• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #328827  autor: emvnem
 11 kwie 2009, 18:28
Witam.
Mam dylemat pomiędzy dwoma bardzo zbliżonymi funkcjami telefonami.
Mianowicie chodzi mi to Samsunga F480 i LG Ku990.

Chodzi mi o to który z telefonów posiada lepszą muzykę ( na głośniku i słuchawkach )
Który z telefonów ma lepszy dotyk i który z tych telefonów robi lepsze zdjęcia ( chodzi mi o dzień i noc ).

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
Nie chciałbym dokonać złego wyboru.

pozdrawiam

#328834  autor: kowcio
 11 kwie 2009, 18:50
A więc po kolei.
emvnem pisze:Chodzi mi o to który z telefonów posiada lepszą muzykę ( na głośniku i słuchawkach )
Wg mnie F480.
emvnem pisze:Który z telefonów ma lepszy dotyk
F480
emvnem pisze:który z tych telefonów robi lepsze zdjęcia
emvnem pisze:chodzi mi o dzień
F480
emvnem pisze:noc
KU990.

Tak szybko odpowiadam na Twoje pytania ;) Teraz różnice między telefonami.
Zalety F480 względem KU990:
- Design- wg mnie ładniejszy, jest dużo mniejszy i cieniutki;
- Lepiej wykonany;
- Fajny pokrowiec w zestawie;
- Odtwarzacz sobie lepiej radzi;
- Mniej awaryjny;
- Świetny dotyk- spora różnica;
- Dla mnie bardziej intuicyjne menu, choć i tutaj znajdą się inne zdania;
- Lepsza bateria;
- Lepszy aparat- zdjęcia są lepszej jakości, ale w dzień (to tylko z powodu braku xenona, czyli takiej lampy jaką mamy w cyfrówkach, ten ma tylko zwykłą diodkę LED);
- Ekran jest lepszej jakości- wyświetlany obraz.

Zalety KU990 względem F480:
- Większy ekran- dość sporo- 0,4", ale wg mojego oka jakość jest niższa,
- Perfekcyjna jakość wideo- marzenie;
- Aparat lepiej radzi sobie w nocy- lampa ksenonowa;
- klawiatura QWERTY na ekranie.

Po kontakcie z tymi dwoma telefonami w dość jednakowym czasie bardziej przypadł mi Samsung, od razu mówię że to nie tylko z wielkiego sentymentu do tejże marki. Ogromnym atutem F480 była jego wielkość i fajny pokrowiec, także tylna metalowa klapka, to dla mnie ważne. Poza tym F480 mnie powalił jakością rozmów... :shock:

Załączniki:
1. Test LG KU990 Viewty.
2. Test Samsunga F480.

#328843  autor: emvnem
 11 kwie 2009, 20:03
heh... i tak dalej mam trudny wybór :D
Z jednej strony chciałbym mieć lepszą muzykę, dokładniejszy dotyk i fajny wygląd a z drugiej dobre video i zdjęcia w nocy ( na imprezach ).

Sam nie wiem. Przejdę się do salonów z telefonami i zobaczę jak to jest z tymi teleofnami naprawdę ;)

Wielkie dzięki za info.

#328861  autor: blackiiwhite
 11 kwie 2009, 21:00
emvnem pisze:Z jednej strony chciałbym mieć lepszą muzykę, dokładniejszy dotyk i fajny wygląd a z drugiej dobre video i zdjęcia w nocy ( na imprezach ).
Dobrze zdjęcia i filmy? W nocy? Na imprezie? :roll: To kup sobie kamere i aparat :P
Telefonem nie zrobisz w ruchu, lampach, dymie w powietrzu i do tego w nocy dobrego zdjęcia ani filmu. Poza tym impreza mówisz będziesz wyjmował telefon z dość wrażliwym ekranem (w końcu to dotyk)? :roll: Ktoś Cię popchnie wiadomo wódka piwo i telefon na ziemi co może nie skończyć się dobrze :P Gorzej jak do kieliszka wpadnie. Ja bym w ogóle się zastanowił czy zdjęcia to nie robota aparatu cyfrowego.

#328888  autor: emvnem
 11 kwie 2009, 22:54
Tylko ze jak pójdę z aparatem to raczej wrócę bez aparatu :D
A telefonu do tej pory nie ukradli :D

#328902  autor: orson_dzi
 11 kwie 2009, 23:58
Pamiętam co najmniej trzy tematy porównawcze obu telefonów. Poszukaj w tym dziale tam znajdziesz sporo odpowiedzi.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)