Karlos20 pisze: ↑09 sie 2020, 10:35
Prosty trik na pozbycie się NOTKI SMS.
Wystarczy wklepać w telefon trzy zestawy kodów - przekierowań do "centrali" Play, zamiast do usługi "Notka SMS".
Oto one:
1) Gdy zajęty:
*67*790998725# (przycisk połączenia). Jeśli Abonent zadzwoni, usłyszy zamiast Notki komunikat o zajętości numeru i/lub sygnał przerywany-zajętości. W przypadku aktywnej usługi "Połączenia oczekującego", usłyszy charakterystyczny sygnał, aby podpiąć dzwoniącego na linię, zawieszając bieżącą rozmowę z opcją scalenia połączenia głosowego.
2) Gdy nie odpowiada:
*61*790998725# (przycisk połączenia). Jeśli Abonent zadzwoni, zamiast Notki usłyszy komunikat o niedostępności numeru "Wybrany numer w tej chwili nie odpowiada, prosimy spróbować później".
3) Gdy nieosiągalny:
*62*790998725# (przycisk połączenia). Jeśli Abonent zadzwoni, zamiast Notki usłyszy komunikat o niedostępności numeru "Wybrany numer w tej chwili nie odpowiada, prosimy spróbować później" albo komunikat o wyłączeniu telefonu Abonenta. Komunikaty mogą być inne, zależne od posiadania telefonu w danej sieci, zamiast od Play, mogą być emitowane komunikaty od Orange, T-Mobile lub Plusa.
Ustawienie tych przekierowań jest bezpłatne i skutecznie wyłącza Notkę, bez potrzeby wysyłania SMSa sieciowego. Łatwo można też zmienić przekierowania aktywując usługę poczty głosowej, bądź przekierować połączenia przychodzące na inny numer komórkowy lub stacjonarny (tip: przy Stanie Darmowym przekierowania na numery Play są bezpłatne).
Jestem pod wrażeniem ( wiedzy lub zainteresowania tematem ).
Od 2 lat Play wyłączył mi powiadomienia ( o czym oczywiście nie wiedziałem ).
A będąc w Szkole Telekomunikacyjnej ( gdy autor-szanowny pewno przed narodzinami-był
)
Nie przypuszczałbym o takim działaniu Play ( od początku na rynku sieci komórkowej działali wbrew prawu ).
Pamiętam jak podstępem wyłączyli Play Fresh..a zrobili to prosto:
-było parę chwil do obowiązku rejestrowania numerów.
Propozycja była ( nie pamiętam dobrze ..), chyba z tysiąc złotych na miesiąc-jednorazowo!
Co i tak mija się z celem,bo jak zużyć tysiaka..chyba łącząc się z babcią ( głuchą )
i nie rozłączając przez miesiąc podłączonych/Gniazda z prądem AC/DC
-komórek.
Wracam do sedna:
Podziwiam upór młodego rzemieślnika-prawdy ( jak poetycko pozwolę sobie obywatela nazwać ).
Pod jakże gorąco brzmiącym pseudo art. pt:Karlos20..brrr!
Ale takich ludzi jak Wy drodzy już prawie nie ma bo każdy wszystko ma to gdzieś.
I nie ważne,czy jest to zabierana wolność wypowiedzi,inwigilacja-masowa
czy inne formy grabieży danych ( włącznie do tego co zaraz pewno będzie możliwe ) naszych myśli..
ale wystarczy że zniknie kasa na świecie,wtedy nawet tacy Rycerze-czujności w świecie fascynacji oglądania w nieskończoność otępiających "filmików"
jest niepokojąca jak i totalne bezwiedne korzystanie ze Smartfona ( ja używam Noki ).
Ale zaraz wyłączą lub nawet jak nie wyłączą to nie będzie zasięgu bo wchodzi coraz nowsza technologia-śmierci BEZMYŚLNOŚCI.
Gdy napisałem do Play dwadzieścia parę razy pismo to za każdym razem idąc do Saloonu pytali "czy w czymś jeszcze możemy pomóc..
" no tak! proszę włączyć -wyłączone od 2 lat powiadomienia..powtarzania tego co w cudzysłowie z 2-3 x!
Pomijam fakt,zepsucia się Play24 bo zaproponowali mi dawno temu dorzucenie kolejnego numeru,stwierdzając po pół roku że już nic nie zrobią ( nie działało Play24 )
i trzeba skasować..gdy niedawno odp. wysyłali mi na Play24 którego nie mam,
a odpowiedź właśnie tam wysłali pomimo mojego protestu i stwierdzenia że żądam kontaktu bezpośredniego telefonicznego-KOGOŚ Z BOK!
Patrząc na to z BOKu to wychodzi jakieś zniesmaczenie&zboczenie!
Dzięki kolego za te kody ( "skont" że tak niegramatycznie zapytam miał kolega je? he ).
Ps.Sorry za podkreślenia,używam nie spacji jak obecnie ( mój stary Komputer i niedziałajacy już prawie System,wyszukiwarka bez wsparcia itd.).
Tam robiłem spację i było git,teraz na Nowym Laptku-niestety podkreśla ową spację jako "błąd"?
Pozdro dla młodych umysłów.