Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
p2225 pisze:Ogólnie na tej strefie przemysłowej jest duży problem z zasięgiem u wszystkich, nawet na zewnątrz. Jedynie Play ma tam stację, ale szału też nie ma.
Miałeś przyjemność już testować?Spacedust pisze: ↑22 mar 2024, 13:57Fajne antenki 64T64R AQQE na Półwiejskiej 26 w Poznaniu (Orange):
https://photos.app.goo.gl/6YxiWzxm7HmnWeqY8
W teorii taka stacja powinna wycisnąć nawet do 3,2 Gbps down i 160 Mbps up.
Dodatkowo na poziomie ulicy dodatkowy 4-ty sektor w postaci lotki bez c-Bandu:
TM w dalszym ciągu brak pasma C na tych stacjach OPL
Z niecierpliwością czekam na Twoje testy. Też jestem ciekaw ile wykręci to cudeńko.Spacedust pisze: ↑05 maja 2024, 23:50Muszę znaleźć czas podczas wakacji, bo nadrabiałem zaległości po zimie - mamy dwie takie stacje. Wykupię Orange Flex bez limitu i potestuję w jakiś mega wolny dzień, gdzie jest mały ruch np. w niedzielę albo w Boże Ciało Jak mi to nie wykręci przynajmniej 2,5 Gbps to będę zawiedzony.
Bardzo dobra wiadomość - w końcu Orange goni T-Mobile w modernizacjach stacji i dodawaniu 5GDSS (w terenie). Widać to także po ostatnich zgłoszeniach planowanych pomiarów na stronie N! - przynajmniej w woj podlaskim to głównie stacje należące do Orange.
Będąc przy stacji faktycznie mamy znaczek 5G, ale to jest n78 z innej lokalizacji (słaby sygnał ok. -115 dBm). Modernizacja wciąż przed nami (oby szybko )
O widzisz - wczoraj objechałem dookoła, byłem w MC, wszędzie 5G na full. Nie miałem ze sobą netmona więc nie będę dyskutował. Ciekawi mnie jednak skąd tak mocno zostało podkręcone n78, że zdołało pokryć cały obszar, na którym wcześniej było serwowane LTE z tej lokalizacji PS. Dziś jadąc Świętokrzyską na całej trasie miałem także 5G, bez spadku do LTE (co miało miejsce do niedawna z uwagi na brak 5GDSS na stacji ul. Dziesięciny 57). Nasuwa się pytanie jak wyżej