• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 57 z 147
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 147

#159374  autor: Alienscum
 05 mar 2007, 13:53
Hej!
Jakiś miesiąc temu pisałem na forum:)
Mam 5 aktywnych kart na koncie + 3x nawigator + 1 karta na osobnym koncie.
Rachunki średnio 500 - 600 zł.
Na dwa numery skończyła mi się umowa już rok temu.

Chciałem na te dwa numeru podpisać nowe umowy i wymienić aparaty (obecnie biznes klasa 200 i 50).

Z rozmów z opiekunem nic nie wynikło. Po miesiącu napisał mi że nic poza standardowym programem mi nie zaoferuje. Dziś dzwoniłem na 2699 i tam też nie chcą dać niczego konkretnego.

Ja chciałem 2xd900 ew. N80 w jakiś znośnych cenach:>

Podobno nie ma tych telefonów w magazynach, taką informację dostałem na 2699.

Oferowane obecnie telefony nie są wogóle atrakcyjne (ani modele ani ceny)

Myśicie że powinienem jeszcze gdzieś napisać/zadzwonić czy już myśleć o przeprowadzce do ery/orange?

#159405  autor: Rokko
 05 mar 2007, 16:44
N 80 Plus ma tylko na indwidualne zamowienia - nie ma w standardowej ofercie.Co dla ciebie znaczy - znosna cena?D 900 mozna wytargowac.

#159440  autor: D@rio
 05 mar 2007, 18:21
Właśnie moi drodzy wrociłem ze spotkania z Doradzccą Biznesowym Ery ;)

Na takich warunkach podpisałem umowę z Erą:

promocja: Wyższa w cenie niższej

taryfa: Pakiet Biznes 120

dodatkowe benefity:
- rabat 50% abonamentu na 12 miesięcy
- dodatkowy pakiet kwotowy w wysokości 30.50zł. na 6 miesięcy (za przeniesienie).

A więc płacąc miesięcznie 73.60zł. miesięcznie brutto mam:
- Przez pierwszych 6 miesięcy mam 176.90zł. brutto ( :!: )
- między 6 a 12 miesiącem 146.40zł. brutto
- 20 MMS'ów gratis przez miesiąc (od opiekuna...)

terminal: Samsung Z400 za 229.36zł brutto ;)

Dodatkowo jeszcze dostałem teczkę, dlugopis firmowy, smyczkę ale to już takie pierdoły ;) choć, miły gest - przyznaję.

Moim zdaniem, obecnie bezkonkurencyjna oferta na rynku biznesowym. Nawet Plus, by mi nie dał takich benefitów...

P.S

Przy okazji, ciekawych rzeczy się dowiedziałem o Plusie, rozmawiając z doradzccą :-) W rozmowie, wyszło że ten człowiek pracował kiedyś jako Doradcca Biznesowy w Plusie, czyli opiekun G.300 a teraz pracuje w Erze i jest zadowolony... ;)
I ja też - jestem zadowolony...
Jak kiedyś będzie okazja, przytoczę pewne fragmenty z Naszej ciekawej rozmowy o Polkomtelu i jego postępowaniu, procedurach itp. itd. ...

Teraz poczekam, co pokaże PLAY, bo potrzebuje jeszcze drugiej aktywacji, bez przeniesienia numeru ale dla zasady się wstrzymam z wyborem. Najwyżej, jak nie będzie większych rewelacji również wybiorę ofertę Era Biznes.

Co do telefonu - jestem zadowolony. Nic nie trzeszczy, nic się nie rusza. Slider pracuje elegancko, pierwsza klasa. Widać że Samsung poszedł o jedną, a nawet dwie klasy w górę. Na pierwszy rzut oka mi się podobą. Rozpracuję go trochę i zobaczę jak pracuje 3G Ery :-) (czas wielkich testów ;) ). W zestawie jest jeszcze płyta CD, kabel USB, oraz słuchawki stereo. A więc pełny komplet jak na telefon biznesowy. Ponadto, telefon rożróżnia oprócz tego czy się znajdujemy w zasięgu GSM/UMTS to potrafi rozróżnić obecność GPRS/EDGE. To bardzo duża zaleta. Nawet Nokia N70 tego nie potrafi. Ponadto, podoba mi się, że aparat jest schowany w sliderze. Dzięki temu obiektyw kamery się nie niszczy i nie rysuje. A więc Samsung wiele rzeczy rozsądnie przemyślał. Uważam że to był napewno lepszy wybór, niż Nokia E50... :-) W sumie, żegnając się z Plusem, żegnam się także z Nokią...ale nie narzekam. Cóż, prawo rynku i prawo wyboru klienta... ;)

Pozdrawiam czytających ;)
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 18:31 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#159445  autor: rudy
 05 mar 2007, 18:30
D@rio, Gratuluję wyboru Samsunga :-) nokia schodzi na psy, niestety tak jak i plus gsm, i powoli też chyba będę uciekać z plusa. ;-)

[ Dodano: 2007-03-05, 18:31 ]
D@rio pisze:P.S

Przy okazji, ciekawych rzeczy się dowiedziałem o Plusie, rozmawiając z doradzccą :-) W rozmowie, wyszło że ten człowiek pracował kiedyś jako Doradcca Biznesowy w Plusie, czyli opiekun G.300 a teraz pracuje w Erze i jest zadowolony... ;)
I co z tym plusem :-) jeśli nie tajemnica ?

#159447  autor: D@rio
 05 mar 2007, 18:39
rudy pisze:
I co z tym plusem jeśli nie tajemnica ?
a na razie nie chce publicznie mówić, wolę zachować dla siebie bo i tak już Plus na mnie wiesza psy :-) może kiedyś, jak trafią się klienci z takimi albo podobnymi perypetiami to co nie co poopowiadam ;) Zresztą, na wszystkie przyjdzie czas...

Obrazek

#159588  autor: Alienscum
 06 mar 2007, 07:37
Rokko pisze:N 80 Plus ma tylko na indwidualne zamowienia - nie ma w standardowej ofercie.Co dla ciebie znaczy - znosna cena?D 900 mozna wytargowac.
Powiedziano mi - "d900 nie ma w magazynach i nie przewiduje się go w najbliższym czasie" po czym pani wymieniła mi telefony z standardowej oferty przedłużeniowej (np k300:) )

Znośna cena to jest np 100 zł.
pozdr

#159670  autor: Rokko
 06 mar 2007, 13:25
Dzownilem do BOKu, Pani powiedziala, ze reklamacja jest rozpatrzona negatywnie.Czekam na oficjalne pismo.

#159683  autor: homzik
 06 mar 2007, 13:57
a przypomnisz czego dotyczyla reklamacja? Bo to chyba dawno temu bylo opisywane, przegladalem temat pare stron wstecz i niczego nie znalazlem

Co do mnie, to moze mi ktos powie (D@rio? Kaczy?) ile daje mi iPlus jako usluga dodana do BK50... I czy cos w ogole mi daje (poza zawyzaniem sredniej wysokosci rachunkow) w przypadku PWA, jezeli ten iPlus jest na innym numerze niz ten, ktoremu konczy sie umowa i w przypadku ktorego chce skorzystac z PWA? Bo cos mnie Era i Blueconnect coraz bardziej ciagna:)

#159690  autor: D@rio
 06 mar 2007, 14:23
homzik pisze:a przypomnisz czego dotyczyla reklamacja? Bo to chyba dawno temu bylo opisywane, przegladalem temat pare stron wstecz i niczego nie znalazlem
Oszukano go przy PWA. Nie dano mu dodatkowych benefitów do BiznesKlasy, którę się masowo łączy przy PWA. Chodzi tutaj o ile się nie mylę o usługę "Kontakt Plus 5".
homzik pisze:Co do mnie, to moze mi ktos powie (D@rio? Kaczy?) ile daje mi iPlus jako usluga dodana do BK50...
Było już to wymienane. Masz do wyboru 3 usługi:
-Kontakt Plus 5
-Czas dla Ciebie
-Godziny nadliczbowe.
homzik pisze:I czy cos w ogole mi daje (poza zawyzaniem sredniej wysokosci rachunkow) w przypadku PWA, jezeli ten iPlus jest na innym numerze niz ten, ktoremu konczy sie umowa i w przypadku ktorego chce skorzystac z PWA?
to nie będzie miało znaczenia....
homzik pisze:Bo cos mnie Era i Blueconnect coraz bardziej ciagna:)
nio ja już jestem w Erze ;)

Obrazek

#159695  autor: Rokko
 06 mar 2007, 14:50
D@rio, wyjasnil - chodzilo o to.Czekam na pismo z dzialu reklamacji.

#159703  autor: homzik
 06 mar 2007, 15:41
ale czy te wymienone uslugi nie sa standardowo dla wszystkich, ktorzy przedluzaja PWA?

Ogolnie to mi chodzi o to, czy jak zrezygnuje teraz z iplusa to czy dostane duzo gorsza oferte w maju-lipcu, skoro sredni rachunek bedzie mniejszy o 60 zl...

#159723  autor: Rokko
 06 mar 2007, 17:05
homzik pisze:ale czy te wymienone uslugi nie sa standardowo dla wszystkich, ktorzy przedluzaja PWA?
Sa - ale mi konsultantka powiedziala, ze jak dostaje rabat na telefon - to mi nie przysluguja.

#159724  autor: homzik
 06 mar 2007, 17:09
czyli nie wezme sobie tanszego telefonu i np. bezplatnej piatki?

a jesli nie wezme, to jaki to ma zwiazek z moim iplusem? bo cos nie do konca rozumiem... chyba ze nie ma zadnego zwiazku

#159727  autor: Rokko
 06 mar 2007, 17:31
Widzisz jak przesledzisz temat - to wczesniej byl forumowicz ktory dostal i telefon i rabat - ja poprostu mialem c.....a konsultantke ktora mnie obslugiwala i teraz musze slac pisma.

#159733  autor: D@rio
 06 mar 2007, 17:53
Rokko pisze:D@rio, wyjasnil - chodzilo o to.Czekam na pismo z dzialu reklamacji.
tak naprawdę zrobiłeś podstawowy błąd Rokko. Skoro nie miałęś wyjaśnionych, wynegocjowanych i wytłumaczonych wszystkich punktów co do przedłużenia umowy to trzeba było odesłać kuriera. A kij im w mrowisko w końcu - ja bym tak pomyślał. Musi być wszystko jasne. W końcu oni są dla Ciebie a nie Ty dla Nich...

ale ja tam to już pier**** i tego całego Polkomtela oraz Nokię. Jestem w Era Biznes i tak mi dobrze.
homzik pisze:czyli nie wezme sobie tanszego telefonu i np. bezplatnej piatki?
powinieneś dostać regulaminowo.

Obrazek

#159766  autor: homzik
 06 mar 2007, 18:42
regulaminowo czyli razem z rabatem? czy tylko bez rabatu, przy cenie telefonu jak dla nowych?

i cholera, warto trzymac tego iplus do maja-lipca czy pozbyc sie tego, bo przy PWA mi nic nie da?

#159773  autor: D@rio
 06 mar 2007, 18:46
homzik pisze:regulaminowo czyli razem z rabatem? czy tylko bez rabatu, przy cenie telefonu jak dla nowych?
nie ma znaczenia czy z rabatem na telefon czy bez. Przysluguje do BiznesKlasy i tyle.
homzik pisze:i cholera, warto trzymac tego iplus do maja-lipca czy pozbyc sie tego, bo przy PWA mi nic nie da?
jak chce Ci się negocjować indywidualnie, pisać pisma to trzymaj. Zawsze większe ARPU natomiast na "standardową" ofertę DOPL nie ma ten iPlus żadnego znaczenia.

Obrazek

#159785  autor: homzik
 06 mar 2007, 19:01
ech, szkoda kurka ze nie ma iPlusa na czas nieokreslony... mialbym spokoj... a tak to albo musze kombinowac Superkarta 10 + iPlus albo sobie wziac Blueconnecta... a jeszcze jak naprawde salon pleja maja otworzyc w Wawie za tydzien-dwa to w ogole sie robi metlik totalny... bo zostawiac wszystko tak jak jest teraz i przekladac karte sim z telefonu do modemu PCMCIA za kazdym razem jak chce skorzystac z netu to mi sie nie chce...

#159786  autor: D@rio
 06 mar 2007, 19:06
homzik pisze:albo sobie wziac Blueconnecta...
zdecydowanie wolę BC niż iPlus'a. Wszystko co z Plusem związane jest "beee" ;)

Obrazek

#159789  autor: Rokko
 06 mar 2007, 19:08
D@rio pisze: tak naprawdę zrobiłeś podstawowy błąd Rokko. Skoro nie miałęś wyjaśnionych, wynegocjowanych i wytłumaczonych wszystkich punktów co do przedłużenia umowy to trzeba było odesłać kuriera. A kij im w mrowisko w końcu - ja bym tak pomyślał. Musi być wszystko jasne. W końcu oni są dla Ciebie a nie Ty dla Nich...
Wiem D@rio dalem d...y - podpalilem sie.Pare lat doswiadczenia w paragfach nie nauczylo mnie tego - sam na siebie sie wk....m. Jak gnojek. A teraz musze walczyc z jakimis pismami - jak dalej pojdzie nawet sprzataczka bedzie znala moja nazwisko w Polkomtelu.
Ech szkoda gadac- dziadowska siec i tyle.....
  • Strona 57 z 147
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 147
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57