• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #260240  autor: BarthezzLodz
 05 kwie 2008, 19:15
Witam.

Potrzebuję tym razem telefonu z EDGE, który będzie działał jako modem przy laptopie. Zależy mi na tym, aby się ładował przez USB, ale to nie jest konieczne. Miło by było, gdyby nie było problemów z połączeniem z komputerem, a w szczególności chodzi mi o to, żeby telefon mógł współpracować z systemem Windows Vista. Dobrze by było, gdyby telefon miał microUSB, ale to nie jest konieczne.

Telefon może być używany, w dobrym stanie.
Marka: dowolna
Cena: do 200 zł, ale im niższa, tym lepiej.

Na celowniku:
-Motorola V235 (ponoć występują problemy z połączeniem z komputerem)
-Motorola V547

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#260243  autor: ;Domelo
 05 kwie 2008, 19:54
W takim razie polecam nokie 3110 classic . Za taką cene powinieneś wyhaczyc używany aczkolwiek w całkiem dobrym stanie egzemplarz . Jak ci się poszczęści to może znajdziesz nawet nówke . Jedynym minusem nokii jest to że nie mają możliwości ładowania się przez usb ale jak sam piszesz jest to nie konieczne . Ogółem telefon na prawde godny polecenia . Polecam ci go mimo tego że nie lubie telefów marki nokia ale jest to jeden z trzech telefonów tej firmy który na prawde zrobił na mnie dobre wrażenie . Ale oczywiście na tym nie kończe i właśnie przypomniałem sobie że w twoim zasięgu jest jeszcze samsung e250 którego również bardzo polecam . Jest to telefon na prawde trwały, dla przykładu mogę powiedziec że mój ojciec ma takowy telefon od ponad 4 miesiecy i slider zachowuje się jak nowy a na telefonie cieżko jest dopatrzyc się jakiejkolwiek rysy . Telefon ten jest również bardzo bezawaryjny . Edga ma na prawde szybkiego ponieważ strona plusa czyli plus.pl wchodzi w nim szybciej niż w moim w610i :shock: . Polecam te 2 telefony czyli nokie 3110 cls oraz samsunga e250 :-D
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2008, 20:02 przez ;Domelo, łącznie zmieniany 1 raz.

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P

Nokia - zakała telefonów :smt005

#260278  autor: bkawa
 05 kwie 2008, 23:53
BarthezzLodz, niejako wracając do tematu to telefon, który fajnie się konfiguruje przez BT to SE T610. Piszę o tym konkretnym modelu bo sam to sprawdzałem.
- Działa bardzo stabilnie
- Prosta konfiguracja - nigdy nie miałem z nim problemów
- Bardzo długie działanie baterii przy transmisji danych via BT, N6230i mu do pięt nie dorastała
- Jest niedrogi i bardzo wytrzymały, sam ostatnio sprzedałem za 80pln
Trenowałem ten sprzęt dość długo i intensywnie. Wysyłałem maile z dużymi załącznikami, strony, komunikacja, nigdy nie było problemów.
Jedyna niewiadoma to współpraca z Viśtą.

Domowy wyrób nalewek

#260307  autor: BarthezzLodz
 06 kwie 2008, 11:49
A EDGE? Niestety brak. Poza tym zależy mi na komunikacji via USB, bo nie mam wbudowanego Bluetootha, a nie mam ochoty i tak naprawdę potrzeby kupna bluetootha na USB.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#260314  autor: mircoch
 06 kwie 2008, 12:24
Ja bym polecił Nokię 6020 lub 6021 którą łączysz kabelkiem pop-port wpinany do kompa na usb a do telefonu wrzucasz Iplus Simdata, który kupisz za 20zeta i tyle masz do wykorzystania (3grosze za 100kb). Z konfiguracją nie ma problemu wystarczy zainstalować Nokia PC Suite i wszystko jest tam jak na dłoni.

Aha i dodam, że jeśli będziesz chciał później sprzedać telefon na pewno nie będzie problemu bo sprzęcik bardzo chodliwy.