• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 54
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 54

#336574  autor: kubik
 21 maja 2009, 22:13
mnie i tak nie interesują promocje terminalowe, wybieram sam abonament w ofercie 'OnePlay bez telefonu (12)' ;o)

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#336607  autor: kamoreks
 22 maja 2009, 00:01
Klientów z 10 letnim starzem też traktują jak psów. Mój tata ma 4 numery i jeden przenosze wlasnie do play. Dziadostwo wierutne, i mam przynajmniej samsunga F480 za 50 zł :) Już nie wspomne o kolejnej noki e 63 za 99 zł w abo 65 zł.

#336638  autor: draco86
 22 maja 2009, 10:04
Na 100% złożyłem podpis tylko na oświadczeniu o danych osobowych oraz na umowie, która jest starego typu. Dobrze wiem, że od 4.05 dawali nowy regulamin, ale ja dostałem tylko 1 kartkę A4 z umową, nie dostałem regulaminu. Z porad znajomej z innego punktu plusa mam prawo zażądać od nich podpisanego przeze mnie załącznika. Według ich wewnętrznych instrukcji załącznik drukuje się w tylu kopiach ile jest umów, więc nie może być sytuacji gdy posiadają tylko 1 podpisany załącznik. Powinienem złożyć podpis 7 razy, a na pewno tyle nie składałem.

#336650  autor: kojot78
 22 maja 2009, 11:02
Rozumiem.Jednak moim zdaniem na wypowiedzenie nie ma szans. Tylko reklamacja i rezygnacja a wtedy oddajesz telefon.

#336655  autor: ekdar
 22 maja 2009, 11:27
Wiem ze o tym było ale moglby ktos jeszcze raz dokladnie napisac jakie pokolei mam podjac kroki chcac przeniesc nr do playa? Z gory dziekuje

ekdar

#336687  autor: Peet
 22 maja 2009, 15:19
ekdar pisze:Wiem ze o tym było ale moglby ktos jeszcze raz dokladnie napisac jakie pokolei mam podjac kroki chcac przeniesc nr do playa? Z gory dziekuje
Idziesz do play, dostajesz papier od nich i z tym papierem do plusa.

#336794  autor: juzef
 23 maja 2009, 11:01
Czy da się jeszcze przenieść numer do PLAY jeśli podpisałem najpierw rozwiązanie umowy z Plusem nie zaznaczając że będę chciał zachować numer. Umowa z Plusem wygaśnie dopiero za miesiąc.

#336815  autor: ~R
 23 maja 2009, 12:22
hehehe będą musieli zmienic reklamę ;P

PLUS Już nie brzmi jak największa sieć w Polsce :D

juzef // może być problem bo PLAY potrzebuje wiecej czasu niz 1 miesiac na zalatwienie migracji nr,

1 z rozwiązan jest cofniecie rezygnacji, ale to może być ryzykowne,
2 załatwić aby po zarwanej umowie nr został przeniesiony na oferte na karte i wtedy udac sie do PLAY i przenies nr ;)

#336821  autor: Kasztan
 23 maja 2009, 13:01
Witam. Przeczytalem caly temat i nie znalazlem w sumie odpowiedzi na pytanie:

- czy ktos z naszych forumowiczow przenosil juz nr do innej sieci po zlozeniu rezygnacji z uslug Plusa przez zmiane regulaminu?

Chodzi mi o to czy plus zezwolil na przeniesienie. A moje pytanie jest dlatego iz, sam mam 2 sluchawki w plusie, i chcialbym jednak rozwiazac z PLUSem umowy,wczoraj bylem w tej sprawie w salonie ORANGE dowiedziec sie co mi oferuja itp i mila Pani mnie zdziwila jak powiedzialem ze prowadzila wlasni taka sprawe o przeniesienie nr w zwiazku z "Regulaminem" PLUSA i ze plus niezezwolil na oddanie swoich numerow. A sprawa byla o 5 numerow do przeniesienia wiec mysle ze szanowna Pani napewno nie mowila bajki bo i po co...5aktywacji na jej konto=pewnie premia wiec stawała zapewne na glowie.

Prosze o odpowiedzi ludzi ktorym plus powzolil zabrac swoj numerek do innych sieci.
Pozdrawiam!

#336827  autor: widex
 23 maja 2009, 13:20
Plus mówił, ze pozwoli na przenoszenie numeru. ;>

#336830  autor: elrond
 23 maja 2009, 13:43
Kolejna wiadomość - z TEGO newsa wynika, że nie ma problemu aby po złożonej rezygnacji zostać dalej w Plusie podpisując odrazu nową umowę.

#336831  autor: dantte
 23 maja 2009, 14:10
Witam ekspertów ;)
Napiszę, bo nie znalazłem odpowiedzi:
jak już wpłaciłem kasę za rachunek na Plusa na dwa numery (termin do jutra), a chcę mimo wszystko od nich odejść biorąc numery do play (jutro mam zamiar się tym zająć), to wszystko pójdzie bez problemu ?
i czy przenosząc numer do play na taryfę 65 będę miał obniżkę do 50 zł ?
pozdrawiam :)

#336844  autor: kubik
 23 maja 2009, 15:25
Kasztan pisze:Witam. Przeczytalem caly temat i nie znalazlem w sumie odpowiedzi na pytanie:

- czy ktos z naszych forumowiczow przenosil juz nr do innej sieci po zlozeniu rezygnacji z uslug Plusa przez zmiane regulaminu?

[..]

Prosze o odpowiedzi ludzi ktorym plus powzolil zabrac swoj numerek do innych sieci.
Pozdrawiam!
pozwolili mi zabrać numer, będzie aktywny u nowego operatora 21go czerwca - odebrałem już nawet kartę SIM z taryfą tymczasową i numerem serwisowym ;) czyli teraz odliczam DDC, tj. Dni Do Play :D

#336865  autor: kojot78
 23 maja 2009, 16:54
Mam takie nieodparte wrażenie, że PLAY prowadzi jakąś ukrytą kampanię reklamową, w postaci postów na wielu forach. Wypowiedzi pt. "Cześć ja właśnie jutro przenoszę numer (5 numerów) do PLAY...; w play to są dużo lepsze warunki ....przeszedłem do play i mam 1000 minut do wszystkich za grosze i darmo smsy..."
Z góry proszę o wyrozumiałość osoby które pisały podobne posty a faktycznie uznały ofertę PLAY za najkorzystniejszą! Nie chcę abyście zrozumieli przez to że uważam Was za przedstawicieli P4 (czy spamerów). Nie to jest moją intencją!!!
Chciałbym tylko zapytać czy to tylko moje wrażenie, że takich postów wszędzie pełno? Bo mi coś się zdaje, że gdyby takie były fakty to zamiast PLUS to P4 mogłoby powoli chwalić się w reklamach pozycją lidera.

No i żeby nie być tak obok tematu... Co dobrego PLAY oferuje w zamian za przejście dla klientów właśnie wypowiadających plusowi umowy. Wiem że oficjalnie odżegnują się i mówią że nie mają specjalnej oferty dla zrywających z plusem w związku z regulaminem, ale czy tak jest naprawdę? Czy może jednak oferują coś ciekawego i specjalnie dla byłych PLUSIAKÓW? ;)

#336870  autor: kubik
 23 maja 2009, 17:28
kojot78 pisze:No i żeby nie być tak obok tematu... Co dobrego PLAY oferuje w zamian za przejście dla klientów właśnie wypowiadających plusowi umowy. Wiem że oficjalnie odżegnują się i mówią że nie mają specjalnej oferty dla zrywających z plusem w związku z regulaminem, ale czy tak jest naprawdę? Czy może jednak oferują coś ciekawego i specjalnie dla byłych PLUSIAKÓW? ;)
nawiązując do całego Twojego postu, jakoś nie zauważyłem takich 'akcji'.

jeżeli chodzi o powód przeniesienia, to poprostu bardziej mi się opłaca.
aktualnie posiadam Kubali75 + 25 minut za przedłużenie poprzedniej umowy, więc mam 145 minut za 75 zł*. dzięki możliwości zerwania umowy mogę wziąć OnePlay95 za 65 zł (oferta OnePlay bez telefonu) gdzie mam 243 minuty i dodatkowo dają 50 minut do wszystkich - więc jakby na to nie patrzeć, za mniej mam x2 więcej minut. a patrząc na moje rachunki z ostatniego roku (przedłużenie było w marcu '08), to właśnie ok 300 minut potrzebuję w miesiącu. chętnie bym został w Plusie, ale jedynie co mnie może zatrzymać, to TaryfaWażna 150 z 50% rabatem, no dobra, może być 40% ;)

* dostałem także 2000 minut do Plusa, ale konsultant wprowadził mnie w błąd, bo zapewniał że schodzą równolegle - co mnie non stop dziwiło jakim cudem, ale jednak dałem się nabrać. więc nie żałuję tego pakietu, to tylko taka musztarda po obiedzie - wygadam abonamentowe, by dopiero bez limitu pogadać w sieci? bez sensu.

#336876  autor: sochaczew
 23 maja 2009, 18:03
A ja sobie kupiłem PLAY fresza za 5 zł starter z ciekawości sprawdzić zasięg na własnej skórze i jest to samo co w PLUSie. Poza tym przy doładowaniu juz za 5 zł moje konto ma ważność 365 dni, za minutę mam 0,29 zł a za smsa 0.09 zł ( przez pierwsze chyba 3 dni za 5 zł mam smsy za darmo do wszystkich sieci ) i co mnie ucieszyło! Dzis dzwoniła do mnie moja dziewczyna z Węgier i gadaliśmy szybko, zeby mi w roamingu nie zjadlo ( jak to w PLUS płacą obie strony ) a tu..... Nie sciągnęło mi z konta ani jednego grosza. To miłe :-)

#336877  autor: kowcio
 23 maja 2009, 18:06
sochaczew pisze:Dzis dzwoniła do mnie moja dziewczyna z Węgier i gadaliśmy szybko, zeby mi w roamingu nie zjadlo ( jak to w PLUS płacą obie strony ) a tu..... Nie sciągnęło mi z konta ani jednego grosza. To miłe :-)
Przecież jak Ty jestes w Polsce, masz telefon u polskiego Opa, to nigdy nie będzie Ci brało kasy z konta, jak ktoś zadzwoni do Ciebie- czy to z PL, czy to zza granicy... :roll:

#336892  autor: koniak65
 23 maja 2009, 19:47
A ja mam takie pytanie, w zeszłym roku przedłużyłem umowe iplus i wybrałem modem za 1 zł (pecha miałem bo dwa tygodnie później play zaoferował swój internet) i teraz mam umowe o modem i umowe o internet, z tej pierwsze wynika, że jak rozwiąże tę drugą to zapłaca kare. Jak to się ma do tej zmiany regulaminu w plusie?

#336896  autor: kubik
 23 maja 2009, 19:56
koniak65 pisze:A ja mam takie pytanie, w zeszłym roku przedłużyłem umowe iplus i wybrałem modem za 1 zł (pecha miałem bo dwa tygodnie później play zaoferował swój internet) i teraz mam umowe o modem i umowe o internet, z tej pierwsze wynika, że jak rozwiąże tę drugą to zapłaca kare. Jak to się ma do tej zmiany regulaminu w plusie?
możesz bez konsekwencji finansowych rozwiązać umowę.
w listopadzie kupiłem iPlusa z netbookiem i bez problemu przyjęli rezygnację, ale... udało im się mnie zatrzymać - iPlus 110 Prywatnie (8GB) z 50% rabatem na 12 miesięcy ;) PlayOnline się może schować ;)

#336908  autor: bard
 23 maja 2009, 20:45
kojot78 pisze:Mam takie nieodparte wrażenie, że PLAY prowadzi jakąś ukrytą kampanię reklamową, w postaci postów na wielu forach. Wypowiedzi pt. "Cześć ja właśnie jutro przenoszę numer (5 numerów) do PLAY...; w play to są dużo lepsze warunki ....przeszedłem do play i mam 1000 minut do wszystkich za grosze i darmo smsy..."
Z góry proszę o wyrozumiałość osoby które pisały podobne posty a faktycznie uznały ofertę PLAY za najkorzystniejszą! Nie chcę abyście zrozumieli przez to że uważam Was za przedstawicieli P4 (czy spamerów). Nie to jest moją intencją!!!
Chciałbym tylko zapytać czy to tylko moje wrażenie, że takich postów wszędzie pełno? Bo mi coś się zdaje, że gdyby takie były fakty to zamiast PLUS to P4 mogłoby powoli chwalić się w reklamach pozycją lidera.
Hehe, nie prowadze kampanii P4, ale sam przenosze 4 numery do fresha ;)
Powod jest prosty - lubie plusa, korzystam z mozliwosci rozwiazania umowy, bo skoro plus podnosi ceny to nie mam zamiaru tego akceptowac, a ze nie daje mozliwosci przejscia do simplusa to gdzies przejsc musze... padlo na fresha, bo oprocz cen pasuje mi, ze w prepaidzie sa uslugi jakie sa w postpaid... blokowania polaczen, polaczenie oczekujace, konferencyjne itp. itd. ... a jak sie play zacznie sypac (takie opinie gdzies czytalem, ze ponoc czasami trudno sie dodzwonic, mimo, ze jest pelny zasieg itp.) to wroce do plusa (simplusa), albo do ery, orange... na pewno bym do play-a w abo w tej chwili nie poszedl bez sprawdzenia dzialania sieci... musze potestowac stabilnosc sieci :)
  • Strona 11 z 54
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 54
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11