DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #341084  autor: jab
 15 cze 2009, 15:31
Witam,

Złożyłem wypowiedzenie umowy w Plusie, skorzystałem ze zmiany regulaminu, ale swoje powody mam. Pani oczywiście buntowała się i straszyła, że nie może zarejestrować wypowiedzenia, bo może tylko takie, w którym jest od razu prośba o przeniesienie numeru. A ja takiej nie złożyłem, bo nie wiem jeszcze czy będę przenosił, a jak będę to do kogo.

Czekam, może Plus coś mi zaproponuje. Jeśli nie to dogadam się z Play albo Orange.

I teraz pytanie. Pani straszyła, że jak nie złożę przeniesienia z wypowiedzeniem, to już później nie mogę. I coś mi tu nie pasuje... Przecież umowa wypowiedziana obowiązuje jeszcze przez okres do końca następnego okresu rozliczeniowego, a w tym czasie mam prawo decydować o numerze... Czy nie?

#341095  autor: Kaczy
 15 cze 2009, 16:43
Gdyby nie to, że zrywasz umowę przed czasem i unikasz płacenia kary to taka opcja byłaby możliwa.
W takim przypadku musiałbyś anulować rezygnację z umowy i później raz jeszcze ją rozwiązać z zaznaczeniem, że chcesz się przenieść do sieci X.
W tym przypadku wydaje mi się, że jak pójdziesz anulować rezygnację i później będziesz chciał ją na nowo złożyć (z zaznaczeniem przejścia do innej sieci) to policzą Ci karę za wcześniejsze zerwanie umowy.

...::: Made for loneliness :::...

#341096  autor: jab
 15 cze 2009, 16:47
Aha, czyli nie mogę przenieść numeru w okresie trwania wypowiedzenia? Dziwne, ale dzięki za odpowiedź. Tak więc, albo Plus coś zaproponuje, ale witaj Orange:P (i nowy numerze);)

#341201  autor: Tajemniczy28
 16 cze 2009, 11:49
Aja mam pytanie zinnej beczki,choć w gł. mierze powiązane.
Podpisana umowa juz z playem. teoretycznie czy teraz jest możliwośc jednak zostać w plusie, wycofać się.(np.wycofac rezygnacje itp, jakaś fizyczna możliwośc).

#341256  autor: jab
 16 cze 2009, 17:13
W FAQ na stronie Play czytałem o tym:
12. Czy mogę zrezygnować z procesu przeniesienia numeru?
Tak, w każdym momencie,(do czasu przeniesienia numeru do PLAY). Wówczas swoją rezygnację składasz u swojego dotychczasowego Operatora.
Jednak musisz pamiętać, że jeśli podpisałeś wcześniej umowę z PLAY, to rezygnacja z przeniesienia numeru, nie unieważnia zawartej umowy.
http://web.playmobile.pl/pl/pomoc/przen ... index.html