st.konsultant pisze:
Te opłaty są w okresie kiedy nastąpiła zmiana taryfy? Czy po aneksie rozpoczął się już pierwszy nowy cykl i tak Cię nalicza?
p.s
Jeszcze jedna opcja możliwa, dodatkowy pakiet jest aktywowany w ciągu 48 godzin. Może w tym czasie pojawiły się te opłaty ze strefy?
Tak jak pisałam.
Usługa nr stacjonarny została włączona pod koniec lipca lub w początku sierpnia (w nowej Erze). Wtedy było "normalnie". Ściągali mi minuty z pakietów 80min (do wszystkich), 100min (Era, Heyah i stacjonarne) i pakiet 3000 min na 24 mies, po wykorzystaniu wszystkich pakietów (ten do Era i na stacjonarne). I naliczali prawidłowo - czyli najpierw, niezależnie czy w st. dom. czy poza schodziły minuty z pakietów.
4 września podpisałam aneks, przysłali papiery i włączyli 1 lub 2 dnia. 4-12 wrz. szły już min. z nowego pakietu.
Przeglądałam poprzedni rachunek szczegółowy, w którym były stare i nowe pakiety (proporcjonalnie od 13 sierp. do 3 wrz. i nowy od 4-12 września. Ok. połowy połączeń mam ze strefy domowej i tak:
W strefie domowej korzystałam z minut:
OTWS (Era, heyah, stacjonarne)
OU (uniwersalna)
Pak. Prom. (z tych 3000)
po 4 września dziwne rzeczy:
Opisuję połączenia ze strefy domowej, bo połączenia poza strefą liczone były wszystkie wg pakietów
→Policzyli mi połączenie do Orange (4 wrz). - cały dzień,
ale stacjonarny i Era tego samego dnia później - Pak. Prom (skończyły się min. do wszystkich).
→6 wrz mam połączenie z domwego do Plus i jest pobrane z Nowa Era 80
→np. 11 wrz.
pierwsze połączenie ze strefy domowej do Plus - płatne - "cały dzień"
następne kilka minut później spoza strefy - Pak. Prom.
→Potem do 12 wrz. mam z domowej połączenia na stacjonarne i Heyah - liczą z pakietu promocyjnego.
W rozliczeniu poprzedniego rachunku mam:
-Nowa Era 80 - poszły wszystkie
-OTWS - poszły wszystkie
-OUx2 - poszły wszystkie
-Pakiet promocyjny (nie rozumiem) - 30min 58 s dostępne - 189 min 24s wykorzystane (może błąd w druku...)
-Pakiet promocyjny z poprz. okresu (z 3000 do Era i na stacjonarne) 493 min 54 - zupełnie nie wykorzystany.
------Razem 707 min 47s. wykorzystane 369 min 34 s 11 sms - nic nie przechodzi na kolejny okres rozliczeniowy...
Kompletnie nic z tego nie rozumiem.
W tym miesiącu - rozliczenie 13 wrz - 12 paź już wyłącznie na nowym abonamencie, na rachunku podejrzanym w I-BOA od ok. 24 wrz wszystkie połączenia ze strefy domowej są płatne. Wszystkie poza strefą liczone zgodnie z pakietami. Zostało mi jeszcze 20 min w pakiecie jak zapewniają w info o saldzie w BOK.
Zupełnie nic z tego nie rozumiem.
Może ten drugi pakiet "urodzinowy" nie jest wykorzystywany przez stacjonarne...?!
Chociaż też mi to nie pasuje...
Ale takie info powinno chyba znaleźć się w aneksie..., nie mówiąc o jakimś regulaminie tej usługi, którego znaleźć nigdzie nie mogę...