• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 33 z 182
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 182

#394736  autor: fidel29
 21 mar 2010, 21:35
No właśnie nie mogę podpisać umowy jak telefon będzie już dostępny.Dlaczego?Odpowiadam:
za 9 dni numer przejdzie do Fresha-skończy się umowa a promocja 50% na abonament jest dla przedłużających umowę --Replay.Jeśli to zatem zrobię kiedy karta będzie już we freshu to nie przedłużam umowy tylko podpisuję nową umowę zgodnie z regulaminem czyli nie otrzymam 50%na abo przez 6 miesięcy:(

#394763  autor: pawelf
 21 mar 2010, 22:38
fidel29 pisze:No właśnie nie mogę podpisać umowy jak telefon będzie już dostępny.Dlaczego?Odpowiadam:
za 9 dni numer przejdzie do Fresha-skończy się umowa a promocja 50% na abonament jest dla przedłużających umowę --Replay.Jeśli to zatem zrobię kiedy karta będzie już we freshu to nie przedłużam umowy tylko podpisuję nową umowę zgodnie z regulaminem czyli nie otrzymam 50%na abo przez 6 miesięcy:(
Na ten model kolego to bym już nie liczył...nie prościej jest wziąść e 52 pogonic ją na allegro i kupić e 66?Trochę zachodu, ale jedyne rozsądne wyjście.Ponoć E66 juz nie będzie...

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#394786  autor: Jedrker
 22 mar 2010, 00:32
krychs pisze:Pewnie chodzi Ci o ofertę Replay z abonamentem OP 25. Do taryfy tej nigdy nie było 500 minut do play, dopiero od taryfy OP 45,
nie prawda, bo sam dostałem pismo z playa, w którym proponowali mi op 25 50 % zniżki na cały okres umowy i 500 min do play i stacjonarne ...
oferta była rewelacyjna, ale teraz .... już niezbyt ciekawa ...

#394802  autor: emitar
 22 mar 2010, 09:39
fidel29 pisze:No właśnie nie mogę podpisać umowy jak telefon będzie już dostępny.Dlaczego?Odpowiadam:
A czemu ma ci przejść na Fresha ? Nie złożyłeś rezygnacji to umowa przechodzi na czas nieokreślony czy ja o czymś nie wiem ?

#394851  autor: fidel29
 22 mar 2010, 14:31
Na ten model kolego to bym już nie liczył...nie prościej jest wziąść e 52 pogonic ją na allegro i kupić e 66?Trochę zachodu, ale jedyne rozsądne wyjście.Ponoć E66 juz nie będzie...[/quote]

A to dlaczego?Czyżby miał być wycofany z rynku?

Emitar!
Numer przejdzie do Fresha bo tak zadecydowałem jak złożyłem wypowiedzenie miesiąc temu.Wprowadzili longplay,chcę przedłużyć umowę ale jest problem.....z telefonem.

#395030  autor: lukaszb01
 23 mar 2010, 09:33
30 Kwietnia konczy mi sie umowa Play Abonament 50. Dzis zadzwonil do mnie ktos z BOKu i zaproponował mi przedłużenie umowy bez telefonu na 12 miesięcy, taryfa LP69, -50%, Stan Darmowy, mozliwosc wlaczenia wszystkich pakietow. Czyli jednak można dać taką oferte, ale trzeba zwlekac z podpisaniem Replay tak jak ja.

#395037  autor: waeren
 23 mar 2010, 10:01
Czyli jako bonus w stosunku do nowych masz SD, bo normalnie w umowie na 12 m-cy z 50% rabatu go nie ma. Jeżeli komuś nie potrzeba fona to uważam, że to całkiem fajna oferta.

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#395066  autor: TomekO
 23 mar 2010, 11:29
lukaszb01 pisze:30 Kwietnia konczy mi sie umowa Play Abonament 50. Dzis zadzwonil do mnie ktos z BOKu i zaproponował mi przedłużenie umowy bez telefonu na 12 miesięcy, taryfa LP69, -50%, Stan Darmowy, mozliwosc wlaczenia wszystkich pakietow. Czyli jednak można dać taką oferte, ale trzeba zwlekac z podpisaniem Replay tak jak ja.
Jak przyjedzie kurier to dobrze przeczytaj regulamin promocji. W BOK opowiadają czasem bajki. Najlepiej gdyby konsultant podał link do regulaminu żeby się z nim wcześniej zapoznać.

#395098  autor: TomekO
 23 mar 2010, 15:24
Tak jak pisze Locco trzeba czytać. Od aneksu nie można odstąpić tak jak od umowy w ciągu 10 dni. Ale uwaga, ja przeczytałem regulamin tylko tyle że przysłali stary i nieaktualny ! W aneksie była inna nazwa promocji. Na szczęście nie wiele to zmieniło :) Jak chcą to i tak człowieka zrobią w konia :(

#395275  autor: lukaszb01
 24 mar 2010, 11:01
Dzisiaj dostałem potwierdzenie, na razie telefoniczne, że oferta LP 69 -50%, 12 mies., 350 min. , SD to nie sciema. Jutro mam dostać dokumenty do podpisania, przyjrze sie im dokladnie oczywiscie i dam znać.

#395344  autor: Locco
 24 mar 2010, 16:43
to że uruchomienie umowy na podstawie aneksu którego nie podpisałem jest możliwe to już wiem bo mnie to spotkało

ale czy jest to uczciwe i w zgodzie z prawem

ustalenia tylko telefoniczne, umowa przyszła inna niż ustalałem, odesłałem paczkę nic nie podpisywałem nawet kurierowi.

co o tym sądzicie ?

Nokia 1610 =>Sagem MC815 =>Nokia 3310 =>Motorola V51 =>Siemens CX65 => Toshiba G500

#395352  autor: TomekO
 24 mar 2010, 17:32
Skoro nie podpisałeś aneksu to moim zdaniem nie ma żadnej zmiany umowy prawo telekomunikacyjne art. 56 ust. 6,7 i 8. Moim zdaniem problem z odstąpieniem w Play polega na tym że jak podpiszemy aneks a Play zacznie świadczyć usługi np. 2 dni później to zamyka nam to drogę do odstąpienia (ust. 7 ) ? Do końca też nie rozumiem "zgody abonenta" w ust. 7
Abonentowi nie przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków
umowy, o którym mowa w ust. 6, jeżeli dostawca usług, za zgodą abonenta, rozpoczął
świadczenie usług zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy.
Czy chodzi o zgodę na świadczenie usług z rozmowy telefonicznej czy tej na piśmie ? Chyba o tą potwierdzoną na piśmie ale trzeba zapytać kogoś z większą wiedzą :) Jakby nie patrzeć w Twoim przypadku albo powinni zmienić warunki umowy na takie które ustaliłeś telefonicznie albo nie ma zmiany umowy.

#395574  autor: kubik
 25 mar 2010, 20:48
szybkie pytanie - ile tygodni/miesięcy przed końcem umowy bezterminalowej (12 miesięcy) można podpisać aneks, także bezterminalowy (12 miesięcy)?

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje
 #395667  autor: pacman
 26 mar 2010, 14:31
Witam, muszę pomóc komuś w wyborze oferty i telefonu. Dzisiaj ta osoba dostała telefon z Play'a z propozycją przedłużenia umowy(abonament), niestety nie dokładnie zapisała sobie bo nie miała jak:
49zł x 24 mies, 120 minut, chyba przez 6 mies 240 minut :?: tutaj nie jestem pewien...i zaproponowano jej Nokię 6220Classic.

Dzisiaj ta osoba płaci 50zł, ma 100 minut i SE K800i.

1. Czy to prawda, że oferta urodzinowa kończy się dzisiaj? Jeśli nie to do kiedy można się zdecydować?
2. Czy obowiązujące dzisiaj (muszą być ważne minimum do poniedziałku włącznie) inne oferty w Play dają więcej minut do wszystkich z ofertą z telefonem?

Na czym zależy tej osobie:
-Dużo minut do wszystkich (minuty w sieci raczej nie, bo ma dużo znajomych porozrzucanych po sieciach)
- Telefon za 1-49zł
- Telefon jak K800i czyli: Czytelny wyświetlacz, klasyczna budowa(slide, dotyk etc. odpadają) wygodne klawisze, aparat nie gorszy (podobny lub lepszy) niż w K800i i czas działania.

Zaproponowana Nokia ma coś lepszego względem K800i? Czytałem, że obudowa skrzypi, bateria krótko trzyma (wg danych porównywarek krócej niż SE) i z powodu sotfu/klawiatury ląduje w serwisie(nie ma telefonów idealnych...)

Czemu na stronie Play'a nie ma w żadnej ofercie tej Nokii? I baza zawsze zwraca:

" Wystąpiły następujące błędy:

* - Produkt SonyEricsson C902 czarny jest chwilowo niedostępny - nie można dodać do koszyka"

W cenniku ten telefon jest w Cennik „Telefonów na życzenie” w Ofertach LongPlay i Play Premium...ale przy wyborze z Abonent->telefony już nie...

4. Czyli dostępne są te z cennika pdf czy te z menu na stronie?

5. Czy jakiś inny operator oferuje tyle samo/więcej minut (do 50zł) z tymi samymi telefonami/lepszymi?

Proszę o szybką pomoc zanim zadzwoni ponownie pan z ofertą :P

#395713  autor: Rezo
 26 mar 2010, 19:59
pacman pisze:niestety nie dokładnie zapisała sobie bo nie miała jak:
49zł x 24 mies, 120 minut, chyba przez 6 mies 240 minut
To coś mało tych minut. Jeśli przedłużasz umowę z telefonem przez infolinię to można dostać rabat 50% na pierwsze 6 miesięcy i dodatkowy pakiet minut. Zapytaj znajomą osobę na jaką konkretnie taryfę próbował namówić ją konsultant.
pacman pisze:Czy to prawda, że oferta urodzinowa kończy się dzisiaj? Jeśli nie to do kiedy można się zdecydować?
Szczerze wątpię w to, że Play wycofa się dziś z oferty urodzinowej :wink: - dopiero co kampania w mediach ruszyła przecież, więc oferta powinna być długo dostępna. Poza tym oferta urodzinowa to tak naprawdę nowe taryfy...
pacman pisze:Czy obowiązujące dzisiaj (muszą być ważne minimum do poniedziałku włącznie) inne oferty w Play dają więcej minut do wszystkich z ofertą z telefonem?

Dają mniej minut. Ewentualnie możesz rozważyć promocję One Play Pro, w której stawka za minutę to 29 groszy (być może w tej taryfie łatwiej będzie dostać tańszy telefon ale minut będzie mniej niż w Long Play)
pacman pisze:Czy jakiś inny operator oferuje tyle samo/więcej minut (do 50zł) z tymi samymi telefonami/lepszymi?
Jeśli zależy Ci na minutach poza sieć to żaden z konkurencyjnych operatorów, obecnie nie oferuje tak dużo jak Play.

A z dostępnością telefonów w Play jest nieciekawie mówiąc oględnie :wink:

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#395883  autor: Jedrker
 27 mar 2010, 21:46
krychs,
krychs, zgadzam się z tym.
przeczytałem regulamin i faktycznie oferta jest to rewelacyjna oferta bez telefonu :wink:
 #395960  autor: beka1990
 28 mar 2010, 14:15
Witam chciał bym się dowiedzieć czy jest taka możliwość ??

Umowa wygasa mi w Lipcu tego roku, więc jeszcze 3 miesiące. Lecz interesuje mnie przedłużenie umowy na nowych warunkach razem z nowym telefonem już teraz. Jak sądzicie jest taka możliwość czy nie bardzo ?? Może ktoś się orientuje ?

Nokia 3310 => Nokia 3510i => Motorola V3 => SE K700 => SE K800i => Nokia 6300 => Nokia E63

#395966  autor: Rezo
 28 mar 2010, 14:53
krychs pisze:Play wprowadził wczoraj naprawdę dobrą ofertę Replay bez telefonu.

Link do regulaminu:

http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 3.2010.pdf
Dobrze że podrzuciłeś link do regulaminu. Czytaliście info tej oferty na stronie ? Cytuję fragment z tabelki:
Nieograniczone połączenia do Play i na stacjonarne
Pewnie wiele osób się złapie na tą ściemę ze stacjonarnymi, jeśli regulaminu nie przeczyta.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#395978  autor: ciuchcia
 28 mar 2010, 15:47
nie ma takiej mozliwosc. na 3 miechy wczesniej mozesz bez telefonu przedluzyc. Z telefonem na miesiac przed zakonczeniem.
  • Strona 33 z 182
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 182
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33