• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #443284  autor: malsssh
 25 lis 2010, 23:56
Witam,

Zamierzam chyba kupić iP4 na ebay'u UK, znalazłem nówkę w folii bez locka. I tutaj nasuwa się moje pytanie, jak jest z gwarancją ? Jest to gwarancja Apple podejrzewam, da się ją realizować w Polsce ? Czy trzeba by ewentualnie odsyłać do Apple UK, słyszałem, że w takiej sytuacji Apple odsyła tylko i wyłącznie na adres UK?? Proszę o rozjaśnienie tej kwestii :)

Pozdrawiam,
malsssh

#443298  autor: wtd
 26 lis 2010, 00:42
Jakiś czas temu było tak że gwarancja na produkty apple działała na całym świecie (nawet na produkty z us), nie wiem czy coś się zmieniło w tej kwestii. Ale pamiętaj że gwarancji to masz tylko rok ;)

#443522  autor: malsssh
 27 lis 2010, 11:45
senshiro, dzięki!

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam,
malsssh

#479349  autor: playonline
 02 cze 2011, 19:06
Witam,

mam zapytanie odnosnie iPhone. Jakis czas temu dowiedzialem sie, ze w Polsce nie przyjmuja na gwarancje iPhone'ow zakupionych w Plusie i w Play natomiast z Ery i Orange tak. Zadzwonilem wiec do iSource i jakas kobietka niepewnie mi powiedziala, ze przyjmuja ze wszystkich raczej ale na wszelki wypadek kazala skontaktowac sie z serwisem i:

Ja:
Witam,
zastanawiam się nad zakupem iPhone 4 i dowiedziałem się od kogoś, że w razie serwisowania telefonu to te zakupione w Play czy Plus nie są przyjmowane w ramach gwarancji. Czy to prawda, że na serwis są przyjmowane tylko telefony z Ery i Orange?
iSource:
Witam, iSource jako Autoryzowany Serwis Apple nie serwisuje i nie prowadzi pomocy technicznej dla produktu iPhone zakupionego w Polsce w sieci Orange i Era. W tym przypadku należy zgłosić się do operatora. Wszystkie inne iPhony serwisujemy.
Ja:
Witam, nie jestem pewiem czy dobrze zrozumiałem.
Wasz serwis:
- nie serwisuje iPhone zakupionych w Erze i Orange,
- serwisuje iPhone zakupione w Play i Plus?
iSource:
Witam, tak gdyż Plus i Play importuje telefony z zagranicy.
Czyli zupelnie inaczej niz ja slyszalem. Czy moze ktos sie wypowiedziec jak to jest faktycznie?

Pozdrawiam.

#480858  autor: code
 09 cze 2011, 12:49
playonline pisze:Jakis czas temu dowiedzialem sie, ze w Polsce nie przyjmuja na gwarancje iPhone'ow zakupionych w Plusie i w Play natomiast z Ery i Orange tak.
po pierwsze: serwis iPhone w oficjalnym kanale jest rozumiany jako wymiana. nie ma napraw, czyli nie ma serwisowania.

Orange i Era, jako jedyni autoryzowani operatorzy w PL, na zasadzie gwarancji (12 miesięcy) pośredniczą w wymianie telefonu na zasadzie umowy z Apple i firmą Regenersis.

iSource nie jest autoryzowanym serwisem iPhone (co nie przeszkadza mu być autoryzowanym serwisem Mac + iPod). oczywiście, że nie będą Tobie serwisować iPhone z Orange i Ery, przed upływem gwarancji. pogwarancyjne - nie ma problemu. pozostałe iPhone w zależności od gwarancji, albo są wysyłane do Apple tym samym kanałem, co iPody, albo naprawiane na miejscu (po gwarancji).

w bardziej cywilizowanej części świata oficjalny i jedyny kanał "serwisowania" urządzeń Apple to Apple Store, którego w Polsce nie ma i Operatorzy - jak Orange i Era.

#480868  autor: matteo
 09 cze 2011, 13:10
playonline pisze:Witam,

mam zapytanie odnosnie iPhone. Jakis czas temu dowiedzialem sie, ze w Polsce nie przyjmuja na gwarancje iPhone'ow zakupionych w Plusie i w Play natomiast z Ery i Orange tak. Zadzwonilem wiec do iSource i jakas kobietka niepewnie mi powiedziala, ze przyjmuja ze wszystkich raczej ale na wszelki wypadek kazala skontaktowac sie z serwisem i:

Ja:
Witam,
zastanawiam się nad zakupem iPhone 4 i dowiedziałem się od kogoś, że w razie serwisowania telefonu to te zakupione w Play czy Plus nie są przyjmowane w ramach gwarancji. Czy to prawda, że na serwis są przyjmowane tylko telefony z Ery i Orange?
iSource:
Witam, iSource jako Autoryzowany Serwis Apple nie serwisuje i nie prowadzi pomocy technicznej dla produktu iPhone zakupionego w Polsce w sieci Orange i Era. W tym przypadku należy zgłosić się do operatora. Wszystkie inne iPhony serwisujemy.
Ja:
Witam, nie jestem pewiem czy dobrze zrozumiałem.
Wasz serwis:
- nie serwisuje iPhone zakupionych w Erze i Orange,
- serwisuje iPhone zakupione w Play i Plus?
iSource:
Witam, tak gdyż Plus i Play importuje telefony z zagranicy.
Czyli zupelnie inaczej niz ja slyszalem. Czy moze ktos sie wypowiedziec jak to jest faktycznie?

Pozdrawiam.
Zgadza się. Ja kupiłem telefon w Apple Store w Rzymie i w iSource wymienili mi na nową sztukę bez zająknięcia.

#486817  autor: DarekWa
 04 lip 2011, 17:59
matteo pisze: Zgadza się. Ja kupiłem telefon w Apple Store w Rzymie i w iSource wymienili mi na nową sztukę bez zająknięcia.
A długo czekałeś?

#486819  autor: matteo
 04 lip 2011, 18:01
DarekWa pisze:
matteo pisze: Zgadza się. Ja kupiłem telefon w Apple Store w Rzymie i w iSource wymienili mi na nową sztukę bez zająknięcia.
A długo czekałeś?
od wysłania do nich do przysłania telefonu do mnie - 2 tygodnie. Ciekawe czy dlatego, że czekali na dostawę iPhone'ów w ogóle, czy dlatego, że czekali na dostawę telefonu z dokładnie tego punktu, który sprzedawał telefon...

#486821  autor: DarekWa
 04 lip 2011, 18:05
matteo pisze:
DarekWa pisze:
A długo czekałeś?
od wysłania do nich do przysłania telefonu do mnie - 2 tygodnie. Ciekawe czy dlatego, że czekali na dostawę iPhone'ów w ogóle, czy dlatego, że czekali na dostawę telefonu z dokładnie tego punktu, który sprzedawał telefon...
A dzięki za szybką odpowiedź. Ja osobiście zaniosłem do ich punktu przyjęć, więc może szybciej będzie.

Pozdrawiam

#486823  autor: matteo
 04 lip 2011, 18:08
DarekWa pisze:
matteo pisze:
DarekWa pisze: A długo czekałeś?
A dzięki za szybką odpowiedź. Ja osobiście zaniosłem do ich punktu przyjęć, więc może szybciej będzie.

Pozdrawiam
Mysleze to akurat ma najmniejsze znaczenie. Dostawa kurierem to tylko 1 dzien dluzej.