Abcn pisze:
GutEQ, ciekawa opcja.
bezpłatne rozmowy przychodzące to ewenement
Jak dla mnie to REWELACJA! Najtańszy sposób na komunikację za granicą - i dla posiadacza takiej karty i dla osoby dzwoniącej do niego (połączenia wewnątrz UE są tanie, w niektórych abonamentach nawet minuty krajowe są wymienne na minuty do UE).
Abcn pisze:ile kosztuje utrzymanie numeru ?
Głowy nie dam, ale zdaje się że każde doładowanie przedłuża ważność konta o rok. Takie warunki ma jeden z resellerów Camela (litewski
www.alfamobile.com) a jakie ma sam CamelMobile to napiszę jak kupię SIM z Camela
Abcn pisze:sms drogie
E, w porównaniu do np. Ery to jest sporo taniej:
Era SMS - UE 0,54 PLN, świat 1,49 PLN
Camel - UE 0,44 PLN, świat 1,20 PLN (po przeliczeniu z EUR w/g kursu 1 EUR = 4 PLN)
to jest około 22-25% taniej, euro musiałoby spaść do 3,20 PLN żeby ceny się zrównały.
Abcn pisze:+ niby 0,33 EUR to wiecej niz 0,99 PLN w promocji Heyah , ale ta promocja jest tylko do lata/czerwca 2011
Wystarczy że w Heyah odbierzesz 35 sekund przychodzących na każdą minutę wychodzącą i już przestaje być taniej
Poza tym wystarczy się wybrać do dowolnego kraju europejskiego który nie jest w UE (np. Rosja , popularna Chorwacja, sąsiednie Ukraina i Białoruś, Szwajcaria itd. itd.) żeby poczuć ból w kieszeni (Era 4,90 PLN przych./wych., Camel przychodzące bezpłatne, wychodzące około 1,60-2,20 PLN).
Przeglądałem ostatnio sporo ofert SIMów roamingowych (GoSIM, MaxRoam, GeoSIM, SIM4globe.pl) bo sporo jeżdżę i Camel wydaje mi się najciekawszy co do możliwości i cen.