• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #478593  autor: grarmi
 29 maja 2011, 18:24
Interesują mnie te 2 pakiety. Z tego co piszę na stronie play, pakiety się nie wykluczają czyli oba można naraz włączyć. Ale w regulaminie "Nieograniczonych rozmów w Play" znajduję się taki oto punkt:

Oferta Promocyjna nie wyklucza się z innymi promocjami i usługami Play Fresh. Kolejność
rozliczania promocji:
a. Nieograniczone rozmowy w Play
b. Pozostałe pakiety

Jak mam to rozumieć?
Że pierwsze muszę wygadać "nieograniczone" minuty żeby móc korzystać z pakietu 600 smsów?

#478600  autor: Abcn
 29 maja 2011, 19:14
ja rozumiem że np połączenia do play nie zjadają minut z pakietu '100 minut do play i stacjonarnych' a szczególnie 'za odebrane' które zwykle znikają w pierwszej kolejności .
jako że trudno 'zużyć nieograniczone'
Pakiet sms to jakby inny gatunek.

pozdrawiam
A

#478608  autor: Sig
 29 maja 2011, 20:05
Jakby w przyszłości były wątpliwości, co po czym schodzi w Play Fresh, tutaj jest grafika:
Zaliczanie w Play Fresh
http://telefix.ugu.pl/kody_play.htm

#478615  autor: grarmi
 29 maja 2011, 21:08
Sig, nie bardzo widzę odp tam na moje pytanie :)
 #478617  autor: mkowalski
 29 maja 2011, 21:23
grarmi pisze:Jak mam to rozumieć?
Że pierwsze muszę wygadać "nieograniczone" minuty żeby móc korzystać z pakietu 600 smsów?
Nie. Minuty i SMS-y są w tej sytuacji rozliczane niezależnie od siebie.
Natomiast kolejność rozliczania minut masz już wyżej podaną.
grarmi pisze:Oferta Promocyjna nie wyklucza się z innymi promocjami i usługami Play Fresh. Kolejność
rozliczania promocji:
a. Nieograniczone rozmowy w Play
b. Pozostałe pakiety
Załóżmy że masz aktywne "Nieograniczone rozmowy w Play" i pakiet "100 minut do Play i na stacjonarne". Zgodnie z tym regulaminem, rozmowa do Playa będzie rozliczana z darmowych minut, a nie z pakietu 100.

#478619  autor: Sig
 29 maja 2011, 21:29
Fakt, nieuważnie przeczytałem. Zrozumiałem jakby pytanie brzmiało, czy najpier schodzą darmwe, czy z pakietu. Cóż, na swoją obronę mam tylko do dodania, że to bardzo wartościowa strona jest i się na pewno komuś przyda :-).

#478620  autor: KC-KARLOS
 29 maja 2011, 21:32
Jeśli ktoś ma aktywny pakiet 600 sms do wszystkich, Nieograniczone rozmowy do Play i np. 100 minut do Play i na stacjonarne oraz jakiś Pakiet Złotówek, to najpierw są wykorzystywane środki są z NRwP, jeśli dzwonimy do Play, potem minuty z opcji Zbieraj Minuty, pakiet 600 sms, Pakiety Kwotowe a dopiero pozostałe minuty do wszystkich (pierwszeństwo mają minuty do Play i na stacjonarki, jeśli nie ma opcji Zbieraj Minuty).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#478623  autor: mkowalski
 29 maja 2011, 21:37
Karlos20, czemu mieszasz pakiety sms z minutowymi?

#478625  autor: KC-KARLOS
 29 maja 2011, 21:47
Czemu? W nazwie tematu pisało o nieograniczonych rozmowach i smsach, więc napisałem, jak pokrótce działa rozliczanie środków na koncie Abonenta Fresh.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#478626  autor: grarmi
 29 maja 2011, 21:54
Krótko i na temat: włączone mam oba pakiety, w tej chwili dzwonię do play'a, a za 5 min wysyłam smsa. Czyli min są wykorzystywane z pakietu NRwP, a sms z pakietu 600 smsów. Zgadza się?

#478627  autor: KC-KARLOS
 29 maja 2011, 21:59
grarmi pisze:Krótko i na temat: włączone mam oba pakiety, w tej chwili dzwonię do play'a, a za 5 min wysyłam smsa. Czyli min są wykorzystywane z pakietu NRwP, a sms z pakietu 600 smsów. Zgadza się?
W tej sytuacji - tak. :-)

#478628  autor: grarmi
 29 maja 2011, 22:14
No i o to mi chodziło, dzięki za odp :D
Odbiegając od tematu - orientujesz się czy można przejść z abonamentu Firmowa 25 na Fresh'a?

#478631  autor: mkowalski
 29 maja 2011, 22:23
Karlos20 pisze:Czemu? W nazwie tematu pisało o nieograniczonych rozmowach i smsach, więc napisałem, jak pokrótce działa rozliczanie środków na koncie Abonenta Fresh.
Chodziło mi konkretnie o ten fragment:
Karlos20 pisze:najpierw są wykorzystywane środki są z NRwP, jeśli dzwonimy do Play, potem minuty z opcji Zbieraj Minuty, pakiet 600 sms, Pakiety Kwotowe
Ten fragment można rozumieć tak, że pakiet sms jest używany dopiero w trzeciej kolejności. Miałem na myśli to, że najjaśniej wszystko wygląda gdy osobno rozpisze się rozliczanie minut, a osobno sms-ów. Ale nie ma sensu żadna dyskusja na ten temat - i tak wszyscy wiemy jak wygląda to rozliczanie ;)
grarmi pisze:Odbiegając od tematu - orientujesz się czy można przejść z abonamentu Firmowa 25 na Fresh'a?
Po zakończeniu umowy bez problemu.

#478638  autor: KC-KARLOS
 29 maja 2011, 22:59
grarmi pisze:No i o to mi chodziło, dzięki za odp :D
Odbiegając od tematu - orientujesz się czy można przejść z abonamentu Firmowa 25 na Fresh'a?
Jak najbardziej. Pamiętaj o 30-dniowym okresie wypowiedzenia oraz o tym, iż od maja tego roku zmienił się adres do korespodencji Playa.