• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #483496  autor: tomus261
 20 cze 2011, 22:45
Z racji tego iż chyba niebawem będę posiadaczem tego telefonu proszę użytkowników ew osoby mające wiedzę o informację na temat wbudowanej pamięci.
Na różnych stronach istnieje opis 1 lub 2 mega.
Poza tym możecie coś napisać o tym telefonie gdyż bardzo mało informacji jest o nim.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 22:21 przez tomus261, łącznie zmieniany 1 raz.

B

#483586  autor: neoptb
 21 cze 2011, 13:14
tomus261 pisze: 1 lub 2 mega.
chyba GB...

Telefon ma 1 GB + 2 Gb karta pamięci microSD.

+ baterię można doładowywać
+ szybkie przełączanie się między aplikacjami
+ mocna lampa błyskowa i autofocus
+ strony we fleshu się nie zacinają
+ szybkie WiFi
+ bardzo jasny wyświetlacz (czytelny w słoneczne dni, bije na głowe wiele telefonów)
+ szybko reagujący wyświetlacz i akcelometr.

- brak aktualizacji androida do wersji 2.3
- brak możliwości wybrania własnego dźwięku sms i alarmu (trzeba tworzyć własne katalogi i wrzucać do nich pliki)
- stukanie klawiatury (nie można wyłączyć tego dźwięku)

itd. itd. :roll:

#483597  autor: tomus261
 21 cze 2011, 13:49
neoptb pisze:chyba GB...
Tak dokładnie -pomyliłem troszkę.

Ale brak aktualizacji do 2.3 to chyba na obecną chwilę .
Wszędzie jest opisane że będzie możliwa.

B

#483620  autor: neoptb
 21 cze 2011, 14:48
Obecna wersja to 2.2.2

P.S. Jeśli chodzi o nagrywanie w HD (720p) tym telefonem, to obraz się przeycina. :? Dlatego polecam rejestrowanie video jakimś programem z android market.

#483644  autor: Xavi
 21 cze 2011, 16:13
neoptb pisze:- brak możliwości wybrania własnego dźwięku sms i alarmu (trzeba tworzyć własne katalogi i wrzucać do nich pliki)
No nie na androidzie też takie problemy są? To w każdym fonie na tym systemie czy tylko LG?

#483647  autor: szczeka
 21 cze 2011, 16:23
I może jeszcze nie da się tego obejść w żaden sposób? ;)

#483652  autor: neoptb
 21 cze 2011, 16:49
No nie na androidzie też takie problemy są? To w każdym fonie na tym systemie czy tylko LG?
W przypadku androida trzeba skorzystać z aplikacji np ChompSms. Szkoda,że nie jest to normalnie odrazu w systemie... :|

#483735  autor: kowcio
 21 cze 2011, 22:08
Wiesz, to chyba zależy od nakładki. Ja w HTC na budzik nie mogę ustawić swojej piosenki MP3, tylko muszę korzystać ze standardowych piszczadeł.
A telefon bedzie miał wsparcie w postaci Androida 2.3 :-) No chyba, że ktoś zawali, ale to bardzo mało prawdopodobne :> A sam telefon jest piękny, chodzi mi o wygląd <3 i wcale nie taki drogi, tylko żeby nie okazał się lipą..

#483752  autor: HypnoticMan
 21 cze 2011, 23:00
To jest raczej zbyt nowy sprzęt, aby już go pozbywali aktualizacji do nowszej wersji.
W dodatku, z tego co pamiętam, LG całkiem nieźle spisuje się z wydawaniem nowych wersji OS.

MixPlus - Pozostała liczba doładowań do końca kontraktu: 22

Sprzedam HTC DESIRE

#483869  autor: neoptb
 22 cze 2011, 13:54
kowcio, P970 oczywiście będzie miał aktualizację do 2.3. Obecnie 4 czy też 5 czerwca była aktualizacja do 2.2.2, bo takowej dokonałem.

Tutaj możecie zobaczyć mały unboxing tego telefonu, wykonany prze moją osobę.
http://www.youtube.com/watch?v=B0XkhbNPSnQ

Miałem już też w dłoni LG Swift 2x i poza procesorem dwurdzeniowym to wygląd jest fatalny. Źle leży w dłoni, jest cięższy, nie poręczny ehh...

Co do dźwięku budzika w HTC to już nie pamiętam czy była taka możliwość czy też i nie. ;)

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#483870  autor: HypnoticMan
 22 cze 2011, 13:57
neoptb pisze: Miałem już też w dłoni LG Swift 2x i poza procesorem dwurdzeniowym to wygląd jest fatalny. Źle leży w dłoni, jest cięższy, nie poręczny ehh...
A różnica w szybkości jest znacząca? Bo mi się zdaje, że chyba nie.

W dodatku ta nakładka LG baardzo mi się podoba :) :smt007

MixPlus - Pozostała liczba doładowań do końca kontraktu: 22

Sprzedam HTC DESIRE

#483922  autor: neoptb
 22 cze 2011, 16:12
HypnoticMan pisze:A różnica w szybkości jest znacząca?
Odczuwa się to przy grach głównie. Bo tak to dla takiego kowalskiego to różnicy nie ma :)

żyj i pozwól żyć.

#484184  autor: Gitarka
 23 cze 2011, 20:05
tomus261 jak juz kupisz telefonik to może sie pochwal, napisz nam cos o nim. Na pewno opinie od osób mających telefon w ręce sa wiarygodniejsze. Moze komus to pomoże w kupnie

#484375  autor: tomus261
 24 cze 2011, 14:28
Dostałem przesyłkę.
Na chwilę obecna nie powiem za wiele.
Napiszę więcej za jakiś tydzień jak się już zapoznam bardziej.
Pierwsze wrażenie pozytywne po przesiadce z Omni I. Android prawie opanowany bo moja żona i syn maja telefony na droidach.

B

#484379  autor: neoptb
 24 cze 2011, 14:33
Od 19 maja posiadam ten telefon i szału nie ma. :wink:

żyj i pozwól żyć.

#489085  autor: auvi
 14 lip 2011, 10:50
Co to znaczy "szału nie ma"? Ten zwrot raczej niewiele mówi o telefonie...

#489131  autor: neoptb
 14 lip 2011, 12:42
Zapoznaj się z treścią całego tematu to co nieco się dowiesz.

Dla mnie szału nie ma, bo przerobiłem sporo podobnych telefonów. A jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia.

żyj i pozwól żyć.

#491423  autor: auvi
 23 lip 2011, 11:04
Przeczytałem dwukrotnie i jedyne co znalazłem to trzy wady wymienione przez Ciebie:
neoptb pisze:- brak aktualizacji androida do wersji 2.3
Na stronie LG poświęconej telefonowi deklarują aktualizację do 2.3
neoptb pisze:- brak możliwości wybrania własnego dźwięku sms i alarmu (trzeba tworzyć własne katalogi i wrzucać do nich pliki
Czy to nie marginalny problem, skoro można go obejść?
Fakt, że to powinno być natywne, no ale skoro jest rozwiązanie to czy to realna wada?
neoptb pisze:- stukanie klawiatury (nie można wyłączyć tego dźwięku)
A zmienić na wibrację? W jakim sensie stukanie klawiatury? Chodzi o samą ekranową czy jakiś dźwięk podczas dotykania ekranu?

Będę wdzięczny za wyliczenie większej ilości wad, bo jestem prawie na kupnie P970.

Czy P970 ma Swype?
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym. Możecie dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce prywatności".