tetley pisze: A to, że masz 10 lat numer u nich nikogo nie obchodzi

No i to mnie najbardziej denerwuje w T-Mobile (piszę to na podstawie moich wcześniejszych przedłużeń na biznes i numer prywatny), że są nieelastyczni i nie traktują klienta indywidualnie. Moim zdaniem powinno się brać pod uwagę przy przedłużaniu różne czynniki, np.:
- średnią faktur
- staż
- liczbę posiadanych abonamentów/usług (i wreszcie brać pod uwagę, że ktoś posiada drugi telefon w TakTaku i jakoś to nagrodzić, obecnie wszystkie SuperZestawy i inne wykluczają TakTak'a; a przecież jak ktoś posiada abo w T-M i TakTaka, to pieniądze z doładowań też trafiają do PTC /może nie tyle co z abonamentu, ale zawsze lepiej niż nic.../)
- terminowość opłacania faktur, jakieś ewentualne inne konflikty z operatorem
Powinien być jakiś program, który po wpisaniu parametrów, wyświetlałby indywidualną ofertę. I dać możliwość modyfikacji oferty przez Kierownika/Kierownika zmiany/starszego konsultanta czy kogoś innego w hierarchii, w wyjątkowych przypadkach.
Obecnie to, jakie dostanie się warunki zależą od tego, czy klient wie o istnieniu SUK, co ktoś "u góry" wymyślił i w 1% od humoru Konsultanta (bo z tego co czytam w tym temacie, to większości osób udało się przedłużyć
Czy ktoś z obecnych tu Konsultantów ma możliwość przekazania mojej propozycji do osób które mają na to wpływ (Wiem, że Wy-Konsultanci czasem chcielibyście dać lepsze warunki, ale nie możecie. Jeżeli na codzień musicie wysłuchiwać takich narzekań jak moje od klientów - współczuję).
BTW, wracając do sprawy mojego przedłużenia - miła Pani powiedziała, że jeszcze nie mogę - dopiero 4,5 miesiąca przed końcem.