DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #532193  autor: profesek
 01 lut 2012, 22:46
Witam,

Planuje przeniesc numer z Play do Orange (abo. Optymalny 250 + iPhone 4S)

Pytanie jest takie: czy moge to zrobic on-line lub telefonicznie? Chodzi o to ze cena iPhone i aktywacji jest dużo lepsza (łącznie około 200 zł da sie za oszczędzić)

Jeśli nie da sie tego załatwić telefonicznie/on-line to czy wiecie może czy mogę coś negocjować w salonie?

Z góry dzięki za odpowiedz,
Slawek

#532553  autor: banderas
 03 lut 2012, 23:02
własnkie tego w orange brakuje przeniesienia online, ja polecam mały trick , przenieś w salonie na kartę a potem zamów po kilku dniach tel przez orange online

banderassso

#540791  autor: Spioszek
 14 mar 2012, 05:34
Jak działa takie przeniesienie Online?
Wypełniasz formularz a kurier przywozi umowe do domu z papierami do podpisania? czy jak?

#540942  autor: banderas
 14 mar 2012, 21:13
wypełaniasz ten formularza, orange do ciebie odzwania, podajesz dane osoby na który6 jest zarejestrowany numer, i wybierz formę potwierdzenia wypłacalności, np. fakturę za gaz prąd czy telewizje sat, kurier przyjeżdża pop około 4 dniach z telefonem i umową

banderassso

#540958  autor: Spioszek
 14 mar 2012, 23:42
Przyjazd kuriera jest darmowy czy płatny?
Mówimy tylko o ofercie na abo/mix czy też prepaid?

#540970  autor: sosen
 15 mar 2012, 01:47
Oczywiście darmowy. Postapid i mix. Z przeniesieniem do oferty na kartę trzeba się będzie wybrać do salonu.

#540974  autor: Spioszek
 15 mar 2012, 02:18
Tak właśnie myślałem, przecież nie będę płacić kurierowi za oferte na karte, którą możesz mieć np tydzień i zrezygnować bez zadnych zasileń.

#542326  autor: kubik
 22 mar 2012, 18:42
zadzwoniłem do jednego sklepu Orange w mojej okolicy i pani powiedziała, że u niej w sklepie nie przenoszą numerów do oferty prepaid :!: dodała, że wszystkie inne sklepy w mieście też tak zadecydowały i nawet nie mam tracić czasu na jeżdżenie. można tak?

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#542331  autor: Edmund
 22 mar 2012, 18:53
kubik pisze:można tak?
Można by było postraszyć ich UKE albo UOKiK - nie umożliwiają Ci przejścia do swojej sieci i oferty prepaid, choć są takie możliwości (to argument dla UKE), a także że reklamują usługę której nie potrafią zaoferować (to argument dla UOKiK).
Tak z ciekawości - co to za miejscowość? Bo sam mieszkam na Śląsku i interesuje mnie gdzie tak kombinują...

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#542453  autor: bledos
 23 mar 2012, 07:50
kubik pisze: pani powiedziała, że u niej w sklepie nie przenoszą numerów do oferty prepaid
To powiedz, że chcesz abo, a później zmień zdanie ;) Niech mają za swoje :-D

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#542501  autor: kubik
 23 mar 2012, 13:05
btw. jest jakaś różnica w prowizji za takie usługi MNP abo/pp? czy może wzorem Play chcą podbić liczbę nowych abonentów wybierających postpaid (LongPlay 1)?

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#542502  autor: bledos
 23 mar 2012, 13:06
Myślę, że salony partnerskie nic za pp nie dostają... We własnych zresztą zapewne też nie, bo sami by przenosili...

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#542532  autor: zielony71
 23 mar 2012, 17:43
W Kielcach jest to samo. Nie chca przyjmowac prepaidow bo podobno nie maja starterow.

#542539  autor: Maniek99
 23 mar 2012, 18:29
Nawet w Warszawie jest dosłownie kilka miejsc gdzie nie robią problemów z przeniesieniem na prepaid :? I też wszędzie ta sama śpiewka, że niema starterów i że nie wiedzą kiedy będą.

A jak ktoś nie zamawia, to trudno żeby same przyszły.

Orange powinno dostać po łapach za takie akcje :evil: