Tutaj jest potwierdzenie:
1.
*rezultat wyszukiwania w domu
2.
*zalogowanie do ukrainskiej sieci Kyivstar, rowniez w domu
-------
amigo007 pisze:Laudav pewnie to wiesz. Ale może ci podpowiem, jakbyś w przyszłości rozważał zmianę operatora to jeszcze play ci wchodzi w rachubę. Który także korzysta z zasięgu plus gsm. Także nie jesteś skazany tylko i wyłącznie na plusa
Rozwazam zmiane. Przez ok. 8 lat jestem/ bylem skazany na Plusa, szczegolnie w ostatnim czasie. Zamierzam przeniesc numer do Play, dlatego ostatnio probowalem zalogowac sie do macierzystej sieci z karta Play. Najblizszy BTS znajduje sie w Jaroslawiu, w miescie oddalonym ok. 8 km od mojego domu. Niestety, jak w przypadku Orange badz T-mobile, dociera do mnie jedynie szczatkowy zasieg. Nie moglem sie zalogowac. Zalozylem, ze w przypadku braku przekaznika z Play, karta 'skorzysta' z tzw. krajowego roamingu przelaczajac sie na zasieg z Plus. Nic takiego nie mialo miejsca. Nie wybralem Plusa z dostepnych sieci. Nie mam juz przy sobie karty z Play. Sprobuje ponownie przy najblizszej okazji.
KamaZ pisze:amigo007 pisze:Laudav pewnie to wiesz. Ale może ci podpowiem, jakbyś w przyszłości rozważał zmianę operatora to jeszcze play ci wchodzi w rachubę. Który także korzysta z zasięgu plus gsm. Także nie jesteś skazany tylko i wyłącznie na plusa
Zapomniałeś też dodać, że od maja 2011 Play ma problem ze swoim EGSM we wschodniej Polsce blisko granicy z Ukrainą, czyli m.in. w Jarosławiu.
Co do tematu to ukraińskie sieci mają mocny zasięg po polskiej stronie. W miejscowościach wokół Tomaszowa, które są na większej wysokości bez problemy można gadać przez Kyivstar czy Life.
Na czym ten problem polega? Dotyczy konkretnych, wskazanych przekaznikow na tym obszarze? Czy fakt, ze po wlozeniu karty z Play nie zostalem automatycznie przelogowany do Plusa moze swiadczyc rowniez o tym, ze wybranie z dostepnych sieci rowniez nie pomoze? Przekonam sie niedlugo.