• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 59 z 176
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 176

#541691  autor: a_lex
 19 mar 2012, 22:15
A ja opiszę moją przygodę przy przenoszeniu, bo to zupełnie inna historia.
W zeszłą środę złożyłem wniosek o przeniesienie - rzeczywiście nic nie kosztuje, dostałem za darmo nowy starter - tylko nie aktywowałem tego samego dnia tego "docelowego" startera. Poczekałem kilka dni, bo wg konsultantki "przeniesienie wyznaczymy na poniedziałek" więc się nie spieszyłem - w niedzielę włożyłem kartę do telefonu, a tu już SIM Orange się nie rejestruje do sieci. A ponieważ Play dzisiaj zdezaktywował mi też swojego SIMa (to akurat zgodnie z procedurą) więc mam obie karty nieaktywne. No nic, czekamy co odpisze BOK - jak znam moją poprzednią reklamację to poczekamy ze dwa tygodnie.

#541692  autor: Rlox
 19 mar 2012, 22:31
Jestem w trakcie przenoszenia numeru z Mbank do Orange. Oczywiście nie da się tego zrobić w trybie szybkim, bo aplikacja Orange do przenoszenia numerów nie przyjmuje do wiadomości, że może być taka sieć jak Mbank mobile. No dobra, czekam na papiery z jakieś centrali, przysyłają, idę do salonu i patrzę =>wpisali, że dawcą numeru jest Polkomtel. Na moją sugestię, że Mbank a Polkomtel to dwie różne firmy powiedziano mi, że tak zdecydowali w centrali. Opadły mi ręce.

#541693  autor: Wiola_K
 19 mar 2012, 22:37
Ja również przenosząc numer z T.do Orange miałam sytuację, ze T. wyłączyło kartę a Orange jej nie włączyło. Miałam przeniesienie an 15.03. więc 16-tego zadzwoniłam do Orange. Pani mówi, że przeniesienie trwa do 24 godzin i że mam termin na... 15-tego. Więc się zdziwiła, ze dzisiaj jest 16-ty ;)Po 15 min.rozmowie dowiedziałam się, ze T.jeszcze nie udostępniło numeru Orange i ze wyślą ponaglenie do T. I tego samego dnia numer został przeniesiony.

#541694  autor: ja.michal
 19 mar 2012, 22:38
a_lex, brałem DbD bez modemu i czekałem jakieś 2 tygodnie na aktywację. Karta się nie rejestrowała do sieci. A jak już się udało to transmisji było brak. Cyrki jak to w Orange.
To akurat nie ma nic wspólnego z przenoszeniem numeru.

Rlox, coś w tym racji jest. W końcu mBank Mobile to MVNO na infrastrukturze Polkomtela. Zauważ, że nie wpisali Plus tylko Polkomtel. mBank nie trzyma bazy numerów jako takiej u siebie. Infrastrukturę w tym rozliczeniową ma w Polkomtelu.
Coś w tym logiki jest. :)

#541700  autor: Rlox
 19 mar 2012, 22:56
ja.michal pisze: Rlox, coś w tym racji jest. W końcu mBank Mobile to MVNO na infrastrukturze Polkomtela. Zauważ, że nie wpisali Plus tylko Polkomtel. mBank nie trzyma bazy numerów jako takiej u siebie. Infrastrukturę w tym rozliczeniową ma w Polkomtelu.
Coś w tym logiki jest. :)
Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz :) Nie mam ochoty iść ponownie do salonu, bo za pierwszym razem Pani wpisała dawcę t mobile, gdy powiedziałem jej mbank mobile. Nawet nie wiedziała, że coś takiego istnieje :lol: Moja wina, że nie sprawdziłem tego, szybko szybko.

#541742  autor: play4you2
 20 mar 2012, 11:16
a_lex pisze:A ja opiszę moją przygodę przy przenoszeniu, bo to zupełnie inna historia.
W zeszłą środę złożyłem wniosek o przeniesienie - rzeczywiście nic nie kosztuje, dostałem za darmo nowy starter - tylko nie aktywowałem tego samego dnia tego "docelowego" startera. Poczekałem kilka dni, bo wg konsultantki "przeniesienie wyznaczymy na poniedziałek" więc się nie spieszyłem - w niedzielę włożyłem kartę do telefonu, a tu już SIM Orange się nie rejestruje do sieci. A ponieważ Play dzisiaj zdezaktywował mi też swojego SIMa (to akurat zgodnie z procedurą) więc mam obie karty nieaktywne. No nic, czekamy co odpisze BOK - jak znam moją poprzednią reklamację to poczekamy ze dwa tygodnie.
Podaj numer zgłoszenia zobaczę co da sie zrobić.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#541930  autor: a_lex
 20 mar 2012, 23:00
Chętnie, tylko jakiego zgłoszenia? Jedyne jakie mam "zanumerowane" to wniosek o przeniesienie złożony w Orange. Mój późniejszy mail do nich z opisanym problemem nie ma na razie żadnego numeru, bo póki co nie raczyli odpowiedzieć.

#547732  autor: ja.michal
 14 kwie 2012, 23:02
agaak pisze: Zapewne poczekam do poniedziałku?
Dokładnie. Weekend.

Operatorem i tak jest PTC i to z PTC podpisujesz dokumenty o przeniesienie.
Tak czy inaczej czekaj do poniedziałku. :)
 #549797  autor: BBViki
 24 kwie 2012, 11:39
Witam, w piątek godz. 8:00 wysłałam wszystkie potrzebne papiery mailowo do heyah.
W piatek też otrzymałam sms (15:50) że mobile zgodzilo się na przeniesienie numeru i że ma to nastapić 25-go.
Teraz mam pytanie:
mobile wyłączy mi numer dziś czy jutro o północy?
Miałam nadzieję że dziś dostanę kartę ale niestety listonosz już był, a karty nie ma.
Pytanie do przenoszących numer do heyah:
ile szła karta do was? Wysyłają poleconym czy zwykłym? Priorytetowo czy ekonomicznie?

#549807  autor: Ruben
 24 kwie 2012, 12:31
BBViki, przy przenoszeniu numeru do heyah najbezpieczniej jest wpisywać opcję przeniesienia w okresie 7dni, bo wtedy masz pewność, że karta heyah dotrze do Ciebie przed wyłączeniem numeru u dotychczasowego operatora.
Wysyłają priorytetem i przeważnie cały proces trwa 3dni robocze, czyli powinnaś otrzymać dzisiaj. Z tego, co piszesz nie otrzymałaś więc uważam, że jutro powinna SIMka dotrzeć o ile nic pechowego się nie wydarzyło.

#549813  autor: BBViki
 24 kwie 2012, 12:47
A jak rozumieć tą datę przeniesienia? Bo wygląda mi na to, że dziś w nocy numer zostanie wyłączony i jutro powinien już być w heyah - teoretycznie, bo w praktyce to jak bedę mieć już fizycznie kartę i aktywuję?
Tak pytam bo mam jeszcze parę zł i chce sobie na play zadzwonić, żeby przedłużyć i nabić bonusa - jutro może być już za późno?
Na kartę mogę poczekać (no, byleby doszła), nie jest to ani mój jedyny ani główny numer.

#549820  autor: Ruben
 24 kwie 2012, 12:58
BBViki, z tą datą nie mam pewności i za bardzo nie zwlekałbym z nabiciem bonusu, jeżeli na tym Ci zależy. Przeważnie wyłączenie odbywa się w nocy ale z operatorami MVNO może być różnie. Pamiętam, że kiedyś Mobilking wyłączył mi jedną kartę wieczorem. Dlatego jeżeli nie jest to twój główny numer to wyzeruj konto nie czekając do ostatniej chwili. Przecież i tak masz inny numer do telefonowania jeżeli zajdzie potrzeba ;)

#549955  autor: BBViki
 24 kwie 2012, 21:57
No to pojechałam z tym zerowaniem konta, jestem na -0,51zł ciekawe czy to przeniesienie dojdzie do skutku.
Myślałam że się telefon rozłączy jak wykorzysta środki, a tu rozłączył się dopiero jak zrobił mały debecik.

Po 23 nie można było już się dodzwonić na numer mimo widocznego zasięgu, rano zasiegu już brak.
Czyli dawca wyłączył numer mimo ujemnego salda. Teraz czekam na rachunek do zapłacenia :?
Może dzisiaj tj. 25.04 karta dotrze do mnie :evil:
 #550130  autor: rafal149135
 25 kwie 2012, 15:35
Witam! Czy to prawda ze przy przenoszeniu z Orange pop na Play Frash musze miec 61zl na orange? Tak czytałem na innym forum, jeżeli tak to z jakiej racji?

#550132  autor: KC-KARLOS
 25 kwie 2012, 15:39
rafal149135, to nieprawda. Przeniesienie numeru jest całkowicie darmowe.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550133  autor: rafal149135
 25 kwie 2012, 15:40
Dziekuje za odp, a wiesz moze ile to trwa?

#550134  autor: KC-KARLOS
 25 kwie 2012, 15:41
rafal149135, numer jest przenoszony max. w ciągu 24 h.
Jeśli dziś złożysz wniosek o przeniesienie numeru, jutro ten sam numer będzie u innego operatora.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550403  autor: przechodzień
 26 kwie 2012, 13:51
dokładnie, koleżanka ostatnio przenosiła numer do łapy i łącznie trwało to jakieś 15h z tegoo co mówiła :)

#550556  autor: BBViki
 26 kwie 2012, 21:51
przechodzień pisze:dokładnie, koleżanka ostatnio przenosiła numer do łapy i łącznie trwało to jakieś 15h z tegoo co mówiła :)
Co łącznie trwało? Skoro do Heyah numer się przenosi w minimalnym terminie: 3 dni ROBOCZE - bo szybciej się nie da.

No chyba że u tej twojej koleżanki dzień roboczy trwa 5 godz?

#551185  autor: ukefake
 30 kwie 2012, 16:58
BBViki, numer może być przeniesiony w ciągu jednego dnia roboczego - tak wynika z rozporządzenia, natomiast procesowanie całej sprawy może trwać trochę dłużej. np: działy MNP u opów pracują naogół do 18 więc wnioski złożone do tej godziny zadziałają tego samego dnia (roboczego), czyli wniosek złożony i wprowadzony do systemu online około południa zadziała już w nocy, niezależnie czy otrzymasz na czas nową kartę. i tak jest w większości przypadków dla przenosin w ciągu 1 dnia.
natomiast można zaznaczyć, żeby numer został przeniesony w ciągu 7 dni od złożenia wniosku (jak radził przedpiśca). Dzięki temu w heyah wprowadzą twój wniosek do systemu który po pozytywnej weryfikacji danych da zielone światło. Dopiero wtedy spakują dla ciebie kartę i ją wyślą. jeśli się przeniosę do heyah to podzielę się swoimi spostrzeżeniami.
  • Strona 59 z 176
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 176
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59