Prometo pisze:Kaczy,
1. Skorzystanie z niniejszej Oferty Promocyjnej wyklucza korzystanie z innych Ofert Promocyjnych, dostępnych
łącznie z Ofertą Play, chyba, że warunki innych Ofert Promocyjnych stanowią inaczej - wyciąg z regulaminu oferty promocyjnej "Play Lajt". Wg mnie nie można jej połączyć z inna ofertą Play.
Naturalnie ze sie wykluczaja - ja nigdy tego nie negowalem i poza OK i pierwszymi zapewnieniami w salonie cala reszta stanowisk w tej kwesti zarowno ok jak i salonu to ze nie mozna - co wiedzialem od razu.
Sprawa rozbija sie o to ze:
http://web.playmobile.pl/opencms/export ... index.html
Jak widac sa trzy rozne linki na dole - warto sobie przegladnac, przeanalizowac - pytanie czy kazdy musi obowiazkowo skorzystac z promocji przenoszenie numeru?
Uwazam ze nie - promocja to promocja nie musze z niej korzystac - za to musze podpisujac umowe przestrzegac regulaminu uslug a nawet tam sa zapisy o numerze przenoszonym z innej sieci - chodzi mi o cytowane juz wczesniej regulaminy, czyli:
Regulamin świadczenia Usług Telekomunikacyjnych
przez P4 sp. z o.o. dla Abonentów
§ 3.
Zawarcie Umowy
7. Po zawarciu Umowy Operator zobowiązany jest wydać do używania
Abonentowi Kartę SIM/USIM i przyznać Numer MSISDN albo w przypadku
przeniesienia numeru z sieci innego operatora – przyporządkować do Karty
SIM/USIM przenoszony numer.
REGULAMIN PRZENOSZENIA PRZYDZIELONEGO NUMERU TELEFONU
PRZY ZMIANIE OPERATORA.
ZASADY POSTĘPOWANIA W PRZYPADKU WYSTĄPIENIA PRZEZ KLIENTA DO P4 SP. Z O.O.
O ZAWARCIE UMOWY O ŚWIADCZENIE USŁUG TELEKOMUNIKACYJNYCH Z PRZENIESIENIEM
PRZYDZIELONEGO NUMERU TELEFONU.
6. Po otrzymaniu od Dotychczasowego Dostawcy Usług (Dawcy) zawiadomienia o terminie rozwiązania Umowy
o świadczenie publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych z przeniesieniem numeru telefonu Klient
zawiera w Punkcie Sprzedaży/Obsługi Umowę o świadczenie publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych
z przeniesieniem przydzielonego numeru telefonu. Umowa o świadczenie publicznie dostępnych usług
telekomunikacyjnych z przeniesieniem przydzielonego numeru telefonu określa przewidywany termin
rozpoczęcia świadczenia usług.
Co istotne sama promocja Play Lajt nie zaostrza pojecia numer telefonu (przyznanie karty z numerem MSISDN) - a wiec pozostaje ono zgodne z zapisami regulaminowymi swiadczenia uslug. Rozumiem gdyby bylo wyraznie napisane - przydziela nr z puli playowych, zabronione jest przenoszenie numer.
Na temat tego co pisza z ok i o czym zapewniaja tam i w salonach nie bede sie juz wiecej wypowiadal bo przedstawioneodpowiedzi OK chyba wystarcza - to najlepszy komentarz.
Robaas, wiem ze wiecej osob jest ktore probowaly przeniesc, przenasza lub beda chcialby przeniesc, tez zastanawiam sie nad skeirowaniem tego calego bajzlu do UKE - mysle ze przynamniej mogliby to jakos zaopiniowac.
Generalnie wystarczylaby na poczatku odpowiedz - nie nie mozna wziasc 30 i przeniesc nuer - olalby sprawe jak pewnie wszyscy zainteresowani.
A no i ciekawym kwiatkiem jest to zaswiadczenie co otrzymuje sie przy okazji zlozenia wniosku o przeniesinie numeru wraz z pelnomocnictwem, ze p4 ma mozliwosci do przeniesienia numeru - jedynym warunkiem dodatkowym (tak pisze w tresci tego paipierka) jest spelnienie warunkow regulaminowych - a te spelniam "wiec w czym problem play?"
[ Dodano: 2007-06-06, 22:45 ]
UWAGA
Wlasnie rozmawialem z Pawlem z Rzeszowa - pisal komentarz do arta na telepolis ktory dotyczyl promocji PlayLajt - potwierdzil mi na gg ze udalo mu sie podpisac umowe - a konkretnie:
mialem numer w SS, w niedziele popołudniu podszedłem do germanosa - złożyłem wniosek o przeniesienie+pełnomocnictwe, w pon przed południe ss pobrali 50zł za przeniesienie, dziś zadzwonili z play aby przyjśc i podpisać umową, sam zadzwoniłem do bok ss i zapytałem czy wszystko ok - on, że tak i że numer wyłącza w nocy w sobotę. Ot i wszystko
Dostal do podpisania umowe, kopie, otrzymal telefon, karte sim z playa (nieaktywna) i bawil sie juz telefonem - jednym slowem pelen sukces. Dowiedzialem sie ze wszystko zrealizowal w salonie w Rzeszowie.
[ Dodano: 2007-06-07, 00:10 ]
Jestem jeszcze po rozmowie na gg z pracownikiem arterii w MM w Zabrzu - wyjasnil mi praktycznie krok po kroku jak to zrobic - na chwile obecna to wyglada tak ze szanowni panstwo z punktu w Gliwiach nie znaja sie - a kto kolwiek z kim sie konsultowali na sowjej magicznej linii tez nie wiele wiecej wie.
Jutro dam znac czy cos sie wyjasni po wizycie w MM
[ Dodano: 2007-06-07, 15:30 ]
I po wizycie

W zasadzie wkleje to samo co na forum "lekko konkurencyjnym" (nie branzowe a raczej powiazane z konkretny operatorem

)
Zostalem dzis niewiernym Tomaszem
Przejechalem sie do Zabrza a ze pogoda ladna to na rowerku z kumplem

Wchodze do MM odnajduje ta wyspe - fakt dwa stolki na krzyz za to od razu szok:
"Ty pewnie sprawie tego przeniesienia" Pozytywne zaskoczenie - no i sie okazalo ze wszystko sie da zrobic A jako ze nie uwierze poki nie zobacze podpisalem papierek ponownie o przetwarzanie danych i on chetnie dalej by wypisywal umowe tylko okazalo sie ze nei wzialem dokumentow i pojawil sie problem z moim wycofaniem wniosku o przeniesienie (co zorbilem wczoraj po rozmowie w gliwickiej placowce Germanosa)
Tak wiec umowy nie podpisalem -ale widzialem cala procedury na wlasne oczy - powod:
bo mam wniosek o cofniecie przeniesienia numeru w SS.
Numer z SS (przenoszony) jest przypisany do specjalnego numeru sprawy -
gdy wypelniasz wniosek w play o przeniesienie numeru z pelnomocnictwem to dostajesz zaswiadczenie i numer zaswiadczenia to numer twojej sprawy.
Pozniej (tj po potwierdzeniu z sieci dotychczasowej lub po telefonie konsultanta z OK playa) jak robi sie umowe to podaje numer tej sprawy (czyli numerek zaswiadczenia) i automatycznie wyskakuje twoj przenoszony numer (pole nie aktywne nie mozna zmienic tego numeru!), pozniej z pola wyboru wybiera Play Lajt i to wszystko
Jak to stwierdzil jeden rozmowca na gg: w germanosie u mnie pracuja idioci (ze wzgledu na kompletna ignorancje uwazam za uzasadnione okreslenie).
W zasadzie moglbym u niego teraz umowe podpisac tylko jest male ale.
Przy podpisywaniu umowy istotny wiec jest wniosek o przeniesienie i zalaczone zaswiadczenie (bo w nim numerek sprawy) a do tego strandardowo dokumenty (dowod osobisty legitka studencka prawko itd)
Moj przypadek dalej jest ciutke skomplikowany ale nie tak tragiczny jak sadzilem -
problem w tym ze wycofalem wniosek w SS a sprawa w Play jest aktywna.
Mozliwosci sa dwie albo SS jednak mi wycofa "wycofanie przeniesienia" i dalej bede mogl w ramach tej sprawy albo trzeba zakladac nowa sprawe w play czyli na nowo wniosek pisac o przeniesienie i podpisac pelnomocnictwo - tyle ze wtedy najpierw trzeba zamknac dotychczasowa sprawe (w play mam ciagle aktywny ten wniosek - to powiazane jest z numerem (chyba nie da sie dwoch spraw na ten sam numer) ).
Jak bede chcial nowy to bede musial znowu do playa i odnowa podpisywac - bo tak sie przyjelo miedzy operatorami ze na pelnomocnictwach leca - czyli procedura wygladalaby tak: ponownie podpisac wniosek o przeniesienie (w placowce play), od nowu procedura w plusie i dopiero podpisywanie nowej umowy do nowego nr sprawy.
TAk wiec pokazano mi krok po kroku jak to wyglada w systemie i faktycznie bezporblemu mozna zrobic tak zeby w systemie figurowam numer przenoszony w promocji Lajt.
Niestety - w moim przypaku cofniety wniosek o przeniesienie numeru w SS wymaga wykonania calej procedury od nowa - czyli musze zlozyc znowu wnisek z pelnomocnictwem - przy czym problem w tym ze w play nadal ma aktywny ten stary wniosek - (czyli bylby 2 wnioski an ten sam numer) a wiec nalezy najpierw stary zamknac.
[ Dodano: 2007-06-09, 12:37 ]
Zaczalem cala procedure od nowa - zlozylem wniosek o przeniesienie numeru z pelnomocnictwem - specjalnie pojechalem do Zabrza - ale wole zalatwiac to z kims kto nie robi problemow