• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #158836  autor: tym0
 03 mar 2007, 17:27
Witam ;) Mam pytanie, byc moze ktos bedzie potrafil udzielic mi na nie odpowiedzi...
Otoz chce kupic tel. w mixie (w sieci Plus Gsm), niestety jestem zatrudniony na umowe-zlecenie... Czy moge wziac tel. na siebie (jestem pelnoletni)...?
Jesli nie, to czy umowe moze podpisac osoba ktora jest rencista...? Co w takim razie jest potrzebne przy zawarciu umowy (nie ma juz odcinkow od renty)... No i czy taki rencista moze podpisac taka umowe tylko na czas przyznania mu renty..?
No, a jesli nadal odpowiedz jest negatywna (tzn. rencista rowniez nie moze), to czy osoba zatrudniona na stale, posiadajaca juz jeden tel w mixie, moze wziac drugi...?
Z gory dziekuje za pomoc ;) Pozdrawiam ;)

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-03-03, 19:13 ]
Proszę rozsądniej tytułować temat!
Ostatnio zmieniony 03 mar 2007, 19:12 przez tym0, łącznie zmieniany 1 raz.

#158844  autor: Prometo
 03 mar 2007, 17:43
Zapytaj Kaczy :wink:

#158845  autor: potargany
 03 mar 2007, 17:50
mozesz zakupic
dowod osobisty + zaswiadczenie o stalym zameldowaniu ( z urzedu )
i dadza ci telefon

Pieniądze to nie wszystko ...

#158847  autor: PiotrG-dz
 03 mar 2007, 17:53
Jeżeli jest rencistą to wystarczy plastikowa karta z ZUSu i decyzja o przyznaniu renty. :)

#158858  autor: tym0
 03 mar 2007, 18:41
Ok :) Dzieki za pomoc ;)

#158977  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 01:37
Są następujące drogi wyjścia:

- dow. osob., 2. dokum. tożsamości + um. zlecenie (to może być)

Dla renisty:
- dow. osobisty + zielona leg. emeryta/rencisty.

Te dokumenty wystaczą :)

...::: Made for loneliness :::...

#159018  autor: dechomenon
 04 mar 2007, 10:51
musze trochę poprawić...jeśli jest stary dowód i nowa legitymacje rencisty (ta zielona) to jeszcze musi być 2dokument ze zdjeciem...

umowa zlecenie jest zbędna..wystarczy zaświadczenie z tego zakladu pracy o fakcie zaturdnienia

a z urzędu pracy jak byś brała zaświadczenie o o stałym zameldowaniu(to powiedz, że na jakieś stypendium albo np. zasiłek rodzinny, to nie zapłącisz tych frajerskich 16-17zł) no i do tego 2 dokumenty tożsamości ze zdjęciem

#159052  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 12:03
dechomenon pisze:umowa zlecenie jest zbędna..wystarczy zaświadczenie z tego zakladu pracy o fakcie zaturdnienia
No tak. Tylko jak znam życie to ludzie mają problem ze zdobyciem takiego zaświadczenia. A to lenistwo, a to, że trzeba pójść do księgowej.
A umowę zlecenia mają przy sobie i wtedy może być taka umowa.
dechomenon pisze:musze trochę poprawić...jeśli jest stary dowód i nowa legitymacje rencisty (ta zielona) to jeszcze musi być 2dokument ze zdjeciem...
Teoria... czysta teoria.

My tam jedziemy na kompletach stary dowód i zielona legitymacja. Jeszcze nikt z Polkomtela nie przyczepił się, że nie było 2. dokumentu ze zdjęciem :D

#159131  autor: dechomenon
 04 mar 2007, 16:05
Kaczy pisze:
dechomenon pisze:
No tak. Tylko jak znam życie to ludzie mają problem ze zdobyciem takiego zaświadczenia. A to lenistwo, a to, że trzeba pójść do księgowej.
A umowę zlecenia mają przy sobie i wtedy może być taka umowa.
u nas nie piszemy wtedy umowy..jak nie mam zaświadczenia na jednym mixie mi nie zależy...a że polkomtel sie nie przyczepił to na wasze szczęście ehhe :P rózne rzeczy mogą przejsć prawda:P? [/scroll]

#159138  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 16:37
dechomenon pisze:ózne rzeczy mogą przejsć prawda
Tak odbiegając od tematu to wszystko przechodzi.
Dzwonię na ZWS, bo koleś ma firmę w Polsce, ale jest Niemcem. Ma dokumenty po niemiecku. Wg regulaminów taka osoba nie może mieć telefonu. Muszą być dokumenty po polsku.

Na 2. dzien ktoś wysłał umowę faksem i została ona zatwierdzona.

#159147  autor: D@rio
 04 mar 2007, 16:47
dechomenon pisze: z urzędu pracy jak byś brała zaświadczenie o o stałym zameldowaniu
z Urzędu Miasta/Gminy a nie z Urzędu Pracy...
Kaczy pisze:Na 2. dzien ktoś wysłał umowę faksem i została ona zatwierdzona.
no ładnie.

Obrazek

#159148  autor: Prometo
 04 mar 2007, 16:53
Czyli liczy sie sztuka ;-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#159150  autor: piwosz
 04 mar 2007, 17:05
albo mozna byc studentem i papier ze szkoly :P

:occasion5:

#159158  autor: adek
 04 mar 2007, 17:20
piwosz pisze:albo mozna byc studentem i papier ze szkoly :P
ale wtedy możena się spodziewiać zę "CI" z Warszawy, karzą wpłacić taka kaucje że hohoh
:shock:
Ostatnio zmieniony 04 mar 2007, 18:05 przez adek, łącznie zmieniany 3 razy.

#159162  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 17:30
adek pisze:ale wtedy możena się spodziewiać zę "CI" z Warszawy, każą wpłacić taka kaucje że hohoh
Szybciej z zaświadczeniem o zameldowaniu dostanie się kaucję niż z zaświadczeniem o studiowaniu.
Szczerze mówiąc nie spotkalem przypadku, by odmówiono studentowi Mix`a. Jeszcze abo to tak, ale mix? Chyba trzeba zalegać z opłatami u innych opów.

#159163  autor: D@rio
 04 mar 2007, 17:36
Kaczy, a powiedz mi skoro tak...tak symulująć. Bo akurat tego nie wiem.

Przychodzą i chcę telefon. Chcę taryfę Godziny180 i jako dokumenty podstawiam zaświadczenie o zameldowaniu. I powiedz mi, wyskoczy kaucja czy nie? ;)
Oczywiście nie mówię o wciśnięciu prewencyjnym...

Obrazek

#159164  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 17:44
D@rio pisze:Przychodzą i chcę telefon. Chcę taryfę Godziny180 i jako dokumenty podstawiam zaświadczenie o zameldowaniu. I powiedz mi, wyskoczy kaucja czy nie?
Na 99% tak. Przy tym zaświadczeniu wiele Mix`ów nawet odpada. W szczególności jak przychodzą osoby, które mają ledwo skończone 18 lat.

Ostatnio byli kolesie, którzy chcieli G110. Mieli umowę-zlecenie i po 20 lat. 300 zł kaucji :D

Powiem tak- przy G180 system skrolingowy odrzuca dużo umów. A których nie odrzuci to na 100% weryfikowane są przez konsultantów. Dzwonią do pracy, do Ciebie i się pytają dlaczego chcesz mieć tak wysoki abonament.

#159167  autor: D@rio
 04 mar 2007, 18:04
Kaczy pisze:300 zł kaucji
to i tak nie dużo...

a jak często wyskakują przy firmach kaucje?
Kaczy pisze:Powiem tak- przy G180 system skrolingowy odrzuca dużo umów. A których nie odrzuci to na 100% weryfikowane są przez konsultantów. Dzwonią do pracy, do Ciebie i się pytają dlaczego chcesz mieć tak wysoki abonament.
to widać się trochę pozmieniało bo ja mam G180 i jakoś zbytnio mnie nie weryfikowali. Dzwonili tylko na stacjonarny, potwierdzili dane osobowe, parę tam rzeczy wypytywali i tyle. Widać na Biznes są inne procedury...

Obrazek

#159168  autor: jacguszi
 04 mar 2007, 18:09
Skoro już przy tym jesteśmy to przy jakiej taryfie jest najmniejsze prawdopodobieństwo odrzucenia umowy ?
Nie wydaje mi się żeby to był wysoki abonament dla kogoś kto dużo korzysta z telefonu.

#159177  autor: piwosz
 04 mar 2007, 18:46
adek pisze:
piwosz pisze:albo mozna byc studentem i papier ze szkoly :P
ale wtedy możena się spodziewiać zę "CI" z Warszawy, karzą wpłacić taka kaucje że hohoh
:shock:
ja powiem tak: bylem w simplusie dosc dlugo, ale dostalem prace(umowa na 2 lata) i poszedlem do salonu bo chcialem mix-plusa z zachowaniem numeru(tzw.przejscie). niestety Plus nie oferuje takiej uslugi i zmuszony bylem(no... nikt mi pistoletu do glowy nie przykładał ale chcialem poprostu telefon za pare groszy) na abonament :)
Zdecydowalem sie na abo za 45 zeta dalem papier ze studiow i juz. no... prawie. weryfikacja trwala do dnia nastepnego, ale bez szgegolowych sprawdzen, bez kaucji :) chyba ze dzwonili do szkoly ze nie zalegam z oplatami... :roll:

"CI" :smt005

:occasion5: