• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #200112  autor: marian6
 07 lip 2007, 17:56
Witam! Jako, że to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość. Trochę szukałem na forum ale nic sensownego nie znalazłem. A więc...
Wczoraj zakupiłem sobie Nokię N73 ME a to mój pierwszy telefon z Symbianem przez co mam kilka pytań:
1. Chciałbym się dowiedzieć gdzie zapisywane są pliki które odbieramy przez BT i/lub jak możemy je przenieść na kartę pamięci do folderu Sound/Digital??
2. Jak inaczej można aktualizować fonotekę bo ja znalazłem sposób wyciągnąć i włożyć kartę do telefonu?? Chodzi mi tu o jakąś opcję z menu.
3. Ściągnąłem sobie SmartMovie i po pierwsze nie mogę znaleźć kodeków pod S60v3 (znalazłem kodeki na stronie producenta ale gdy próbuje je zainstalować to pokazuje się komunikat "Instalacja niemożliwa") a po drugie gdy konwertuje jakiś film konwerterem SmartMovie to proces staje na 99% i tak już zostaje a jak dochodzi do 100% to wyskakuje okienko z błędem aplikacji.
4. Czemu NsysInfo pokazuje, że procesor taktowany jest z prędkością 206 Mhz (zamiast katalogowych 220) i, że wyświetlacz ma 16 mln kolorów (zamiast 262 tytsięcy)??
5. Jak ustawić polski język w Operze Mini Mod v1.25 (program jest po rosyjsku a ja nie znam w tym języku ani słowa)??
6. Jak teraz można podpisywać aplikację (chodzi mi tu a Rotate Me) bo wiem, że ten sposób opisany na SymbianOS.pl już nie działa??

Dziękuje za wszelkie pomocne odpowiedzi i proszę administrację o wyrozumiałość.

Od moda:pamiętaj by tematy zakładać wten sposób. poprawiłem
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 12:54 przez marian6, łącznie zmieniany 3 razy.

Moderatorzy tego forum są niczym ZOMO.

#200121  autor: Bloo
 07 lip 2007, 18:13
Zarówno Nokia N73 Me jak i zwykła Nokia N73 mają wyświetlacz TFT z 262,144 kolorów.

Obrazek

#200122  autor: marian6
 07 lip 2007, 18:16
Bloo pisze:Zarówno Nokia N73 Me jak i zwykła Nokia N73 mają wyświetlacz TFT z 262,144 kolorów.
No wiem to ale ciekawi mnie czemu ten program myli się na tych dwóch parametrach??
I co z resztą pytań??

#200123  autor: Forest
 07 lip 2007, 18:18
marian6 pisze:1. Chciałbym się dowiedzieć gdzie zapisywane są pliki które odbieramy przez BT i/lub jak możemy je przenieść na kartę pamięci do folderu Sound/Digital??
Zapisuje sie w skrzynce odbiorczej jak SMS. A ze skrzynki zapisuje sie automatycznie do tego katalogu co podałeś.
marian6 pisze:5. Jak ustawić polski język w Operze Mini Mod v1.25 (program jest po rosyjsku a ja nie znam w tym języku ani słowa)??
Sciagnac wersje polska?
marian6 pisze:6. Jak teraz można podpisywać aplikację (chodzi mi tu a Rotate Me) bo wiem, że ten sposób opisany na SymbianOS.pl już nie działa??
Na dzien dzisiejszy nie da sie podpisac aplikacji bo nie mozna stworzyc certyfikatu na symbiansigned.com

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#200125  autor: JacekS
 07 lip 2007, 18:24
Pliki ktore przesylasz przez bluetooth zapisuja sie w skrzynce odbiorczej. Aby przeniesc po prostu wejdz do skrzynki odbiorczej i otworz plik ktory wyslalels, a nastepnie wejdz w opcje i wybierz zapisz

#200129  autor: marian6
 07 lip 2007, 18:29
marian6 pisze:5. Jak ustawić polski język w Operze Mini Mod v1.25 (program jest po rosyjsku a ja nie znam w tym języku ani słowa)??
Sciagnac wersje polska?
W tej wersji jest język polski tyle, że na początku język ustawiony jest na Rosyjski.

PS. W dzięki za odpowiedzi a co z pozostałymi??
jacenty1812 pisze:Pliki ktore przesylasz przez bluetooth zapisuja sie w skrzynce odbiorczej. Aby przeniesc po prostu wejdz do skrzynki odbiorczej i otworz plik ktory wyslalels, a nastepnie wejdz w opcje i wybierz zapisz
A czy jak zapiszę plik i usunę go z skrzynki odbiorczej to ten zapisany będzie nadal działać??
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 12:54 przez marian6, łącznie zmieniany 1 raz.

#200133  autor: Forest
 07 lip 2007, 18:35
marian6 pisze:A czy jak zapiszę plik i usunę go z skrzynki odbiorczej to ten zapisany będzie nadal działać??
Tak

#200137  autor: marian6
 07 lip 2007, 18:57
Na fonotekę znalazłem sposób. Gdy w fonotece mamy wybór pomiędzy wszystkie utwory, itd wciskamy opcję i włączamy odśwież fonotekę.
Pozostają jeszcze trzy pytania do rozwiązania:
3. Ściągnąłem sobie SmartMovie i po pierwsze nie mogę znaleźć kodeków pod S60v3 (znalazłem kodeki na stronie producenta ale gdy próbuje je zainstalować to pokazuje się komunikat "Instalacja niemożliwa") a po drugie gdy konwertuje jakiś film konwerterem SmartMovie to proces staje na 99% i tak już zostaje a jak dochodzi do 100% to wyskakuje okienko z błędem aplikacji.
4. Czemu NsysInfo pokazuje, że procesor taktowany jest z prędkością 206 Mhz (zamiast katalogowych 220) i, że wyświetlacz ma 16 mln kolorów (zamiast 262 tytsięcy)??
5. Jak ustawić polski język w Operze Mini Mod v1.25 (program jest po rosyjsku a ja nie znam w tym języku ani słowa)??
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 12:54 przez marian6, łącznie zmieniany 1 raz.

#200257  autor: adiq1033
 08 lip 2007, 00:17
marian6 pisze:3. Ściągnąłem sobie SmartMovie i po pierwsze nie mogę znaleźć kodeków pod S60v3 (znalazłem kodeki na stronie producenta ale gdy próbuje je zainstalować to pokazuje się komunikat "Instalacja niemożliwa") a po drugie gdy konwertuje jakiś film konwerterem SmartMovie to proces staje na 99% i tak już zostaje a jak dochodzi do 100% to wyskakuje okienko z błędem aplikacji.
Może po prostu program jest uszkodzony ? Jesli możesz, ściągnij go z innego źródła i daj znac czy nadal powtarza sie problem.
marian6 pisze:4. Czemu NsysInfo pokazuje, że procesor taktowany jest z prędkością 206 Mhz (zamiast katalogowych 220) i, że wyświetlacz ma 16 mln kolorów (zamiast 262 tytsięcy)??
Czy to jest pełna aplikacja, czy tylko wersja beta ( testowa ) ?
Poszukaj jej, w wersji spolonizowanej - sprawdź na www.nseries.com.pl

#200261  autor: piotrz
 08 lip 2007, 00:23
marian6 pisze:4. Czemu NsysInfo pokazuje, że procesor taktowany jest z prędkością 206 Mhz (zamiast katalogowych 220) i, że wyświetlacz ma 16 mln kolorów (zamiast 262 tytsięcy)??
wyświetlacz ma 206mhz więc to nie błąd. a ekran to typowy błąd u wielu osób tak tak jest :-)

#200297  autor: Forest
 08 lip 2007, 11:09
U mnie też pokazuje 16 mln kolorów ;-)

#200308  autor: marian6
 08 lip 2007, 12:09
adiq1033 pisze:
marian6 pisze:3. Ściągnąłem sobie SmartMovie i po pierwsze nie mogę znaleźć kodeków pod S60v3 (znalazłem kodeki na stronie producenta ale gdy próbuje je zainstalować to pokazuje się komunikat "Instalacja niemożliwa") a po drugie gdy konwertuje jakiś film konwerterem SmartMovie to proces staje na 99% i tak już zostaje a jak dochodzi do 100% to wyskakuje okienko z błędem aplikacji.
Może po prostu program jest uszkodzony ? Jesli możesz, ściągnij go z innego źródła i daj znac czy nadal powtarza sie problem.
Czy to jest pełna aplikacja, czy tylko wersja beta ( testowa ) ?
Poszukaj jej, w wersji spolonizowanej - sprawdź na www.nseries.com.pl
SM Converter już ściągałem z 4 źródeł i cały czas jest to samo.

NsysInfo nie jest w wersji beta więc chyba pełnej.

Już dwa razy pisałem ta Opera Mini Mod 1.25 ma polski język tylko nie wiem gdzie trzeba wejść żeby go ustawić bo na początku ustawiony jest język rosyjski.

PS. Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy w Aktywnym Trybie Gotowości da się wyłączyć wpis "W kalendarzu nic na dzisiaj"??
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 12:55 przez marian6, łącznie zmieniany 1 raz.

#200316  autor: Forest
 08 lip 2007, 12:29
marian6 pisze:Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy w Aktywnym Trybie Gotowości da się wyłączyć wpis "W kalendarzu nic na dzisiaj"??
Da się wyłączyć jedynie cały tryb gotowości.

#201174  autor: marian6
 10 lip 2007, 22:37
Jeszcze jedno pytanko:
Gdzie zmienić kod zabezpieczeń (chodzi o ten kod 12345)??