• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #293501  autor: wtd
 19 paź 2008, 20:35
Jak u was wygląda dokłądność tego wskaźnika? Bo z mojego nie jestem zadowolony. 4 kreski trzyma naprawdę długo, jak spadną na 3 to już trzeba powoli szukać ładowarki, a jak spadnie na dwie to telefon praktycznie po 1-2h (samego leżenia w kieszeni !!) się już wyłącza.

#293516  autor: adiq1033
 19 paź 2008, 21:37
Nie narzekam na swojego LG. W przypadku pozostania jednej kreski, trzyma parę godzin ( 4-5 ), kiedy wskaźnik jest pusty do 1-2h ( telefon leży bezczynnie, żadne operacje nie są na nim wykonywane ). Jaką masz wersję softu ?

#293550  autor: wtd
 20 paź 2008, 09:35
V10a z orange'a.

#293609  autor: adiq1033
 20 paź 2008, 18:41
Wydaje mi się, że to jest powodem. Wada techniczna ? Niemożliwe. Wina leżeć musi po stronie softu. Poproś o aktualizacje, chyba że to jest najnowsza wersja dostępna w Orange :lol:

#293611  autor: wtd
 20 paź 2008, 18:47
Jutro oddaję telefon do salonu, zobaczymy co zrobią. Powody generalnie mam 3, wszystkie powiązane z zasilaniem.
1)Ładowarka buczy przy ładowaniu
2)opisany w 1szym poście wskaźnik baterii
3)Długość działania na baterii. Telefon naładowałem w piątek, wytrzymał do niedzieli wieczór (w weekend praktycznie nie używam neta ani javy). Na noc podłączyłem go do ładowarki, dziś rano go odpiąłem i ~15 bateria już była pusta. Nie używałem ani trochę neta ani javy. Trochę dziwne że telefon raz trzyma 2-3 dni a raz ledwo pół, zwłaszcza że nie bywałem w miejscach z jakimś problematycznym zasięgiem.

#293614  autor: kowcio
 20 paź 2008, 18:59
wtd, także miałem w swoim Samsungu D900i taki sam problem z długością działania telefonu na baterii. Raz wytrzymał jedną dobą na czuwaniu, raz 5 dni... Szalał niesamowicie. Natomiast po jakimś miesiącu sytuacja poprawiła się i teraz zawsze wytrzymuje mi maksymalnie długo ;) Nic nie robiłem z nim (ani nie wymieniałem oprogramowania, ani nic nie wymieniałem).
1)Ładowarka buczy przy ładowaniu
Ładowarka do wymiany, na gwarancji Ci wymienią za free. Możliwe, że ta ładowarka jakaś dziwna jest i to przez nią pojawiły się te wszystkie problemy (własnie kiedyś tak miałem z Nokią ;) ).
wtd pisze:2)opisany w 1szym poście wskaźnik baterii
Jak soft masz najnowszy (z tego wnioskuję), to prawdopodobnie jeśli po wymianie ładowarki nic się nie zmieni, a raczej będzie telefon krótko wytrzymywał, to będzie trzeba baterię wymienić (pewnie ta ładowarka ją popsuła), ale w to wątpię ;) oby nie. A jaśli tak, to od tego też jest gwarancja.

Więc jestem pewny, że wszystko zakończy się pozytywnie. Nie powinno być problemów z serwisem.

#293615  autor: wtd
 20 paź 2008, 19:02
Więc jestem pewny, że wszystko zakończy się pozytywnie. Nie powinno być problemów z serwisem.
Na to liczę, zobaczę co mi w orange'u jutro powiedzą :)

#293618  autor: kowcio
 20 paź 2008, 19:07
wtd pisze:Cytat:

Na to liczę, zobaczę co mi w orange'u jutro powiedzą :)
Orange ma obowiązek przyjąć telefon i odesłać go do serwisu. Oni nie decydują, czy telefon zostaje naprawiony, czy nie. O tym zadecyduje autoryzowany serwis LG. Jak Orange będzie stwarzało problemy, to idź do innego salonu lub (najlepiej) przejdź się do autoryzowanego serwisu LG. Tak będzie szybciej ;)

#293759  autor: adiq1033
 21 paź 2008, 18:59
Jestem pewien w 60% że to wina baterii. Rozmawiałem o tym dziś ze znajomymi, jeden z nich miał identyczny przypadek. Powodem "latania" była stara bateria.

#293807  autor: wtd
 21 paź 2008, 22:03
Dzisiaj oddałem do salonu, zabrali mi telefon i ładowarkę, w ciągu 14dni roboczych mam mieć od nich jakiś sygnał. Pozostaje czekać :)