Postanowiłem założyć osobny wątek, bo we wpisach pod newsem na stronie głównej jest już spory bałagan.
Po wpisaniu w telefonie kodu *140# pokazuje się komunikat, że nie znajduję się w zasięgu taniego internetu, albo że ustalenie lokalizacji nie powiodło się. Nie ma znaczenia, czy mam wybór sieci automatyczny, czy ręczny, GSM, UMTS, .czy podwójny... Nawet gdy ustawię ręcznie Play - nadal pokazuje mi, że jestem poza zasięgiem. Jeśli się nie mylę - ręczny wybór to praktycznie ten sam skutek, co wprowadzenie blokady, aby tel nie łączył się z netem poprzez Plusa - dobrze myślę? A jeśli tak - dlaczego nie jestem w zasięgu? Awaria? Błędny komunikat? W tym momencie trudno mieć pewność, czy jesli kupię pakiet 500mb nie okaże się, że oprócz 15zł z konta będę płacił dodatkowo za transfer (bo przecież wg komunikatu nie jestem w strefie). Niby rzecz oczywista - mam ręcznie ustawionego Play'a... ale... no właśnie. Ma ktoś podobny problem?
Kartę sim mam włożoną do nokii 6220classic. Wyłączenie/włączenie tel nic nie daje.
Zreszta dzis w biurze w ogole net chodził, jakby go nie było... Na chwilę obecna nie aktywowałem pakietu - jesli nadal tak będzie, to nie wiem, czy jest sens w ogóle aktywować...
I jeszcze jedno pytanie. Troche OT, ale nie do końca.
Otóż w przypadku starszych telefonów na wyświetlaczu, gdy jest się w zasięgu Plusa pokazuja się loga obu operatorów. Czy istnieje jakaś aplikacja, dzięki której bedzie mozna łatwo sprawdzic na symbianie w zasiegu jakiej jest sie sieci? (dodam, ze kod *140# odpada, bo nie działa - sprawdzałem w różnych rejonach Poznania).
Z góry dzięki za informacje

Pozdrawiam