• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #378500  autor: majusio
 04 sty 2010, 15:49
Na dniach kolega będzie robił wpis do ewidencji działalności gospodarczej, następnie regon. itd. Firma ma oficjalnie wystartować z dniem 1 lutego 2010. Wiadomo lokal, reklama. Przydałaby się także dobra oferta dla firm na telefon komórkowy. W zamyśle będą brane dwie aktywacje z abo około 50 zł miesięcznie każda.

Wstępnie zaproponowałem mu play i taryfę Firmowa 50. Proszę mi tylko podpowiedzieć czy faktycznie Play egzekwuje zapis, że do podpisania umowy potrzebna ostatnia opłacona składka zus? Bo jeśli tak to ta sieć odpada. Inny znajomy kiedy otwierał firmę brał abo na firmę w orange i tam dali mu normalnie aktywację mimo tego, że faktyczny start działalności miał miejsce za miesiąc (posiadał oczywiście odpowiednie dokumenty potwierdzające fakt jej otwarcia).

Ewentualnie proszę o inne propozycje abonamentowe.

Kierownik

#378520  autor: ja
 04 sty 2010, 16:52
Moim zdaniem Firmowa 50 to bardzo dobra oferta.
Jeżeli się na nią zdecydujesz to warto skontaktować się z przedstawicielem biznesowym Playa -oni mają dostępną promocję biznes max, chyba najlepszą z obecnie dostępnych (pierwsze 6 mies po 22 zł. z groszami, pozostałe 18 po 45 zł z groszami (oczywiście brutto) do tego co miesiąc 190 min. do wszystkich, 2000 do play i na stacjonarne no i telefon za 1zł.

Co do ZUS-u niestety nie pomogę.

#378660  autor: tygrysm
 05 sty 2010, 01:48
Branie telefonu w Play na firmę to moim zdaniem na wstępie nieszanowanie potencjalnych klientów ze względu na wyższy koszt rozmów do Ciebie.

Poza tym cyrki z obsługą klienta. Cena to nie wszystko.

W Orange za 61 zł brutto 200 minut do wszystkich oprócz Play. Nie znam ofert konkurencji, ale jak przeglądałem kilka miesięcy temu to oferta Orange wydawała mi się najsensowniejsza. Dodatkowo są bardzo fajne usługi potaniające jeżeli dzwoni się do Orange.

#379184  autor: zol82
 07 sty 2010, 17:30
Witam.
Wpłata ZUS nie będzie wymagana, natomiast będzie potrzebna zgoda działu zabezpieczeń przychodów ze względu na fakt, iż firma istnieje krócej niż 3 miesiące.
Taką zgodę wysyła pracownik w punkcie Play
Pozdrawiam

#379189  autor: DevilishChaos
 07 sty 2010, 17:54
majusio zamiast wplaty zus, moze byc zgloszenie platnika zus. papierek zalatwiany max do kilku dni od rozpoczecia dzialalnosci..

#379197  autor: tricki
 07 sty 2010, 18:49
z mojej strony taka mała uwaga. Jeśli zdecydujesz sie na Play przeczytaj przed podpisaniem umowy regulaminy - dokładnie. Bo może się okazać że usługa bonusowa, którą ci obiecano, jednak dla twojej taryfy nie obowiązuje. Ja miałem tak z Firmowa 25. Konsultant powiedział ze pakiet 200sms za 6zł obowiązuje a okazało sie po podpisaniu umowy ze jest inaczej. Zresztą to dotyczy wszystkich operatorów.

PLAY to niewątpliwie sieć dla cierpliwych i wyrozumiałych Klientów - a więc najpierw przyznali 30 zł rekompensaty, potem 100zł a na koniec kiedy poprosiłem o aktywacje powiedzieli ze to pomyłka i moge otrzymać 10zł!!!

#379213  autor: SACZI
 07 sty 2010, 20:09
Konsultant powiedział ze pakiet 200sms za 6zł obowiązuje a okazało sie po podpisaniu umowy ze jest inaczej.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że za świadome, czy nieświadome błędy konsultantów/sprzedawców pła ci klient, który podpisuje umowę!

#379232  autor: yogurcik
 07 sty 2010, 21:14
Zgodzę się ze play jest najtańszy ale BOK żenada :( Z takim stażem powinno to już działać znacznie lepiej. Nie wyobrażam sobie jak by tak miała działać np moja firma to bym nie miał klientów

#383510  autor: DjDario
 27 sty 2010, 17:30
Sądzę że oferta orange dla firm jest dobra - zwłaszcza bez zakupu aparatu. Wtedy możesz mieć np.

1. za 50 zł netto / 61 zł brutto: 220 min. do wszystkich (z wyj. play).

2. za 73 zł netto / 89 zł brutto: od 400 min. do 540 min. (orange i stacjonarne).

W razie pytań pisz - jestem KKB w Orange wiec Ci doradzę :)

#383549  autor: matig89
 27 sty 2010, 21:39
play:
50 zl netto / 61 brutto: 380 minut do wszystkich (+dodatkowe jesli bierzesz numer u doradcy kontakt na pw) + 3000 do Play i na stacjonarne
75 zl netto: 590 minut do wszystkich (tak samo dodatkowe u doradcow) + 3000 do Play i na stacjonarne
z nizszych np:
37,50 zl netto: 270 minut do wszystkich (plus opcja z doradca) + 2000 do Play i na stacjonarne
a jesli i to to dla Ciebie za duzo to jest jeszcze 2 nizsze abonamenty:) jak rowniez wyzszy :) cala oferte moge wyslac na maila :)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#383761  autor: DjDario
 28 sty 2010, 20:41
Nie traktowałbym oferty play dla firm zbyt poważnie. A to ze względu na to, że każdy kto dzwoni "z zewnątrz" na numer play płaci bardzo wysokie stawki. Nie mówiąc już o jakości usług... Ale niech każdy kupuje co mu pasuje :mrgreen:

#383773  autor: piokuk
 28 sty 2010, 21:13
Jako KKB argument o niekorzystaniu z usług Playa jest tak idiotyczny, że może go podnieść chyba tylko nastolatek dostający kieszonkowe od rodziców. Faktycznie w biznesie, przy rozliczaniu kosztów telefonu ktoś zwraca szczególną uwagę, czy rozmawia ze swoim kontrahentem 10 groszy drożej za minute czy też nie. Proponuję zostanie konsultantem dla przedszkolaków.

#383825  autor: matig89
 29 sty 2010, 10:00
DjDario pisze:Nie traktowałbym oferty play dla firm zbyt poważnie. A to ze względu na to, że każdy kto dzwoni "z zewnątrz" na numer play płaci bardzo wysokie stawki. Nie mówiąc już o jakości usług... Ale niech każdy kupuje co mu pasuje :mrgreen:
jesli chodzi o firmy to raczej niewielu osobom ktore rozmawiaja z klientem czy partnerem az tak bardzo to przeszkadza :) a jesli przeszkadza to niech tez sie przeniosa to nie beda musieli na to zwracac uwagi bo wtedy do wszystkich beda mieli tak samo :) a patrzac na to z drugiej strony: biorac numer w innej poza playem sieci to Ty mozesz sie zastanawiac do ktorej sieci dzwonisz zeby czasem nie trafic na play :) a tak nie ma problemu... do wszystkich stala rowna stawka (oczywiscie poza play bo do playa jest... taniej :) 2-4 gr za minute :) ) dodatkowo mozesz jeszcze wlaczyc zbieraj minuty i zarabiac na rozmowach z tymi ktorzy jeszcze playa nie maja :)

[ Dodano: 2010-01-29, 10:12 ]
piokuk pisze:Jako KKB argument o niekorzystaniu z usług Playa jest tak idiotyczny, że może go podnieść chyba tylko nastolatek dostający kieszonkowe od rodziców. Faktycznie w biznesie, przy rozliczaniu kosztów telefonu ktoś zwraca szczególną uwagę, czy rozmawia ze swoim kontrahentem 10 groszy drożej za minute czy też nie. Proponuję zostanie konsultantem dla przedszkolaków.
doradcy plusa, ery i orange czesto stosuja wlasnie takie argumenty... a co najgorsze duzo osob daje sie na to nabrac :) nie mowie ze play jest idealny bo jako pracownik wiem jak jest :) wiem tez dzieki temu przed czym klientow ostrzegac... ale argumenty typu bo do play drozej, bo tam kradna czy ze play ma zasieg tylko w warszawie (to uslyszalem od Pana ktoremu wmowil tak doradca plusa ktory zasieg ma praktycznie taki sam) nieraz mnie smiesza :) gdyby mowili ze biuro obslugi zle dziala czy cokolwiek innego zgodnego z prawda to doradcy playa w momencie gdy uslyszeliby ze to wlasnie prawdziwy argument przekonal klienta mieliby problem z przekonaniem go do przeniesienia :) a ze play jest liderem jesli chodzi o przeniesienia widac ze wcale zle im nie idzie:) albo swiadomosc spoleczenstwa jest coraz wieksza... bo jesli chodzi o koszty uzytkowania telefonu (glownie przy dzwonieniu do roznych sieci chociaz czasem wychodzi tez korzystniej przy rozowach wewnatrz W3 od abonamentu w W3) to play jest najtanszy... chociaz jak wiadomo nie jest idealny :) zalezy na czym komu zalezy.... chociaz i w biurze obslugi playa mozna spotkac milych ludzi ktorzy pomoga (w sprawie swojego prywatnego numeru mi sie tak zdarzylo :) ) a biorac numer przez doradce zwykle to on staje sie takim biurem obslugi :)

Doradca Biznesowy Play

#384012  autor: Navigare
 30 sty 2010, 08:54
Ok P4 jest może i najtańszy, ale jak już ktoś wcześniej napisał poziom obsługi jest zerowy. Jak kolega zaczyna pierwszą własną firmę od zera do będzie do tego musiał ostro przysiąść i pracować po kilkanaście godzin na dobę, a nie tracić czas na użeranie się z niekompetencją bok tego operatora, w zamian za paredziesiąt złotych tańszy abonament.

Do tego dochodzą problemy z jakością i zrywaniem połączeń. Ja właśnie będę wracał do orange po 2 letniej przygodzie z p4 - zresztą o czym tu pisać, wystarczy zajrzeć na wątek o problemach ludzi z p4.

#384015  autor: piokuk
 30 sty 2010, 09:09
Mi nic nie zrywa a jakość połączeń jest bardzo dobra. Podobnie rzecz ma się u moich kolegów i kolegów kolegów. Argument słaby.

#384018  autor: matig89
 30 sty 2010, 09:40
Navigare pisze:Ok P4 jest może i najtańszy, ale jak już ktoś wcześniej napisał poziom obsługi jest zerowy. Jak kolega zaczyna pierwszą własną firmę od zera do będzie do tego musiał ostro przysiąść i pracować po kilkanaście godzin na dobę, a nie tracić czas na użeranie się z niekompetencją bok tego operatora, w zamian za paredziesiąt złotych tańszy abonament.

Do tego dochodzą problemy z jakością i zrywaniem połączeń. Ja właśnie będę wracał do orange po 2 letniej przygodzie z p4 - zresztą o czym tu pisać, wystarczy zajrzeć na wątek o problemach ludzi z p4.
jesli chodzi o zrywanie polaczen wystarczy odpowiednio skonfigurowac telefon i polaczen juz nie bedzie zrywalo :) tylko trzeba wiedziec ze mozna cos takiego zrobic i jak to zrobic... to wszystko zalezy od regionu dzialalnosci... a wlasnie dlatego ze wlasnie zaczyna to te paredziesiat zl jest pewnie dla niego dosc wazne... jesli chodzi o bok moze wziac telefon poprzez doradce biznesowego i wtedy z bokiem kontaktuje sie w ostatecznosci :) i ma jeszcze dodatkowo do wyboru oferty niedostepne w salonie :) jakby co kontakt z doradca na PW :)

Doradca Biznesowy Play

#384030  autor: Navigare
 30 sty 2010, 10:40
Wiem jak skonfigurować tel z WinMo bo używam takich od 8 lat :) Niestety ustawianie na sztywno plusa, wyłączanie 3g (i korzystanie z 2g p4) nie nie daje i wraz są w Wawie dziury. Zresztą nie dawno było głośno o tym (jakieś badania zasięgu w Wawie i większych miastach były i p4 wypadł najgorzej).

Jeśli kolega zaczyna biznes to musi mieć pewne narzędzia do jego prowadzania, szukanie kilkudziesięciu złotych oszczędności nie jest tu priorytetem. Jak rozruszasz od zera kilka firm to będziesz o tym widział.

Jeśli chodzi o doradcę biznesowego to niestety nie miałem szczęścia spotkać takiego który potrafiłby się zająć moją sprawą (p4 zmienia sobie mój abonament bez mojej widzy i zgody i od 3 mies. nie chce dokoać korekty faktur). Jestem w kontakcie z play4you, ale jeśli kolega matig89 podejmie się pomocy to z przyjemnością skorzystam.

#384954  autor: colonial
 02 lut 2010, 21:36
Nie każda sieć może stworzyć dobre warunki na start dla firmy, nie każdy doradca wie jak zrobić ofertę dla klienta. Nie boję się konkurencji ponieważ mam konkretne argumenty przy rozmowach z klientami. Laniem wody nie zdobędzie się klienta. Jak można zaoferować komuś na start ofertę bez telefonu? Żyjemy w 21 wieku! Co do PLAY - jeszcze muszą się sporo nauczyć, doświadczenie zdobyte przez lata przez W3 to nie coś co można odrobić w 2 lata. Mam swoje przypuszczenia co do dalszego postępowania PLAY ale zostawię je dla siebie.

#385139  autor: Ae
 03 lut 2010, 14:27
Prawdę mówiąc w Plusie złożyłbym lepszą ofertę i bardziej elastyczną bo:

Taryfa elastyczna 50 z rabatem 15% - wychodzi 51 zł brutto
+ ale dopiero po aktywacji pierwszej - oferta abonamentu 65 zł netto 180 minut i jednorazowe doładowanie 2000 minut na telefon 1 i 2 które schodzi po wykorzystaniu minut z pakietu w abonamencie czyt. nie dopłacamy do rachunku za rozmowy.

#385148  autor: kamil1221
 03 lut 2010, 14:59
Powiem tyle że w tym mies. ok 15 wchodzi nowa taryfa dla firm w Orange - warto zaczekać gdyż będzie dostępnych w sumie 8 taryf w tym 3 internetowe.