• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #424140  autor: kowcio
 20 sie 2010, 13:04
Jak można wyczytać z wiadomości na telepolis.pl
Z dniem 18 sierpnia Plus zakończył promocję "Pakiety Największe", w ramach której kupić można było pakiet 1500 (lub 2000) minut na połączenia do sieci Plus.
Jak widać w eBok *110# nie ma tego pakietu.
Plus sam sobie strzelił w kolano i teraz w Simplusie co jest atrakcyjnego? Teraz to juz będąc w np. takim Orange mając większość kontaktów w Plusie na jedno wyjdzie.
Szkoda.

#424145  autor: DanielR
 20 sie 2010, 13:15
kowcio - ale się pośpieszyłeś! :P
A nuż Plus coś ciekaw(sz)ego da w zamian...? :wink: :D

#424147  autor: kowcio
 20 sie 2010, 13:20
jojo pisze:kowcio - ale się pośpieszyłeś! :P
Tzn.? Nie było mnie troszkę, dzisiaj tak przeglądałem newsy i trafiłem na to, a na forum tematu nie widziałem. To jest tragiczna wiadomosc dla osób korzystających z tego
jojo pisze:A nuż Plus coś ciekaw(sz)ego da w zamian...? :wink: :D
Figę z makiem. Czy Wy ludzie nie widzicie, że Plus tylko pogarsza ofertę? Reklamują w głupi sposób 36i6, które rzekomo jest skierowane dla młodych ludzi (a i tak musisz wydać min 30 zł na miesiąc lub 50 zł/ 3mce), a Simplus pod likwidację się nadaje... :-/

#424148  autor: babeo
 20 sie 2010, 13:22
kowcio pisze:Reklamują w głupi sposób 36i6,
gdzieś widziałem promocję, że jak kupi się 3 telepizze, to dostanie się starter 36i6 :D

#424149  autor: kowcio
 20 sie 2010, 13:23
babeo pisze:kowcio napisał/a:
Reklamują w głupi sposób 36i6,

gdzieś widziałem promocję, że jak kupi się 3 telepizze, to dostanie się starter 36i6 :D
A ja widziałem reklamę w telewizorze, reklame 36i6 i jakoś to było tak głupie, że szok. Już lepsze te durnoty siostry bezendu... turbo mana uśmiertelnili, a to była naprawde dobra kampania reklamowa.

Ciekawe, co wprowadzą za to? Oj ja kiepsko to widzę. I czuję, że tę kartę Plusa co mam predko ją usunę.

#424150  autor: Sig
 20 sie 2010, 13:26
No i gdzie teraz pobiegną ci Rzymianie? Chyba do Play i Orange ;-).
Mam nadzieję, że to tylko jakieś niedopatrzenie, bo bez tego to już chyna ktoś totalnie niedoinformowany zostanie w Simplusie. A głupie profile jak były tak są - 59 groszy, hehe.

#424151  autor: kowcio
 20 sie 2010, 13:29
Sig, ja Cię zapewniam, że wiele osób w Simplusie korzysta nadal ze stawki 0,59 PLN za minutę do wszystkich... Wiele ludzi się nie interesuje tym tak jak my i siedzą, bo tak wyszło.. I ciężko to będzie zmienić. Orange będzie miał dużo więcej klientów, a zyski takie same, jak nie mniejsze...

#424154  autor: Sig
 20 sie 2010, 13:39
kowcio pisze:Sig, ja Cię zapewniam, że wiele osób w Simplusie korzysta nadal ze stawki 0,59 PLN za minutę do wszystkich... Wiele ludzi się nie interesuje tym tak jak my i siedzą, bo tak wyszło.. I ciężko to będzie zmienić. Orange będzie miał dużo więcej klientów, a zyski takie same, jak nie mniejsze...
Wiem jak jest... Ze świadomością jest bardzo słabo. Sam widzę, że gdybym nie siedział w tym temacie i nie interesował się to moja rodzina by maksymalnie przepłacała... To nie jest tak, że ludzie są rozrzutni - oni naprawdę chcą oszczędzać, ale mają problem z dostępem do informacji, bo jedyna informacja jaką mają to marketingowa papka od operatora, w stylu - najwięcejdający Plus, czy minuty do wszystkich w Erze... Siedzą więc na jakiś antycznych taryfach, biorą nieatrakcyjne abonamenty (nawet nie wiedzą, że mogliby 'utargować' więcej u swojego op.), bo zawsze je brali... To wszystko jest na rękę operatorom jak i konsultantom żerującym na niewiedzy (nikt nie oczekuje od nich informowania o konkurencji, ale każdy wie jaką ściemę potrafią opowiadać jak trafią na wyjątkowo słabo orientującego się klienta...), więc nic się nie zmieni.

#424158  autor: KamaZ
 20 sie 2010, 13:42
No to ładnie Plus poprawia ofertę. Chyba powoli zaczynam żałować, że zmieniłem taryfę z Nowy Simplus na Twój Profil. Jedyne co dobrego zostało to pakiet wynurzenia a później stawka 19gr/min do Plusa. Dobrze, że nie korzystam jedynie z tego operatora.

kowcio, masz rację ludzie dzwonią po 0,59gr/min, ale co tam mają według nich w najlepszej sieci. Niektórzy moi znajomi użytkownicy Simplusa lub Mixplusa słynęli z tego, że ja musiałem dzwonić, bo nie mieli nic na koncie albo pakiet tylko do Plusa :lol: Niektórym do tej pory zostało :wink:

#424164  autor: kowcio
 20 sie 2010, 13:53
Jedyna dobra wiadomość, że od 1. Września wg wiadomości www.plusblog.pl będzie można zmienic taryfę z simplusa do 36i6, bo teraz tam lepiej siedzieć.. Bezendu.

#424170  autor: KamaZ
 20 sie 2010, 14:19
W takim razie pewnie bedzie wielka ewakuacja jak wygadam minuty.

#424175  autor: ms93
 20 sie 2010, 14:32
kowcio pisze:Sig, ja Cię zapewniam, że wiele osób w Simplusie korzysta nadal ze stawki 0,59 PLN za minutę do wszystkich...
0,59zl? To jeszcze malo!
Ostatnio znajomemu zmienilem taryfe z... Team 7! Placil po 0,78zl za minute i nie widzial w tym nic dziwnego - ludzie naprawde nie maja pojecia o ofertach operatorow.

#424177  autor: pacyna
 20 sie 2010, 14:35
Bez paniki, plus to świetny operator i na pewno da coś w zamian :lol: Pierwszym krokiem jest chyba wspomniana "bezbolesna" możliwość migracji do 36.6

#424183  autor: nicram
 20 sie 2010, 14:45
kowcio pisze:Jedyna dobra wiadomość, że od 1. Września wg wiadomości www.plusblog.pl będzie można zmienic taryfę z simplusa do 36i6, bo teraz tam lepiej siedzieć.. Bezendu.
Pewnie dają dlatego taką funkcjonalność, bo każdy kto chciał przejść z simplusa do 36i6, robił to przez innego operatora (najczęściej przez Play, z uwagi na zerowe koszty przenosin), co kończyło się pewnie tym, że część osób porzucało w końcowym efekcie myśl o 36i6 8)
Żeby nie tracić w tak głupi sposób klientów, Plus w końcu poszedł po rozum do głowy.
Od samego początku, jak tylko była wprowadzona ta nowa marka, pisałem głośno o tym problemie (brak możliwości migracji między simplusem a 36i6 i odwrotnie).

Jakby Plus miał tych samych marketingowców (i Zarząd) co w Play, to Plus już dawno byłby niekwestionowanym liderem w Polsce. Póki co, to zależy im tylko na dojeniu łatwowiernych klientów (Era i Orange, mają taką samą politykę).

Na szczęście większość moich znajomych wybrała Play, także mogę olać po całości W3 8)

#424190  autor: mariusz9a
 20 sie 2010, 15:20
KamaZ pisze:W takim razie pewnie bedzie wielka ewakuacja jak wygadam minuty.
Robię to samo, tylko że zmykam do 36i6 i będę sobie pisał i gadał za darmo :-D

#424195  autor: amigo007
 20 sie 2010, 15:50
Nie za darmo tylko za 30zł co 30 dni, albo za 50zł co 90 dni, albo za 100zł co 180 dni :twisted:

#424197  autor: kowcio
 20 sie 2010, 15:53
amigo007 pisze:Nie za darmo tylko za 30zł co 30 dni, albo za 50zł co 90 dni, albo za 100zł co 180 dni :twisted:
No to jest akurat prawda... Szkoda, że w Plusie nie jest tak jak w Orange, że kupuję pakiet i korzystam z niego niezależnie od ilości dni na wychodzące...

#424199  autor: mariusz9a
 20 sie 2010, 16:02
amigo007 pisze:Nie za darmo tylko za 30zł co 30 dni, albo za 50zł co 90 dni, albo za 100zł co 180 dni :twisted:
Za darmo, w sensie że cała ta kwota pozostanie mi do wykorzystania na połączenia i SMSy do innych sieci ;-) A wybiore zapewne opcje 50 zł na 90 dni, co da 90 zł na te 90 dni ;-) Tak, nie pomyliłem się 90 zł ma być ;-)
kowcio pisze:Szkoda, że w Plusie nie jest tak jak w Orange, że kupuję pakiet i korzystam z niego niezależnie od ilości dni na wychodzące...
Nie interesuje mnie to - nie będę używać żadnych pakietów ;-)

#424204  autor: aizo
 20 sie 2010, 16:29
Karte Sim z Simplusa gdzieś zgubiłem, widać nie ma czego żałować.

ms93 pisze:
kowcio pisze:Sig, ja Cię zapewniam, że wiele osób w Simplusie korzysta nadal ze stawki 0,59 PLN za minutę do wszystkich...
0,59zl? To jeszcze malo!
Ostatnio znajomemu zmienilem taryfe z... Team 7! Placil po 0,78zl za minute i nie widzial w tym nic dziwnego - ludzie naprawde nie maja pojecia o ofertach operatorow.
Ja znam osobę która ma Samych-Swoich.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#424281  autor: Spioszek
 21 sie 2010, 00:28
Specialnie dla tej promocj zmieniłem taryfe z "Nowy Simplus" na "Twój profil", kupiłem dwa razy te pakiety, trzeciego nie zdążyłem kupić bo nie miałem na pakiet, a wolałem SMSki kupić, miałem zasilić konto i dopiero, a tu taki zonk...

Mam nadzieje że dadzą coś równie atrakcyjnego, w sumie to ja bym chciał np 500minut za 10zł ważne miesiąc i było by fajnie :)