Telekomunikacja jak na dłoni






[i9000 galaxy s]Problem z polaczeniem WiFi

Wszystko, co związane z Androidem

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[i9000 galaxy s]Problem z polaczeniem WiFi

Postprzez routin » 17 sty 2011, o 15:33

Witam,


Mam pewien problem z podlaczeniem samsunga i9000galaxys do WiFi, lacze sie z siecia wpisuje haslo, wyglada tak jak by bylo wszystko ok, ale jak chce wpisac adres strony to tak jak by tego internetu nie bylo. Czy ktos wie co trzeba zrobic ? Mozliwe, ze nie jest to wina tel a AP model to Model to WT-2000AP. Ktos pomoze ja jestem dosc slabo ogarniety z komputerow.
routin
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 8 wrz 2007, o 11:11
Lokalizacja: Torun

Postprzez bob » 20 sty 2011, o 12:16

a po 3g lapie Ci internet? Tzn mozesz wejsc na jakas stronke? (moze masz po prostu apny zablokowane, error wifi jakis i przegladarka nie ma jak sie polaczyc)
kolo wskaznika baterii, zasiegu itd. po podlaczeniu do wifi powinien sie pojawic symbol wifi, okreslajacy rowniez zasieg. Pojawia sie?
Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire
bob
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3841
Dołączył(a): 15 lis 2010, o 21:28
Lokalizacja: Zza Houd.
Model telefonu: Deisre

Postprzez wtd » 20 sty 2011, o 13:50

A łącząc się z tym AP na kompie działa net?

Nie wiem jak jest na andku, ale ajfon pokazuje normalną ikonkę wifi od rayu jak się połączy z jakąś siecią - nawet jak ta sieć nie ma dostępu do internetu.

Poza tym może też być kwestia odpowiedniego rodzaju zabezpieczenia/kodowania, filtorwania po mac adresach i jeszcze mnóstwo innych, tak na odległość to ciężko coś mądrego wymyślić.
wtd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 1745
Dołączył(a): 9 lip 2007, o 16:03
Lokalizacja: wwa
Model telefonu: iphone5
Sieć: orange

Postprzez kuwejt » 20 sty 2011, o 14:04

Dokładnie. Wygląda to jak filtrowanie MAC. Wyłącz tą funkcję u siebie na AP i spróbuj wtedy.
kuwejt
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 481
Dołączył(a): 27 lis 2007, o 16:55
Lokalizacja: Stolica Innowacji
Model telefonu: E72
Sieć: T

Postprzez routin » 22 sty 2011, o 12:03

Jak sie lacze z laptopa z AP podaje tylko haslo i wszystko dziala. Zaraz zbadam te funkcje MAC.
routin
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 8 wrz 2007, o 11:11
Lokalizacja: Torun

Postprzez bob » 25 sty 2011, o 23:54

wtd napisał(a):Nie wiem jak jest na andku, ale ajfon pokazuje normalną ikonkę wifi od rayu jak się połączy z jakąś siecią - nawet jak ta sieć nie ma dostępu do internetu.

na bladym i i5800 jest bardzo podobnie, tylko ze pokazuje ikonke jak pobierze adres sieciowy juz. Czyli po podlaczeniu - któe trwa 3-5 sec, w porywach 10 (na moim crapnym dlinku)
Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire
bob
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3841
Dołączył(a): 15 lis 2010, o 21:28
Lokalizacja: Zza Houd.
Model telefonu: Deisre

Postprzez Rafix » 27 sty 2011, o 14:47

Jakby było filtrowanie po MAC to raczej w ogóle by się nie połączyło a już tym bardziej nie zakładano by zwykłego hasła. Może sjest problem z siecią po stronie routera/dostawcy.
Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V

[scroll] Siemka! Jest luźno! :smt006 [/scroll]
Piłkarsko - życiowe przemyślenia
Rafix
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 309
Dołączył(a): 12 lut 2010, o 10:53
Lokalizacja: Wrocław
Model telefonu: Xperia Neo V
Sieć: Orange

Postprzez wtd » 27 sty 2011, o 15:02

Rafix napisał(a):Jakby było filtrowanie po MAC to raczej w ogóle by się nie połączyło

Z jednej strony racja, ale z drugiej to pisząc tamtego posta nie wiedziałem jak działa symbolizowanie wifi w androidzie - jeżeli ikonka pokazywałaby się już w momencie próby nawiązania połączenia to filtrowanie po macach wciąż mogłoby wchodzić w grę.
Rafix napisał(a):a już tym bardziej nie zakładano by zwykłego hasła.

A wytłumaczysz może dlaczego? Jeżeli mamy sieć z filtrowaniem po macach, bez hasła to oznacza że transmisja danych w tej sieci nie jest w ogóle szyfrowana, każdy może sobie podsłuchiwać. Ja bym się czuł mało komfortowo.
Rafix napisał(a):Może sjest problem z siecią po stronie routera/dostawcy.

Raczej mało prawdopodobne biorąc pod uwagę że na kompie działa.
wtd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 1745
Dołączył(a): 9 lip 2007, o 16:03
Lokalizacja: wwa
Model telefonu: iphone5
Sieć: orange


Powrót do Android

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości