Użytkownik
Ranga
Stały bywalec
A się zapytaj ile to kosztuje bo się możesz zdziwić za cesję płaci nowy właściciel w Orange 100 zł nie wiem jak w Plusie. Cesja polega na tym że przejmujesz wszystkie prawa i obowiązki wynikające z poprzedniej umowy. Czyli jeżeli jest np. do końca grudnia 2011 to ty zobowiązujesz się ją utrzymać do tego okresu. Przejście do Play będzie skutkowało rozwiązaniem takiej umowy i naliczeniem kary. To że na tym numerze nie był brany nowy fon nie oznacza że nie była ona przedłużana bez telefonu, bo np. opiekun firmy musiał wykonać planwyzwolenia pisze:tak jestem pewny - nie jestem firma wiec sa tego swiadomi. Dzis prosili mnie o dane wiec juz wiedza ze to mozliwe.
Chyba chodziło na koniec okresu rozliczeniowego. Numer przeniesiesz w jeden dzień ale abo i tak zapłacisz w + do końca okresu rozliczeniowego więc szkoda go nie wykorzystaćwyzwolenia pisze:Nie do konca rozumie. Piszesz o mojej umowe nowej? Czyli po prawie miesiacu? Bo rozumie ze umowa bedzie bezterminowa wiec moge ja od razu zerwac?
dlatego,że numer jest związany umowa na czas określony. A Cesja to przejęcie praw z osoby podmiotu,który dotychczas był związany umową. Także ty przejmujesz jego warunki.wyzwolenia pisze:A dlaczego nie mogą przeniesc na karte (simplusa)?