no tak, ale znalazłam taki zapis w internecie
"Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz. U. 141 poz. 1176)
Art. 3.
1. Sprzedawca dokonujący sprzedaży w Rzeczypospolitej Polskiej jest obowiązany udzielić kupującemu jasnych, zrozumiałych i niewprowadzających w błąd informacji, wystarczających do prawidłowego i pełnego korzystania ze sprzedanego towaru konsumpcyjnego (...)"
więc jak to się ma jedno do drugiego??
no i gdzie mogę znaleźć te cenniki, żeby sprawdzić czy wszystko się zgadza? mam taryfe bezlik
łazęga: przeczytałam regulamin UWAŻNIE, nie ma tam cennika jest ogólne stwierdzenie "zgodne z danym planem taryfowym" w kontekście przypisu odnośnie Samsunga Galaxy, który się łączy z internetem - napisane mikroczcionką. jako zwykły użytkownik, może i laik: logicznie rzecz biorąc wchodzę w internet, robię swoje, naciskam czerwoną słuchawkę, czyli wychodzę i sprawa zamknięta. telefonu nie mam od wczoraj, nigdy wcześniej się nic takiego nie zdarzyło.
dla mnie frajerstwem jest płacić 4,5 tysiąca za usługę, której nie wykorzystałam nie doszukując się w tym winy operatora. pomyłki i błędy się zdarzają, nawet w systemie komputerowym. ale przecież nie napisze w reklamacji "proszę ładnie o ponowne sprawdzenie stanu mojego rachunku"... tyle w temacie. ja nie szukam winnych, tylko wyjścia z tej sytuacji, dlatego chyba taki ton jest nie na miejscu. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 12:43 przez kkarolina, łącznie zmieniany 1 raz.