• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #531673  autor: bolek2004
 30 sty 2012, 19:19
Czy ktoś miał taki problem że została samoczynnie aktywowana usługa "Muzyka na czekanie".
Dzwonie na jeden numer play który mam podpięty w play24 i słyszę muzyczkę w tle, sprawdzam a tam usługa aktywna. Na 100% nikt jej nie aktywował jeśli chodzi o użytkownika nr, nigdy nie korzystałem z tej usługi. Jedyne to to że doładowywany był numer dziś w nocy przez e-doladowania play, może to jakaś promocja??:) Swoją drogą niezła zagrywka play, ktoś się nie zorientuje i co miesiąc będzie płacił 2pln abonamentu

#531677  autor: ChuckyCiechanow
 30 sty 2012, 19:26
W Play się z tym jeszcze nie spotkałem, w T-mobile oraz Heyah na nowych starterach po zasileniu konta to norma :mrgreen: . Zgłoś reklamację może ugrasz jakiś bonus :)

#531678  autor: drcox
 30 sty 2012, 19:31
Trudno się nie zorientować, jak przeniosłem numer do Stanu Darmowego to wszyscy się ze mnie śmiali że mam jakąś obciachową muzyczkę jak na jakiejś infolinii ;)

#531681  autor: ChuckyCiechanow
 30 sty 2012, 19:39
drcox pisze:Trudno się nie zorientować, jak przeniosłem numer do Stanu Darmowego to wszyscy się ze mnie śmiali że mam jakąś obciachową muzyczkę jak na jakiejś infolinii ;)
Mówisz o abonamencie ? Tam wszyscy dostają w prezencie Muzykę na czekanie. Jest zmianka o tym w regulaminie.

#531683  autor: drcox
 30 sty 2012, 19:46
Tak, dokładnie. Trzeba sobie to po prostu samemu deaktywować.

#531696  autor: KC-KARLOS
 30 sty 2012, 20:38
Ja też się spotkałem z sytuacja automatycznej aktywacji usługi "Muzyka Na Czekanie" - tyle, że po przeniesieniu numeru z Plus na kartę do PLAY Fresh. Na koncie podstawowym było 1 PLN, a po kilku godzinach na koncie były tylko 3 grosze (usługa się sama uaktywniła). Oczywiście ją wyłączyłem.
Nie powinny wydarzać się takie sytuacje - chyba, że regulamin MNP w ofertach na kartę sie zmienił...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#531697  autor: bolek2004
 30 sty 2012, 20:40
Jedyna opcja to taka że po doładowaniu aktywowali tą usługę, jak by ktoś będzie doładowywał konto na dniach to niech sprawdzi z ciekawości czy przypadkiem nie aktywowali mu tej usługi może play znowu coś kombinuje jak z notką

#531701  autor: KC-KARLOS
 30 sty 2012, 20:46
W moim przypadku aktywacja usługi nastąpiła prawdopodobnie kilka godzin po aktywacji karty SIM po przeniesieniu numeru z Plusa do PLAY. To było przed doładowaniem konta (aby otrzymać bonus za MNP).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#532033  autor: bolek2004
 01 lut 2012, 11:39
Super. Od razu dałem w play24 wyłącz usługę "Muzyka na czekanie" i już minęło ponad 24 godziny a usługa jest "w trakcie wyłączania", muzyczka dalej sobie gra a rano patrzę a tu z konta 2pln zniknęło. Dzięki ci kochany play, poszło zgłoszenie już

#532237  autor: vh
 02 lut 2012, 09:12
24 godziny? Nie rozumiem, czym warunkowany jest tak długi czas reakcji. Przecież to powinno działać natychmiast. Albo np. w T-Mobile - prosisz setny raz, żeby nie przesyłali spamów esemesowych (na które nigdy w żadnej formie nie wyraziłeś zgody), a oni ci je "wyłączają" w ciągu siedmiu dni (a nb. za parę miesięcy znowu dostajesz spam). Skąd te siedem dni? Może liczą, że abonent się rozmyśli?

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b

#532484  autor: Sig
 03 lut 2012, 15:56
Chyba Play zrobił to samo u mnie, tzn. dzowniłem dzis do mamy, miała zajęte - grała muzyka, a wiem, ze nic nie włączała. Dam znać co widać w P24.

Guzik, Play24 tradycyjnie nie działa i nie sprawdzę... W każdym razie na numerze była wyłączana bzdurNotka SMS, jeżeli to ma związek.

Na innych numerach - na dwóch poczta głosowa (prawidłowa), na trzecim w zasadzie nie używanym, nie ma grania na czekanie, ale jest brak informacji o numerze zajętym, od razu połączenie odrzucone i brak informacji, że ktoś dzownił. Teraz kojarze, że z tym numerem był zawsze problem.

W każdym razie na tym ważnym granie jest, choć nie wiem, czy się świeci w P24. Muzyka przypomina mi tę z Orange, ale... Pewien nie jestem.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#532493  autor: bolek2004
 03 lut 2012, 16:36
Sig Może ta muzyczka to po prostu połączenie oczekujące, a to nie ma nic wspólnego z muzyka na czekanie.
U mnie na dzień dzisiejszy wygląda to tak że uznali reklamacje, dostałem 5pln na promocyjne, muzyka nie gra, ale w play24 status usługi się zmienił: Usługa w trakcie włączania już 2 dni tak wisi jak poprzednio usługa w trakcie wyłączania także pewnie się będę musiał z nimi znowu szarpać.

#532496  autor: Sig
 03 lut 2012, 17:34
Nie wiem, nie znam się, nigdy się w to nie bawiłem, wiedziałem tylko, że to coś, co trzeba wyłaczać.
Zwyczajnie - dziś przeczytałem o tym, że Play włącza, zadzwoniłem, akurat usłyszałem. Najpierw po polsku - numer zajęty, potem po angielsku i muzyka.

P24 zaczał działać, Muzyka na czekanie (czy jak to się nazywa) nie jest podświetlona.
Jestem trochę wyczulony, bo w Play zawsze było nie halo z komunikatami lektorów i długo trwało, żebym w koncu na numerach, którymi się opiekuje, działało wszystko poprawnie.

Ok, załóżmy, że problemu nie ma. Jak się zaświeci w P24, lub ściągnie kasę - będę wtedy narzekał.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.