Witam,
Dostałem dziś smsa z numeru 9999 o następującej treści:
"Twoje obecne ustawienia internetu niebawem wygasna. Za chwile otrzymasz sms z nowa konfiguracja- zaakceptuj zmiany. ciesz sie szybszym polaczeniem. DziekujemyPlay"
Czy ktoś to też dostal? Rzeczywiście się coś zmienia czy jakaś próba oszustwa?
dla uzupelnienia dodam ze mam play fresh w taryfe: lubie to. Dostalem juz smsa z konfiguracja. Poki co nie instaluje tego jesli sie wiecej nie dowiem. Z reguly takie konfiguracje zawieraa tylko apn? Moze zmienia sie on i dla taryfy lubie to planuja jakis priorytetowy transfer danych?
no juz bys chcial priorytet dla swojej taryfy, niestety musze cie zmartwic - ja mam play fresha w taryfie Darmowe rozmowy i SMSy w Play i tez dostalem takiego smsa:)
dreapheus pisze: Poki co nie instaluje tego jesli sie wiecej nie dowiem.
Zainstaluj jako nowy profil APN, zostawiając stary. Telefon zwykle pyta czy utworzyć nowy czy zastąpić obecny. Wtedy sobie porównasz jaka jest różnica w danych.
Żona też dostała przed chwilą tego sms na C3-00 i zaakceptowała. Napisałem w wątku pomocy play zapytanie do Play4You, czy coś zmieniają, bo nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na to pytanie...
Czy ktoś jeszcze dostał tego sms?
Przecież to jest jakiś cyrk, żeby internet działał w jakimkolwiek urządzeniu (telefon, modem, tablet, lodówka) wystarczy wpisać APN internet i na tym się kończy konfiguracja. A APNu stawiam flaszkę że nie zmienią.