Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
BTSy Play 2G/3G zniknely z pola widzenia w Kaliszu ok. 21-ej, z kart w roamingu mozna dzwonic.
Nie mozna sie dodzwonic na Play z Orange i Plus - "sciezka radiowa jest niedostepna".
McCm pisze:W Poznaniu na Winogradach także Play padł. Ale normalnie idzie w roamingu krajowym korzystać.
Może ma to coś wspólnego z awarią prądu w części miasta.
niestety to nie to. Wszystkie obszary zasilane swiatlem/radiem z Poznania padly. Padl m.in. Gorzow Wlkp i okolice. Na wysokich kondygnacjach pojawial sie sygnal z odleglych o 40 km Pelczyc, Mysliborza, Krzemlina i odleglego o ponad 50 km Choszczna (!).
Zawsze jak jest burza telefon od razu przełącza się na roaming i oczywiście brak playa .Inne sieci zawsze działają. Raz tylko padł T-mobile. Czyżby play wyłączał bts na czas burzy? Miejsce Nowa sól.
To samo zauważyłem u siebie, aktualnie trwa u mnie burza. Patrzę na telefon zamiast playowskiego 3G mam 3G Plusa. Spotykam się z tym w przypadku głównie burz. Miejsce: Świdnica (DŚL).