Witam , w sobotę stanę się posiadaczem Iphona 4 z OS.em 6 lecz na wstępie mam kilka pytań ponieważ jestem zielony będzie to moja 1 styczność z produktem Apple nie licząc Ipoda , no więc zaczynamy

mam nadzieje że uzyskam tu odpowiedz w między czasie także szukam po forum co i jak :
1. Simlock jest Orange Austria/Niemcy bodajże ile może kosztować koszt ściągnięcia na stałe takiego simlocka w komisie komórkowym ? do 150 zł ?
2. Gdzie na stronie apple mogę sprawdzić czy iphone jest oryginalny ( jest ale wole sprawdzić na przyszłość

miałem stronę ale nie bardzo łapałem wpisywałem numer seryjny i coś wyskoczyło może mnie ktoś naprowadzi , kiedy został wydany pod jakie sieci działa ?
3. Jak to jest z numerem IMEI po zdjęciu simlocka ( telefon nie ma gwarancji zapewne ) jak ktoś mi go ukradnie ( oby nie ) to jest możliwość zablokowania telefonu na stronie Apple czy coś ? po zdjętym simlocku ?
4. Język polski powinien być w standardzie do wyboru prawda ? , Jest na forum jakiś tutorial co gdzie i jak z Iphonem 4 co należy pobrać na początku na niego ?
5. Jak coś jeszcze nie będę wiedział będę pytał

idę poczytać na forum trochę informacji o nim
[ Dodano: 2012-10-19, 11:44 ]
up