• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #423535  autor: Maretini
 17 sie 2010, 19:04
mam problem z moim telefonem (nokia 6300) ..
nie mogę dzwonić za granicę(jestem w PLAY) mam włączony tani roaming , a mimo to ciągle nie mogę zadzwonić .. chcę zadzwonić do Meksyku w Ameryce;/ wpisuję kierunkowy +52 i wpisuję narodowy 212 i 00 i ani to i to nie pomaga, zawsze jest że nie ma takiego numeru albo że wpisałam niepoprawny numer.. ..
widziałam tą awarię ogłoszoną tutaj ale to bez znaczenia bo wcześniej przed nią i tak nie mogłam jeszcze dzwonić :(

jak koleżanka do mnie dzwoniła z Meksyku to mogłam odebrać.. ale ja do niej zadzwonić nie mogłam ani smsa wysłać..nie dochodza do mnie także jej smsy i moje do niej też nie dochodzą...
ludzie co mam zrobić , wszystkiego dosłownie próbowałam , pomóżcie mi ;(
prosze was..
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 17:39 przez Maretini, łącznie zmieniany 2 razy.

...
 #423555  autor: Abcn
 17 sie 2010, 20:08
Maretini pisze:mam problem z moim telefonem (nokia 6300) ..
nie mogę dzwonić za granicę (jestem w PLAY) mam włączony tani roaming , a mimo to ciągle nie mogę zadzwonić ...
Nie jest dla mnie jasne - jesteś w PL , czy MX , czy gdzie indziej ?
jedna rzecz to dzwonić za granicę (z PL),
inna rzecz roaming , czyli dzwonić będąc zagranicą.

Najprościej chyba spróbować czy możesz zadzwonić bezpośrednio na numer koleżanki taki jaki masz w odebranych połączeniach
:roll:
Z sms-ami wchodzi w grę czy jej operator i twój (play) mają umowę ...
wszystkiego dosłownie próbowałam
DZwoniłaś do BOK-u ? Jaka jest ich opinia nt ?

pozdrawiam
A

#423565  autor: kerim36
 17 sie 2010, 20:52
doprecyzuj prosze skad dzwonisz dokad??

dzwoniac z PL do Meksyku jest to polaczenie miedzynarodowe (nie roaming)

dzwoniac z poza PL do Meksyku to juz jest roaming

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#423571  autor: evolucja
 17 sie 2010, 21:10
Wy naprawdę jesteście tacy inteligentni czy chcecie udawać inteligentnych? Przepraszam serdecznie, ale ja nie wiem jak inaczej określić wasze zachowanie :D

Wyraźnie pisze autorka, że z POLSKI dzwoni do MEKSYKU gdzie mieszka jej koleżanka. I to w kilku miejscach, w różnych sformułowaniach.

Można zwrócić uwagę na tą pomyłkę i ją nakierować co to jest ten roaming a co połączenie między narodowe, no ale nie przesadzajmy. Uczepiliście się tego jakby to w nazewnictwie tkwił jej problem....

#423574  autor: kerim36
 17 sie 2010, 21:17
evolucja pisze:Wyraźnie pisze autorka, że z POLSKI
wskaz mi ten fragment "inteligencie" :-D

#423577  autor: Marens
 17 sie 2010, 21:25
Abcn pisze:Najprościej chyba spróbować czy możesz zadzwonić bezpośrednio na numer koleżanki taki jaki masz w odebranych połączeniach
Nie zawsze to tak działa.
Jak byłem w IR to w odebranych połączeniach z Vodaphone miałem 8792XXXXX a powinno być 003538792XXXXX. Nie dało się na numer oddzwonić w pierwszym przypadku, trzeba było wpisać 00353

Analogicznie w przypadku Meksyku 0052XXXXXXXX.

#423579  autor: evolucja
 17 sie 2010, 21:26
kerim36 pisze:wskaz mi ten fragment "inteligencie"
o, tu jest:
:mrgreen:

#
no i ten fragment kolegi niżej też, ale już nie taki wyraźny.
Marens pisze:Chyba żartujesz?
nie do końca

#
Marens pisze:nie znaczy, że nie może być w Meksyku np. na wakacjach, urlopie itp.
To oczywiste :) Dlatego już w pierwszym moim poście napisałem, że autorka wyraźnie NAPISAŁA i o tym świadczą podane przez ciebie cytaty. Pole 'Skąd' w profilu które podałem jako ironiczna odpowiedź kerimowi(o czym świadczy zresztą odpowiednia buźka) tylko dodatkowo to potwierdza 8)
Ostatnio zmieniony 17 sie 2010, 21:55 przez evolucja, łącznie zmieniany 4 razy.

#423580  autor: Marens
 17 sie 2010, 21:26
kerim36 pisze:wskaz mi ten fragment "inteligencie" :-D
Maretini pisze:jak koleżanka do mnie dzwoniła z Meksyku

evolucja pisze:o, tu jest:
Chyba żartujesz?
evolucja pisze:nie do końca
To, że ktoś ma wpisane w profilu Częstochowa nie znaczy, że nie może być w Meksyku np. na wakacjach, urlopie itp. Trzeba się domyślić z kontekstu, jak ktoś nie napisał. Tylko to nie jest przedmiotem naszych rozważań.

Jeszcze ewentualnie
Maretini pisze:nie mogę dzwonić za granicę
Tak z innej beczki, jeśli to jest prepaid i nowy starter czy było już pierwsze doładowanie?

#423744  autor: thonka
 18 sie 2010, 13:27
tani roaming nie ma nic do rzeczy gdy dzwonisz z Polski i lepiej go w Polsce wylaczyc, bo czasem potrafi platac figle.
roaming jest wtedy, gdy Ty jestes w zasiegu zagranicznej sieci. to co Ty chcesz zrobic to najzwyklejsze w swiecie polaczenie miedzynarodowe.

kierunkowy do Meksyku to +52, potem wpisujesz reszte numeru z kierunkowym miasta, ew. gdy dzwonisz na komorke to calosc numeru z +52 na poczatku.

nie wiem tylko co to za numer narodowy. najprosciej by bylo, gdyby kolezanka przeslala Tobie pelny numer na ktory masz zadzwonic od numeru kierunkowego do Meksyku, przez numer kierunkowy miejscowosci (o ile dzwonisz na stacjonarny) po numer dolecowy.

a tak przy okazji to nie myslalas o jakims tanszym rozwiazaniu?
minuta polaczenia z Meksykiem to 4zl...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#423930  autor: Maretini
 19 sie 2010, 11:34
dzwonię Z polski Do meksyku ^^''
już sie dowiedziałam jaki ma być nr kierunkowy ..ale tym razem bot z telefonu mówi mi że z mojego telefonu nie może być zrealizowane to połączenie ;/
o co chodzi tym razem ?????

[ Dodano: 2010-08-19, 11:41 ]
wiem ,wiem, głównie chodzi mi o smsy, ale mam dość pieniędzy żeby porozmawiać z kolezanką ^^'

...

#423974  autor: Abcn
 19 sie 2010, 15:19
Maretini pisze:o co chodzi tym razem ?????
Możesz mieć zablokowaną możliwość wykonywania połączeń m-narod. choć normalnie chyba jest to od początku włączone ... choć z drugiej strony nie wiem jak to jest z m-kontynentalnymi ...
może trzeba mieć jakiejś wielkości saldo/środki na koncie (masz na kartę czy abonament ?)
To twój telefon ?
Może to -
Marens pisze: jeśli to jest prepaid i nowy starter czy było już pierwsze doładowanie
Możemy zgadywać , ale ...
wszystkiego dosłownie próbowałam
DZwoniłaś do BOK-u ? Jaka jest ich opinia nt ?
CZy może pytałaś w salonie playa ?
CHwilowo nie mam kryształowej kuli pod ręką ;-)
SMS ... masz raporty ? inne smsy dochodzą? próbowałaś sms-ować z kart innych operatorów ?

........................
Na marginesie , jesli nie chodzi o roaming , mogłabyś zmienić tytuł op pls?
+ raczej: z Polski do Meksyku [ dopis: DZięki za zmianę na połącz. m-nar] ^^
btw , Marens ,
to był polski tel czy używałeś simcard z IRL ?
Marens pisze:
Abcn pisze:Najprościej chyba spróbować czy możesz zadzwonić bezpośrednio na numer koleżanki taki jaki masz w odebranych połączeniach
Nie zawsze to tak działa.
Jak byłem w IR to w odebranych połączeniach z Vodaphone miałem 8792XXXXX a powinno być 003538792XXXXX. Nie dało się na numer oddzwonić w pierwszym przypadku, trzeba było wpisać 00353
( zawsze mozna się czegoś nowego nauczyć - DZięki )
+ CHyba bezpieczniej uzywać '+' zamiast '00'
szczególnie z telefonów w Amerykach
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 23:14 przez Abcn, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdrawiam
A

#423996  autor: Maretini
 19 sie 2010, 16:51
a co to jest BOK ?
bo nie bardzo wiem , tego akurat nie próbowałam ..;x

...

#424003  autor: Abcn
 19 sie 2010, 17:32
Maretini pisze:a co to jest BOK ?
bo nie bardzo wiem
Ja chętnie spróbuję pomóc jeśli możesz odpowiedzieć na poprzednie pytania.
jak nie BOK (zobacz w wikipedii) - może pytałaś w salonie playa ?
;x
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 17:33 przez Abcn, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdrawiam
A

#424004  autor: Maretini
 19 sie 2010, 17:32
ok już wiem .. tak próbowałam .. też był bot i mówił faktury i umowy wybierz 1 ,pakiety i promocje w play wybierz 3 i tak dalej...

no ale jak mówiło że połączenie nie może być wykonane z mojego telefonu , to co , nie da się wejść w jakieś opcje i to zmienić czy jak , albo nie ma wgle żadnych innych sposobów na to ????? :|

...

#424005  autor: kerim36
 19 sie 2010, 17:35
Maretini pisze:a co to jest BOK ?
Biuro Obslugi Klienta

#424038  autor: Maretini
 19 sie 2010, 19:49
no ale jak mówiło że połączenie nie może być wykonane z mojego telefonu , to co , nie da się wejść w jakieś opcje i to zmienić czy jak , albo nie ma wgle żadnych innych sposobów na to ????? :|

[ Dodano: 2010-08-19, 19:50 ]

serio nie da sie nic zrobić ????

...

#424085  autor: Abcn
 20 sie 2010, 00:34
COŚ da się zrobić -ale nie tak chaotycznie-
jw , możesz pójść do salonu P,
jak to nie zadziała (? konsultant) możesz dopisać się do wątku 'Tu znajdziesz pomoc'
o ile admin pozwoli i play4you2 zauważy
ale i tu i tam trzeba nie bawić się w kotka i myszkę a konkretnie przedstawić sytuację ( chociaż dać szansę)
:help:

.............................
[DZięki za zmianę w temacie ] ^^

pozdrawiam
A

#424113  autor: Maretini
 20 sie 2010, 11:02
haha, chyba pójdę do Salonu ..
a czy jak pójdę do salonu się zapytać o co łazi z tym to będę musiała zapłacić za info ??? :? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

...

#424127  autor: evolucja
 20 sie 2010, 12:07
Tak. Swoim czasem który spędzisz na rozmowę.

#
Powoli wyczuwam tutaj lekkie trollowanie, ale to chyba dlatego, że jestem na tym punkcie przewrażliwiony....

#424161  autor: Maretini
 20 sie 2010, 13:47
czyli że nic nie płacę ????

...