DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #27551  autor: eS.
 27 paź 2005, 18:58
Witam.
Dzis kupilem sobie kabel usb do n6230 i jest problem. Dostalem plytke ze sterownikami- plik.exe ktory nie chce sie zainstalowac poniewaz nie mam serwis packa (a wymaga co najmniej SP1), i nie chce go miec. A wiec czy jest sposob na ominiecie sp1. Czy moze sa jakies inne stery :)
Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam eS. :)

eS.

#27553  autor: konrad
 27 paź 2005, 19:17
a czemu nie chcesz sp1 ? juz dawno powinienes miec sp2, pewnie nie ma ominiecia, i tu chodzi o sterowniki do USB bo sp1 ma cos poprawione i dlatego ci tak gada o tym

#27555  autor: Damiano
 27 paź 2005, 19:31
Wejdź na www.gsm2pc.pl i spróbuj ściagnąć "ichniejsze" sterowniki

#27563  autor: eS.
 27 paź 2005, 19:54
pamietam ze jak zainstalowalem sp2 system oszalal :-D co skonczylo sie formatem. drugi raz nie chce ryzykowac :)

eS.

#27576  autor: Ish
 27 paź 2005, 20:51
Albo wez stery Nokia

#27582  autor: piotrz
 27 paź 2005, 21:30
eS. pisze:pamietam ze jak zainstalowalem sp2 system oszalal :-D co skonczylo sie formatem. drugi raz nie chce ryzykowac :)
a sp1? nie zmienia zbytnio systemu...

#27586  autor: Ish
 27 paź 2005, 21:42
Zainstaluj sobie SP2 i bedzie po sprawie. Nie wiem dlaczego Ci system szalal po jego instalce. Moze byl juz tak zagracony :)
Z drugiej strony nie wiem jak moze chodzic stabilnie bez SP2.
W kazdym razie nie odchodzac od tematu. Im szybciej zainstalujesz SP2 tym szybciej unikniesz problemow :wink:

#27626  autor: eS.
 28 paź 2005, 10:45
I po klopocie. :) Zainstalowalem sp1, stery i program wedlug instrukcji ze strony do Damiano. Dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam eS.

eS.

#27636  autor: Damiano
 28 paź 2005, 13:23
Do usług ;)

#27866  autor: eS.
 29 paź 2005, 13:22
Nie wiem gdzie to przeczytalem ale jak ma sie kabel mozna zmienik kontrast w kom. Jak tak to przy pomocy jakiego programu ? Czy da sie dzieki niemu bardziej "zagladnac" w ustawienia telefonu. ?
pozdrawiam eS.

eS.

#27917  autor: Ish
 29 paź 2005, 14:58
Slyszalem, ale nigdzie nie znalazlem potwierdzenia tej teorii. Poza tym nie slyszalem zeby ktos to robil w 6230/6230i

#46870  autor: margeo
 21 sty 2006, 12:36
Kupiłem kilka miesiecy temu na allegro kabel DKU-2. Niestety zaginela mi cd ze sterownikami, a chcialbym z tego kabla skorzystac na innym kompie. Czy jest mozliwosc "wyciagniecia" sterownika z mojego kompa i nagrania go np na pendrive'a ? albo gdzie mozna pobrac sterownik do tego kabla? sprzedawca z allegro(mam zapisane dane) nie ma nic od jakiegos czasu wystawionego i nie odpowiada, wiec moze wyjechal.. Czy ewentualnie wgranie najnowszej wersji PC Suite moze wystarczyc? tam juz podobno sa sterowniki do kabla DKU-2 , tylko nie wiem,czy bedzie on widzial nieoryginalny kabel?? Kupilem kiedys na allegro kabel do SE i sterowniki byly zupelnie inne niz oryginalne dostepne w necie...
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam

POZDRAWIAM!

W użyciu: T-mobile, Play Fresh, OFnK, Virgin Mobile, Aero2

#46876  autor: Ish
 21 sty 2006, 12:58
margeo pisze:Kupiłem kilka miesiecy temu na allegro kabel DKU-2. Niestety zaginela mi cd ze sterownikami, a chcialbym z tego kabla skorzystac na innym kompie. Czy jest mozliwosc "wyciagniecia" sterownika z mojego kompa i nagrania go np na pendrive'a ? albo gdzie mozna pobrac sterownik do tego kabla? sprzedawca z allegro(mam zapisane dane) nie ma nic od jakiegos czasu wystawionego i nie odpowiada, wiec moze wyjechal.. Czy ewentualnie wgranie najnowszej wersji PC Suite moze wystarczyc? tam juz podobno sa sterowniki do kabla DKU-2 , tylko nie wiem,czy bedzie on widzial nieoryginalny kabel?? Kupilem kiedys na allegro kabel do SE i sterowniki byly zupelnie inne niz oryginalne dostepne w necie...
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Majac kabel i 6230i nie potrzebujesz sterow. Gdyz ten model noki posiada juz tzw. USB Storage - System wykrywa telefon jako pamiec wymienna :)

A jezeli chcesz dostep do pozostalych funkcji ( ksiazka, sms etc. ) to zainstaluj Nokia PC Suite ( ma stery do kabla ).

#46894  autor: margeo
 21 sty 2006, 13:47
czyli wystarczy,ze zainstaluje nowy PC Suite i komp bedzie widzial telefon? nawet jesli kabel jest nieoryginalny? (ale wspolpracuje z pc suite)
przetestuje jutro na innym kompie i dam znac, czy sie udalo
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz :)

POZDRAWIAM!

#46899  autor: Ish
 21 sty 2006, 14:16
Dokladnie tak :) Nokia PC Suite nie bedzie mial zadnego problemu z tym kablem :)

Powodzenia :wink:

#55073  autor: margeo
 20 lut 2006, 13:04
Czy może mi ktos powiedziec, czym rozni sie kabel DKU-2 od CA-53?oba sa do 6230i...
i ewentualnie od CA-42, ktory jest dedykowany np do 6020..? domyslam sie,ze dku5 nie bedzie mozna zgrac fotek z 6020? z gory dzieki za info :)

POZDRAWIAM!