DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #66475  autor: ywis
 10 kwie 2006, 14:26
Witam!

Kto mi może powiedzieć jak wrzucać tematy do tego telefonu, bo te które ściągam z internetu są spakowane *rar i po rozpakowaniu tego nie da rady wrzucić, a wszystko musi być zawarte przecież w jednym pliczku.

#66538  autor: pumba
 10 kwie 2006, 16:28
Może tak jak ktoś ostatnio tłumaczył to na przykładzie gier wystarczy zmienić rozszerzenie rar na odpowiednie dla tematów

#66549  autor: znal
 10 kwie 2006, 16:39
tematy czyli pliki *.nth to archiwa zip
w srodku musi byc (bez zadnych podfolderow) plik "theme_descriptor.xml" i grafika (png, jpg) i czasem dzwieki i inne pliki opisane w xml'u
czasem sie zdarza ze pliki maja rozszerzenie .rar chociaz to archiwa zip (win rar poprawnie otwiera obslugiwane formaty bez wzgledu na rozszerzenie)

w twoim przypadku prawdopodobnie wystarczy zmienic rozszerzenie na .nth

#66581  autor: ywis
 10 kwie 2006, 17:15
Próbowałem raz zmieniać rozszerzenie, ale to nie przeszło :/

#66583  autor: pumba
 10 kwie 2006, 17:20
A z tego co napisał znal przyszło mi takie coś do głowy bo przecież jest różnica w metodzie kompresji do rar i do zip więc może ten twój temat jest spakowany do rar a powinien być do zip bo tylko takie telefon potrafi obsługiwać i może przepakuj z rara na zipa i wtedy zmień rozszerzenie na to z tematów.
Ale zamieszałem :wink:

#66587  autor: ywis
 10 kwie 2006, 17:34
No, trochę zamieszane, ale wiem o co chodzi... ;)