- Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
A co w tym jest pięknego To było najlepsze gniazdo ładowania, jakie zostało do tej pory wymyślone. Nie zdarzyło mi się nigdy aby coś w nim szwankowało, co niestety w przypadku innych zdarzało się. Nie trzeba było uważać jak wkładać wtyczkę i nawet w zupełnej ciemności nie sprawiało to najmniejszych problemów.orson_dzi pisze: Piękną sprawą jest brak gniazda ładowania z cienki bolcem
Obecnie używam (rodzinnie) czterech Nokii i tylko jednej ładowarki, co jest bardzo wygodne bo nie poniewiera mi się po domu nadmiar sprzętu.
greenrs, to teraz pomyśl, że możesz używać 10 urządzeń różnych producentów, a wszystkie z microUSB, które też nie sprawia problemu (poza podłączeniem w ciemności). 2 ładowarki, dla pewności. Nie lepiej? Skoro uniwersalnym gniazdem jest microUSB (a nie cienki bolec) - niech w końcu w każdym urządzeniu takie będzie, mniej kabli w szufladzie.
A co stoi na przeszkodzie by zastosować obydwa gniazda, tak jak to ma miejsce w Nokii N8. Kto używa urządzeń różnych firm, niech sobie używa micro USB (ja tylko używam do łączenia z laptopem) a kto chce, niech pozostanie przy starym wtyku. Znam przypadki uszkodzenia gniazda micro USB, gdy przypadkowo ktoś próbował włożyć wtyczkę odwrotnie - o co nie jest trudno. Stary wtyk jest praktycznie niezniszczalny.
Dlatego dla mnie decyzja Nokii o całkowitej rezygnacji ze starego gniazda jest niekorzystna i niezrozumiała a jego brak nie jest zaletą ale poważną wadą.
Dlatego dla mnie decyzja Nokii o całkowitej rezygnacji ze starego gniazda jest niekorzystna i niezrozumiała a jego brak nie jest zaletą ale poważną wadą.
Rozmiar telefonu/przestrzeń dla innych podzespołów.greenrs pisze:A co stoi na przeszkodzie by zastosować obydwa gniazda
Mam do Was zapytanie odnośnie Nokii 301: czy wzorem Symbiana jest możliwość minimalizacji aplikacji, by działały w tle?
Druga kwestia, czy Znacie może jakiś kod, by można było monitorować sieć? Może jest jakaś aplikacja Java? Choć to jeszcze mniej prawdopodobne Przydałby się taki CellTrack albo możliwość włączenia FTD
Druga kwestia, czy Znacie może jakiś kod, by można było monitorować sieć? Może jest jakaś aplikacja Java? Choć to jeszcze mniej prawdopodobne Przydałby się taki CellTrack albo możliwość włączenia FTD
O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
Można w każdej Nokii S40 nowszego typu. Jest to opisane na rosyjskim forum. Trzeba zedytować aplet i wtedy minimalizacja odbywa się przez naciśnięcie czerwonej słuchawki. Tylko nie ma to za bardzo sensu, ja tak zrobiłem na swojej rok starszej Nokii i po minucie aplikacja znika z pamięci. Może w 301 byłoby inaczej, choć wątpię szczerzerogmaniek pisze:Mam do Was zapytanie odnośnie Nokii 301: czy wzorem Symbiana jest możliwość minimalizacji aplikacji, by działały w tle?
Co do drugiej części pytania, takiej apki nie znam, a podejrzewam, że bym wiedział, gdyby istniała
Warto odnotować, jeśli ktoś jeszcze nie wiedział, w Nokii 301 aplikacje nawigacyjne żądają połączenia bluetooth z urządzeniem gps i to rzeczywiście działa. Nie umiem tylko połączyć z inną Nokią z gpsem. Nikt się tym nie chwali, a od czasów Symbiana tego nie było w tych telefonach.
Nokia puściła nowy soft.Change log of Nokia 301 8.02 SW release:
Phone software stability & battery life improvements.
Share to Social Accounts feature added.
New icons for Music, Radio and Videos added.
Youtube icon, Transfer app and Lunar calendar (available in China only) added.
Updated versions of Chat, Email, Facebook, Nokia Store, Notifications, Twitter & Social Accounts apps.
General performance & usability improvements.
Zamierzam kupic nokie 301 dual sim w rtv euro za 279 zl. Wie ktos moze czy modelu z dual sim rowniez dotyczy problem z szybko wyczerpujaca sie bateria ? Jesli tak to czy mozna go jakos naprawic ?
Zastanawiam sie tez dlaczego w niektorych sklepach taka nokia 301 z dual sim jest tansza od swojego odpowiednika na jedna karte ? Nie powinno byc na odwrot ze na dwie karty drozsza ?
Zastanawiam sie tez dlaczego w niektorych sklepach taka nokia 301 z dual sim jest tansza od swojego odpowiednika na jedna karte ? Nie powinno byc na odwrot ze na dwie karty drozsza ?
Witam.
Mam od miesiąca Nokie 301 Dual i następujący problem - podczas rozmowy słyszę często takie jakby pykanie, bardzo podobne do tego, gdy mamy telefon przy głośnikach i ktoś dzwoni bądź przychodzi sms... Słyszę to prawie zawsze, momentami mocniej, momentami słabej, chwilami wcale... Czy to normalne? Czy oddać na gwarancję? Trochę mnie to irytuje, bo tel wziąłem właśnie z uwagi na m.in. dobrą jakość rozmów
Mam od miesiąca Nokie 301 Dual i następujący problem - podczas rozmowy słyszę często takie jakby pykanie, bardzo podobne do tego, gdy mamy telefon przy głośnikach i ktoś dzwoni bądź przychodzi sms... Słyszę to prawie zawsze, momentami mocniej, momentami słabej, chwilami wcale... Czy to normalne? Czy oddać na gwarancję? Trochę mnie to irytuje, bo tel wziąłem właśnie z uwagi na m.in. dobrą jakość rozmów
Mi w serwisie powiedzieli, że nic się nie da z tym zrobić... A wkurza maksymalnie.
To nokia 301 z asha nie ma nic wspólnego. Nawet jeśli wyjdzie od nich model w tej cenie to aczej więcej niż wspomniana 301 nie bedzie oferował. Nowsza jest 208. W zasadzie nie ma różnicy czy sie wstrzymasz czy tez nie jeli celujesz i tak w ten konkretny rodzaj telefonów.
Fakt masz racje to nie jest asha ale jakos tak z rozpedu mi sie napisalo bo ogladalem rowniez 206. Dzieki za podrzucenie propozycji nokii 208 bo jest w podobnej cenie co 301 a jakos mi umknela. W zasadzie odrazu bym bral 301 ale te problemy z bateria ktore moga wystapic raczej zniechecaja i to bardzo. Szkoda ze nie ma polskiej recenzji 208.
Uprzejmie donoszę, że Nokia 301 Dual SIM doczekała się w końcu aktualizacji softu
Właśnie zainstalowałem firmware nr 09.04, ale co on zmienia niestety nie wiem Jest gdzieś na stronie Nokii wykaz zmian? Póki co zauważyłem tylko ikonkę Youtube w menu
Właśnie zainstalowałem firmware nr 09.04, ale co on zmienia niestety nie wiem Jest gdzieś na stronie Nokii wykaz zmian? Póki co zauważyłem tylko ikonkę Youtube w menu
Po aktualizacji rozmowy są jakby nieco odrobine cichsze a w trybie hd voice dziala z mniejszymi basami. Co do baterii napisze pozniej ale na oko jest lepiej
Krystian