DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #27686  autor: Damiano
 28 paź 2005, 17:30
Siemka, kolega nabył ten telefon, ale ma simlocka na plusa... Chce go ściągnąć, ma ( nie wiem ską ;)) program który to ściąga kodami, pojawia mu się kod : #pw+9865067880+1# i nie wie co z tym zrobić, ja też z reszta... I to pierwsze pytanko...

Drugie odnosi się do grupy do jakiej należy ten telefon : dct3 czy dct4 ?

Proszę o szybkie info, bo kumpel napalony ;) Przesiada się z Siemensa C35i - sami rozumiecie ;)

#27687  autor: Irek
 28 paź 2005, 17:53
No jak co zrobić wpisać kod w telefon i wcisnąć OK.

Pewnie nie wiem jak wpisać litery p i w z tego kodu, a więc trzeba dłużej przycisnać klawisz ze znakiem * i wszystko.

#27690  autor: Damiano
 28 paź 2005, 18:12
No ok, ale ma tam tylko usuń a jak zieloną słuchawkę wciśnie to wywala ze tylko nr alarmowe...
Radze mu coby poszedł go zdjać do specjalisty...
 #27699  autor: piotrz
 28 paź 2005, 18:45
Damiano pisze:Siemka, kolega nabył ten telefon, ale ma simlocka na plusa... Chce go ściągnąć, ma ( nie wiem ską ;)) program który to ściąga kodami, pojawia mu się kod : #pw+9865067880+1# i nie wie co z tym zrobić, ja też z reszta... I to pierwsze pytanko...

Drugie odnosi się do grupy do jakiej należy ten telefon : dct3 czy dct4 ?

Proszę o szybkie info, bo kumpel napalony ;) Przesiada się z Siemensa C35i - sami rozumiecie ;)
p i w się robi naciskając kilka razy "gwiazdkę"
należy do grupy dct4
+ (może tego też nie wie) robi się naciskając długo "0"
...a na pewno nie zapomina wpisać na początku i końcu krzyżyka???

#27700  autor: Kamel
 28 paź 2005, 18:48
W tym modelu wpisuje się kod do zdjęcia simlocka z włożoną karta sim innego operatora (innej sieci niż jest blokada w telefonie). Wpisuje się PIN karty i dopiero można wpisać kod.