DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #29239  autor: s3ba
 08 lis 2005, 13:12
Witam,
Mam kilka pytan co do noki 6230i
- czy idzie jakos ustawic dzwiek przypomnienia?
- czy normalne to jest ze mam ustawione "sygnal nadejscia polaczenia CIĄGŁY" to najpierw jest dzownek troszke sciszony a potem glosniej?
- jak moge usunac w momencie dzownienia komunikat uwaga przekaz polaczen aktywny...
- i co znaczy taka kłudka w momencie jak wykonuje polaczenie co pojawia sie na chwilke...
z gory dziekuje

trele morele...

#29327  autor: Ish
 08 lis 2005, 20:19
Odpowiadajac kolejno:
- nie mozna, jedynie dzwonek budzika mozna ustawic
- jest to normalne, nie ma sie czym przejmowac
- nie mozesz usunac tego komunikatu, zawsze sie pojawia, tak samo jak tak kludka :)
 #29364  autor: margeo
 08 lis 2005, 22:57
s3ba pisze:Witam,
Mam kilka pytan co do noki 6230i
- czy idzie jakos ustawic dzwiek przypomnienia?
- czy normalne to jest ze mam ustawione "sygnal nadejscia polaczenia CIĄGŁY" to najpierw jest dzownek troszke sciszony a potem glosniej?
- jak moge usunac w momencie dzownienia komunikat uwaga przekaz polaczen aktywny...
- i co znaczy taka kłudka w momencie jak wykonuje polaczenie co pojawia sie na chwilke...
z gory dziekuje

Jesli chodzi o kłódkę, to chyba nikt jeszcze sensownie tego nie wyjasnil-nawet w Erze tego nie wiedza (bo nie ma w instrukcji ;p)

Co sie zas tyczy komunikatu... Moim zdaniem mozna go wyłączyc - pojawia sie on w przypadku aktywnej uslugi KTO TAM (czyli powiadamianiu o nieodebranych polaczeniach np gdy masz wylaczony tel,lub z kims rozmawiasz a ktos do Ciebie w tym czasie dzwoni). Ten komunikat pojawil sie w chwili właczenia uslugi (jest standardowo wlaczana na nowej karcie sim). Podobny komunikat jest zreszta w przypadku aktywnej poczty -ale roznia sie nr na ktore sa przekierowania: poczta 602951000, a kto tam 602953000.
Jesli Ci przeszkadza ten komunikat -sprobuj zadzwonic do BOA i deaktywowac usluge (kiedys mozna bylo-nie gwarantuje jak jest obecnie, choc moim zdaniem jest to przydatna i darmowa usluga ;) )
Pozdrawiam!

ps. założylem,ze masz tel w Erze - dlatego pisalem o usludze KTO TAM, ale u innych operatorow sens bedzie podobny

POZDRAWIAM!

W użyciu: T-mobile, Play Fresh, OFnK, Virgin Mobile, Aero2

#29366  autor: s3ba
 08 lis 2005, 23:04
aaa mam jeszcze jedno pytanko... jesli wlanczam nowy motyw wygladu to co on zmienia... bo wiem ze dzwonek i tapete...

trele morele...

#29368  autor: Hunter
 08 lis 2005, 23:10
Zalezy od motywu, jeden zmieni tylko tapete i dzwonek, drugi tapete, dzwonek, kolorystyke, oraz ikonki :)

#29369  autor: Ish
 08 lis 2005, 23:12
s3ba pisze:aaa mam jeszcze jedno pytanko... jesli wlanczam nowy motyw wygladu to co on zmienia... bo wiem ze dzwonek i tapete...
Ikony w menu glownym :wink:

#29392  autor: nhm
 09 lis 2005, 13:18
Kłódka oznacza, ze jest wlaczany badz wylaczony jakis system kodowania rozmow. Funkcja uruchamiana TYLKO przez operatora (w centralach lub BTS'ach). Zwiazana najczesciej z konserwacja nadajnikow badz wprowadzaniem jakiegos nowego softu.Dlatego nie ma tego w instrukcjach. Nie powinno wplywac to na mozliwosc czy jakosc wykonywanych polaczen.

- = n h m = -

#29454  autor: Damiano
 09 lis 2005, 20:57
Nowy motyw zmienia
dzwonek
tapete
kolorystyke
wygaszacz ekranu
i czasem wygląd menu :)

PS. sorry za kilkudniową nieobecność - nawał nauki :?