DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #33047  autor: Matir
 03 gru 2005, 16:39
WItam
Posiadam 3 letnia nokię 6510 telefon oryginalnie chodził w IDEI, zdjąłem simlocka po używam plusa. Telefon przy włącaniu niestety pokazuje durną animację IDEI zamiast rączek", Czy zmiana wersji oprogramowania na nowszą zlikeiduje to durne logo idei, czy po zmianie softu będę musiał ściągać sim locka znowu?
Mój soft to v 04.12, jaki jest najnowszy oryginalny soft do tej noki z polskim menu?
Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 04 gru 2005, 12:46 przez Matir, łącznie zmieniany 1 raz.

#33149  autor: enzo
 04 gru 2005, 12:33
Jezeli wgrasz nowe oprogramowanie w jakis serwisie/komisie gsm itp. to bedziesz mial telefon bez simlocka i bez ustawien operatora. Co innego jezeli robisz to na gwarancji w serwisie nokii.

#33288  autor: nhm
 05 gru 2005, 10:13
Logo idei pojawia sie ze wzgledu na zaimplementowane w sofcie ustawienia operatora. Kazdy operator ma swoje ustawienia w sofcie zgodnie z kodem telefonu(loga, ustawienia gprs,mms itp). Pomoze jedynie wgranie oprogramowania operatora ktory nie posiada zadnego logo w start-upie, badz softu do telefonow bez simlock-a

- = n h m = -

#33314  autor: Matir
 05 gru 2005, 14:58
Dzieki za pomoc, właśnie o to mi chodziło, mimo wszystko zmienie oprogramowanie bo to chyba juz zabytek wersja v 04.12, Czy ktoś zna do tej noki najnowsze oprogramowanie do telefonu bez simlocka? z polskim menu

#33439  autor: nhm
 06 gru 2005, 11:59
4.12

- = n h m = -