DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #60676  autor: Kaczy
 13 mar 2006, 21:37
Mam problem. A raczej moja dziewczyna.

Ma Nokię 6100. Kartę Simplusa. Chciała sobie poustawiać tak, żeby mogła odbierać MMS-y.
Jednak nie udało się.

Sprawa wygląda tak:
1. Ustawienie skonfigurowane prawidłowo, tak jak podaje strona Simplusa.
2. Aktywowany GPRS/MMS w Simplusie
3. W telefonie włączony GPRS na "zawsze on-line".

W czym może leżeć problem, bo MMS-y albo nie dochodzą, ale przychodzi sms, że można je zobaczyć na stronie www.

...::: Made for loneliness :::...

#60680  autor: kallafior
 13 mar 2006, 21:47
Może to być związane z chwilową awarią albo coś w tym stylu. Parę razy miałem taką sytuację w Orangu. Ustawienia miałem prawidłowe a mmsy nie dochodziły. Następnego dnia było wszystko w porządku :)

Obrazek
Obrazek

#60686  autor: Kaczy
 13 mar 2006, 21:53
Ta sprawa ciągnie się od miesiąca :smt010 :smt010

#60688  autor: kallafior
 13 mar 2006, 21:56
To może przejdźcie się do salonu... hmm a nie przekraczacie przypadkiem dopuszczalnej wielkości mms`a ?

Obrazek
Obrazek

#60701  autor: bosmanxxl
 13 mar 2006, 23:09
http://www.nokia.com.pl/nokia/pomoc/kon ... stawienia/

skonfiguruj z tej strony
nie przekraczaj 45 kb mms-a
dopuszczalne pliki: jpg, jpeg, bmp, gif, amr , mid

w przypadku niewłasciwej lub błednej konfiguracji powinieneś otrzymać info że otrzymałeś nową wiadomość mms i że jest do obejżenia na fotoplusgsm.pl, czy jakoś tak. w przypadku za dużego załącznika - niewłaściwego załącznika, otrzymasz info że załącznik został usunięty i że znajduje sie na fotoplusgsm.pl

Pozdrawiam

#60784  autor: Kaczy
 14 mar 2006, 16:17
kallafior pisze:hmm a nie przekraczacie przypadkiem dopuszczalnej wielkości mms`a ?
Zdecydowanie nie!

Spróbuje przy najbliższej okazji skorzystać z tego konfiguratora na stonce Nokii.

[ Dodano: 2006-03-14 17:24 ]
No... :twisted: :twisted: :twisted:

W końcu zadziałało :smt005 :smt005 :smt005

[ Dodano: 2006-03-14 17:24 ]
Bosmanxxl dostaje pomógł :mrgreen: :mrgreen: