Nie wiedziałeś że nokia zrobiła kilka klasyków z microsim
No to gratuluję udało ci się pominąć nokie 207,208,208 dual sim i....nokię 515 i 515 dual sim
wszystkie te modele mają micro sim są klasykami i mają soft s40 ,a wydane były już w 2013
czyli za oryginalnej noki.U nas 208 była nawet u opów w sprzedaży a 207 i 208 dual sim tylko w nieoficjalnych dystrybucjach ale miałam w rękach i podobała mi się ta 208 ,to taka 206 na sterydach
...
Dziwactwa w miejscach na umieszczenie karty sim nie przestają mnie zadziwić
producenci mają fantazję....
No i właśnie kopia robocza czy szablony to dla mnie element zastępczy notatnika i dlatego o to pytałam
A właśnie te 7 szablonów to na stałe ? Tj da się je usunąć albo chociaż edytować?I czy da się zapisać nowe
Problem jest w tym że pewne funkcje w telefonie są nie do sprawdzenia w sklepie dlatego że telefon krzyczy "włóż kartę sim".
Co do czcionki jak jest przynajmniej tej samej wielkości co w SE Elmie to się nada, jak mniejsza to już gorzej,Ale najmniejsze czcionki jakie kojarzę to samsungi klasyczne miały, tam pisząc smsa to zastanawiałam się co ja właśnie pisze
.a z odczytem podobnie marnie było..
Co do ceny nie czarujmy się 300zł za telefon z 3g nawet z nieco upośledzonym softem jest uczciwą ceną.
A waśnie w noki 216 da się do każdego kontaktu włączyć indywidualny dzwonek a nie tylko zdjęcie?Tak pytam z ciekawości?Bo w tym wg. instrukcji do wersji 3g da się..
A propo zagubionej instrukcji do tej noki.. masz teraz linka prosto do tej instrukcji więc nic straconego
A przy okazji patrząc na wielkość pudełka ona się tam w ogóle zmieściła
Bo o ile pierwsza edycja noki 3310(2017) miała duże pudełka to druga ma małe prostokątne i te nowe nokie z 3g też takie mini pudełka dostały(na filmikach widać).I nawet słuchawki zmieścili
ładowarkę baterię gwarancję to pewnie na inne papiery zabrakło miejsca
A co do pamięci telefonu to sprawa jest prosta
tapety, apki java na kartę przenieść tylko notatki,o pardon" kopie robocze" zostawić
od razu pamięć w telefonie urośnie
W sumie jakby się tak dobrze zastanowić to możliwości konfiguracji najlepsze zdecydowanie miała stara ale nadal jara nokia....3510i bo tam wszystko co mi nie pasowało można było wyrzucić i swoje własne zainstalować.Od dzwonków począwszy na tapetach skończywszy.Pamiętam że jak zobaczyłam te tapety(koszmary jakieś to były) to wszystkie wykasowałam co do jednej potem własne ściągałam z dzwonkami też pokasowałam te co mi się nie podobały czyli zdecydowaną większość i własne pobrałam, a telefon miał całe 600 kb
pamięci.Żadna późniejsza nokia na s40 nie była taka swobodna w konfiguracji jak ten model noki ,pierwszy wręcz historyczny model noki na s40 jaki powstał,mimo że późniejsze modele miały zdecydowanie więcej funkcji ogólnie.
Akurat funkcja sortowania menu jest w nokiach 113, czy 206 czyli na nokia z s40
fajnie że choć to przywrócili bez zbędnego kombinowania.Co do skrótów to sam musisz sobie poradzić
w końcu jak menu możesz ustawiać to nie jest najgorzej.Ale z tym "rejestratorem dźwięku to mnie rozczarowali serio amr?
toż to cofanie się choćby co do wersji 3310(2017)2g..
Tak sobie myślę że jakby tak soft s30+ rozszerzyć o funkcje z os feature to było jak w s40 z dodatkami,czyli naprawdę porządny soft,ale nie po co
lepiej wyciąć parę rzeczy które są w s30+ zamiast je zostawić
.Widać ludzie wtedy chętniej by wtedy braliby klasyki niż smartfony z logiem nokii a tu kasa się liczy
No ale nadal można napisać opinię o telfonie i funkcjach i pewnie z potrzebami ,i może następna wersja tego os będzie poprawiona i lepiej działająca
Nic mnie już nie zdziwi z tą marką.