DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #223337  autor: Elle
 25 wrz 2007, 19:55
Witam. Wiem, że to nie serwis sprzętowy, ale telefon mi się zepsuł, nie mam w najbliższych dniach czasu, żeby po serwisach chodzić i powinnam mieć cały czas sprawny telefon.

Wspomniany ax72 upadł mi dziś - nie po raz pierwszy, ale po raz pierwszy się przy okazji zepsuł. Po włączeniu podświetla się wyświetlacz, jest melodyjka, ale nic dalej się nie dzieje - nie pojawia się prośba o pin itd. Czy opłaca się z tym iść do serwisu, czy dać sobie spokój i kupić nowy aparat? Wiem, że ax72 jest marny i kiedyś i tak muszę go wymienić, ale ja tak nie lubię rozstawać się z pieniędzmi...:)

Będę wdzięczna za pomoc:)

#223340  autor: Osk92
 25 wrz 2007, 19:58
Warto zmienić, ale nie trzeba o ile to nie uszkodzenie sprzętowe. Jeśli masz odpowiednie kable w co wątpię- możesz spróbować zrobić to w domu. Jeśli jednak nie- idź do serwisu, policzą Ci ok 20zł za sprawdzenie usterki i ustalenie ceny ew. naparawy ;)

#223349  autor: Elle
 25 wrz 2007, 20:09
Jeśli naprawa ma mnie wynieść więcej niż 50 zł, to wolę już to włożyć w nowy telefon, bo w tym bateria jest kepściutka... a z tego, co piszesz, że za samo sprawdzenie usterki mam płacić 20, to pewnie w sumie ok. 50 by wyszło:(

#223376  autor: Osk92
 25 wrz 2007, 21:03
jesli to TYLKO soft to mozesz w ciemno dac za 20zł... jak to nic nie da to wtedy wiesz, że to uszkodzenie sprzętowe i mozesz się pożegnać z AXem i... 20zł ;)
masz gwarancję?

#223408  autor: Elle
 25 wrz 2007, 22:49
Może i gdzieś mam, telefon kupowałam w salonie orange, prawie 2 lata temu. Ale zdejmowałam rok temu simlocka, więc gwarancji mi pewnie nie uznają. Zresztą telefon zepsuł się wskutek upadku, więc podejrzewam uszkodzenie mechaniczne niestety...

#223568  autor: Osk92
 26 wrz 2007, 19:35
To, że zleciał, to nie ma większego znaczenia ;)
Jeśli się na tym nie znasz- zanieś do seriwsu, powiedz, że chcesz nowy soft. Zapłacisz 20zł, jeśli to nie pomoże, wiesz, że to uszk. mech., a wtedy sama zdecydujesz co zrobic ;)
Albo po prostu już pożegnaj się z AXem :o

#223580  autor: bang_gang
 26 wrz 2007, 20:22
Elle czy z telefonu da się w ogóle zadzwonić? (Po uruchomieniu zadzwoń na 112 i przyłóż telefon do radia). Spróbuj tez "na ślepo" wpisać pin.
Ja stawiam na uszkodzenie mechaniczne, dokładnie na wyświetlacz.

#232585  autor: DANZI
 10 lis 2007, 20:50
Miałem ten sam problem z tym telefonem , szczęście że miałem jeszcze gwarancje na ten telefon .... Upadł mi na uczelni i gdy naprawili mi go dostałem od rodziców samsunga x200
więc przestałem używać siemensa ax72 . Nie opłaca ci się inwestować w ten telefon opłaca się bardziej kupić jakiś lepszy model np. na allegro ...