DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 130 z 131
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
 #1180525  autor: KC-KARLOS
 02 paź 2024, 19:17
surface123: Jakość połączeń zależy od urządzenia, technologii, nadajników itd., itp.
SMSy po Wifi stają się niedostępne z chwilą włączenia na numerze karty SIM/eSIM-klona, która będzie współdzielić podstawowe usługi z karty głównej. Ty decydujesz w jakim trybie ma działać.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1180533  autor: KC-KARLOS
 02 paź 2024, 20:00
surface123: wyraziłem się jasno. Włączenie klona pozbawia Cię SMSów poprzez WiFi.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1180645  autor: IC_Current
 04 paź 2024, 14:29
Gdy karty dodatkowe są tylko do neta, to jakość głosu i zestaw kodeków działa poprawnie.
Gdy któraś dodatkowa karta jest w trybie dane+net, to nie działa EVS w połączeniach PRZYCHODZĄCYCH. Wychodzące są ok L. Kiedyś było całkiem źle, bo w przychodzących nie było nawet AMR-WB.
To działanie i brak EVS na przychodzących jest dosyć zrozumiałe. Numery głosowe są prawdopodobnie wpięte w wirtualny PBX i tworzą grupę rozdzwaniającą. Kiedy ktoś do ciebie zadzwoni, to kodeki z nim negocjuje PBX a do ciebie w międzyczasie zestawia wywołania na każdy numer głosowy. Jak odbierzesz, to PBX zlinkuje rozmowę. Trudno więc, żeby wynegocjować EVS ze zdalnym rozmówcą, jeśli potem Twój telefon tego kodeka nie obsłuży w danej sytuacji.
 #1180651  autor: surface123
 04 paź 2024, 15:23
Ok, rozumiem, to brzmi całkiem logicznie. Czyli jeśli to będzie sam net to wszystkie kodeki działają prawidłowo.
Jak to się ma do jakości rozmów porównując do T-Mobile ? Kodekow jest więcej ? EVS z większą ilością operatorów ?
Testował to ktoś ?
Jak zrezygnuje z T-Mobile to już nie mam powrotu do taryfy za 25 zl
 #1180669  autor: IC_Current
 04 paź 2024, 19:51
W TM podobno lepiej ogarnęli EVS na przychodzących przy dwóch kartach głosowych. Z zasady podobno EVS raczej działa w tych sytuacjach.
Ale ... musisz mieć abonament (moim zdaniem dużo za drogi), do tego haracz 10zł za drugi SIM i jeszcze net tylko w telefonie lub zegarku. Do routera nawet na chwilę karty nie przełożysz.
 #1180670  autor: surface123
 04 paź 2024, 19:57
W T-Mobile abonament mnie kosztuje 25 zł
Mam w tym net bez limitu, smsy, mmsy połączenia itp w PL i UE
Tylko że pakietu UE mam 6.5 GB
Mogę mieć 4 multi SIMy ( nie tylko w zegarku, mam sposób ) za 9 zł każdy. Ale jeśli router w którym by była taka karta zrzuca połączenie przychodzące to nie ma opcji by się do mnie dodzwonić, np tak mam na Huawei.

We FLEX płacę 80 zł ale... mam pakietu UE prawie 19 GB, mogę mieć trzy dodatkowe karty np do neta bezpłatnie.

No i mam zagwózdkę co lepsze dla mnie :)
 #1180927  autor: rafmik
 08 paź 2024, 23:38
Cześć.

Mam obecnie plan w Orange Flex za 80 zł na starych zasadach, czyli 150GB oraz ręcznie włączany Unlimited.
W nowym planie za 80 zł jest 250GB oraz automatycznie włączany unlimited - a to znacznie by uprościło całość i bylo dla mnie bezobsługowe.

Tutaj mam pytanie - czy w tym nowym planie jest jakiś haczyk?
Czy mogę smialo przechodzić na nowy plan?
 #1180933  autor: iphoneski
 09 paź 2024, 08:44
@ rafmik
W nowych planach nie masz Social Passa. I jak na nie przejdziesz, to nie masz już powrotu na stare wersje z Socialami. Ale skoro i tak masz ten najdroższy z nielimitowanym netem na wszystko, to chyba nie jest to dla ciebie jakiś gigantyczny problem.
 #1180934  autor: KC-KARLOS
 09 paź 2024, 09:22
Przy planie najwyższym polecam od razu przejść na nowszą wersję, bo UNLMTD jest wbudowany w ten plan, a znajomym możesz przekazać zamiast 150 - aż 250 GB. Pamiętaj o jedynym minusie oferty, bo brak SP w tym przypadku to żadna strata: ten pakiet danych powiązany jest z limitem GB w roamingu, więc jeśli zużyjemy te ekstra GB krajowe, pozbędziemy się limitu w UE.

#1180936  autor: KC-KARLOS
 09 paź 2024, 09:49
iphoneski: to tak dla przypomnienia, bo wiele osób nadal może się na to naciąć. W innych sieciach działanie limitu w UE jest nieco inne przy zużywaniu GB w Polsce (np. w sieciach podpiętych do Play).

Uwaga. Wprowadzenie opłaty 20 zł za zwrot niewykorzystanych środków z Salda Flex. Wejdzie w życie 10 listopada 2024 roku. Jeśli Abonent nie wyrazi na to zgody, może zakończyć swój plan przed tą datą (do 9 listopada). Warto nadmienić, że we Flexie kasę z Salda Flex można wpłacić na konto bankowe nawet przy aktywnym planie, podczas gdy w ofertach na kartę wielu innych sieci, w tym w Orange - dopiero po rezygnacji z usług (dezaktywacją karty SIM) z tą samą 20-złotową prowizją. Info pojawi się niedługo (brak komunikatu na stronie Flexa), bo je mam z serwisu GOL...

EDIT: info jest w komunikacie rozsyłanym mailem do wszystkich Abonentów.
Dodatkowo zniesiona zostaje opłata za wykaz połączeń z ostatniego miesiąca na życzenie Abonenta.

Jest jeszcze coś:
„W usłudze dostępu do internetu opóźnienia transmisji danych wynoszą 80 ms, zmienność opóźnień wynosi 7 ms, a utrata pakietów wynosi 5 %. Obliczamy to na podstawie danych dla połączeń wykonywanych przez sondy pomiarowe w Sieci Orange.”

#1181165  autor: stan789
 12 paź 2024, 20:03
Mam do Was pytanie. Czy w telefonach z poza dystrybucji Orange prawidłowo działa WiFi Calling ? Chcę zmienić telefon i kupić go w RTV EURO AGD. Będzie to samsung więc nie powinno być problemów, ale gdzieś kiedyś przeczytałem że WiFi Call działa tylko w telefonach kupionych w Orange. Wiem że we Flexie te usługi działają o wiele sprawniej, lecz nie wiem co by było po ewentualnej zmianie taryfy, np. na nju.
 #1181166  autor: darekka
 12 paź 2024, 20:19
stan789 pisze:
Mam do Was pytanie. Czy w telefonach z poza dystrybucji Orange prawidłowo działa WiFi Calling ? Chcę zmienić telefon i kupić go w RTV EURO AGD. Będzie to samsung więc nie powinno być problemów, ale gdzieś kiedyś przeczytałem że WiFi Call działa tylko w telefonach kupionych w Orange. Wiem że we Flexie te usługi działają o wiele sprawniej, lecz nie wiem co by było po ewentualnej zmianie taryfy, np. na nju.
jak sprzęt jest wymieniony na liśćie to pochodzenie z Orange nie jest wymagane-sam mam tylko sprzetu z innych dystrybucji niz Orange i wszytsko działa prawidłowo

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1181228  autor: spillerix
 13 paź 2024, 22:11
stan789 pisze:
Używałem wifi calling w stanach na Samsungu spoza Orange i działało znakomicie.
  • Strona 130 z 131
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130