No i chodzi chyba o to, ze np pakiet 10GB włączysz maks 3 razy (30GB) ale żeby skorzystać z innego pakietu, np za 2,99 lub nawet za 1zl, ten za 10zl musisz wyłączyć.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Jest mowa o pakietach jenorazowych. Jednorazowe są 500mb, 1gb i 10gb. Cykliczny jest 4gb za 14,99zł. Jeśli dało by radę włączyć 10gb i później 2 razy po 500mb po 29 dniach. To obecna cena za 10gb 10zł + 5,98zł za 2x 500zł. Da nam 5,33zł miesięcznie za prawie 3 miesiące internetu. Ponad 3,5gb miesięcznie korzystając z internetu w smartonie tylko było by dla mnie wystarczające. Licząc doładowanie promocyjne + 100%, to niecałe 2,70zł miesięcznie realnie. Fajna opcja. Gorzej jak zakończą promocję na pakiet 10gb, i przywrócą cenę 24,90zł za pakiet. Wtedy stanie się to mniej opłacalne. I tu minus oferty na kartę, nie wiadomo jak długo potrwa promocja.
Potwierdziłem na czacie. Mozna włączyć maks 3 pakiety jednocześnie i ich wartość się skumuluje ale ważność już nie i będzie taka jak pierwszego pakietu. Przedłużanie ważności nie ma. Mozna tyko wyłączać pakiet i włączyć nowy który będzie "świeży" czyli np. 1GB ważne 30dni.
A to to trochę lipa. Ale aż mi się nie chce w to wierzyć. Musiał by ktoś to przetestować. To jak to w 28 czy w 29 dniu ważności pierwszego pakietu, włączam kolejny pakiet. I co mam całość tylko na pozostałe 1 lub 2 dni? Mała strata jak to dodatkowo tani pakiet (zapomniałem jeszcze o tym za 1zł 100mb). Ale jakbym w 28 czy 29 dniu pakietu 10gb, zakupił następny taki pakiet. To trochę szkoda. Musiał by to ktoś realnie przetestować. Nie do końca wierzę tym konsultantką z infolinii. Ale i tak dopóki jest promocja 10gb za 10zł, i obowiązuje + 100% pierwszego doładowania. To nadal wychodzi tanio. Przy promocji +100% i pakiecie 10gb, dopiero jak wygadam ~30 minut, i wyślę 55 sms miesięcznie. To dopiero zapłacę fizycznie te 10zł. Przy pierwszej wpłacie 100zł, mam kasę na 10 miesięcy takiego oszczędnego korzystania. Oszczędnego dla rozmów/sms. Internet w smartfonie 10gb, to pełna swoboda korzystania (bez używania jako modem do kompa). Więc nadal karta może się bardziej opłacać.
Mi z kolei nie chcialo sie wiezyc ze cos sie tam kumuluje skoro jest to na plusie i maja zapis ze żeby włączyć kolejny pakiet trzeba dezaktywować obecny. To chyba pokazuje dosyć jasno podejście do przedłużania
A przy pakiecie 1gb (z lejkiem po wykorzystaniu), można już wygadać godzinę albo wysłać 110 sms (dowolnie zamiennie). I dopiero wtedy realnie zapłacimy te 10zł (przy promocji +100%). Więc karta może się jednak bardziej opłacać mniej korzystającym. Edit. może rzeczywiście nie można przedłużać. Trudno.
Faktury wystawiane 1-12 płatne do 20-24 dzień miesiąca.Kryniczanin pisze:Przebija plusa - mix i kartę. Największy minus to BOK nieczynny w niedzielę.
Okres rozliczeniowy pierwszy - ostatni. Faktury wystawiane 6-7 płatne do 20-21 dzień miesiąca.
Wczoraj rozmawiałem na czacie, i podobno na przeniesionym numerze. Który był zarejestrowany u obecnego operatora jakoś po lipcu 2016, nie obowiązuje promocja +100% pierwszego doładowania. Przed lipcem 2016 jeśli rejestrowaliśmy u obecnego operatora, to niby musimy jeszcze raz zarejestrować w lajt mobile. I wtedy niby promocja przysługuje. Zgłupiałem już, bo wcześniej dzwoniłem i babka zdecydowanie potwierdziła, że każdy przeniesiony numer do karty jest uprawniony do promocji. Bez wyjątku. I sam już nie wiem który konsultant mówi dobrze..
Generalnie piszesz trochę chaotycznie i nie wiem już kiedy zarejestrowałeś ten numer bo promocja jest podobno od 5.7.2016 https://lajtmobile.pl/upload/upload/pro ... 281%29.pdf
Dodatkowo nie wiem o co chodzi jeżeli rejestrowałaś się w lipcu a teraz pytasz się o bonus. Wypełniłeś tylko wniosek na stronie a nie wykonałeś przelewu czy jak ??
Jeśli robiłeś to przed 5.7 to jasne ze nie dostałeś 100% bo wtedy jeszcze promocji nie było.
Szukając informacji samemu pierwsza rzeczą jest trafienie na stronę https://lajtmobile.pl/rejestracja-numeru/65 a tam:
Dodatkowo nie wiem o co chodzi jeżeli rejestrowałaś się w lipcu a teraz pytasz się o bonus. Wypełniłeś tylko wniosek na stronie a nie wykonałeś przelewu czy jak ??
Jeśli robiłeś to przed 5.7 to jasne ze nie dostałeś 100% bo wtedy jeszcze promocji nie było.
Szukając informacji samemu pierwsza rzeczą jest trafienie na stronę https://lajtmobile.pl/rejestracja-numeru/65 a tam:
Rejestracja na warunkach od 25.07.2016 obowiazuje WSZYSTKICH użytkowników usługi #NA_KARTĘ!
Nawet jeśli wcześniej dokonywałeś rejestracji karty lajt mobile to nowe zasady wymuszają aby dokonać jej jeszcze raz na nowych warunkach.
Jestem jeszcze w orange na kartę. Numer rejestrowałem jakoś w grudniu 2016. I jak teraz przeniosę numer do lajt na kartę, to chyba tej promocji +100% pierwszego doładowania nie dostanę. W moim wypadku chyba muszę kupić nowy numer lajt prepaid.
Tak to wygląda ze jest to raczej dla ich starterów a nie dla przenoszących numer.
Ale na pocieszenie napisze ze (chyba dalej) maja promocje drugiego startera gratis (można dostać max 3 nr-y bonusowe na adres wysyłki) https://lajtmobile.pl/upload/upload/reg ... tis(2).pdf
Ale na pocieszenie napisze ze (chyba dalej) maja promocje drugiego startera gratis (można dostać max 3 nr-y bonusowe na adres wysyłki) https://lajtmobile.pl/upload/upload/reg ... tis(2).pdf
dostaniesz ten bonus tylko po przeniesieniu swojego numeru z orange do lajt musisz raz jeszcze za pomocą strony lajta wypełnić formularz rejestracyjny a następnie dokonujesz dalszej rejestracji wpłacając jakąś kwotę z własnego konta na konto lajtaamigo007 pisze:Jestem jeszcze w orange na kartę. Numer rejestrowałem jakoś w grudniu 2016. I jak teraz przeniosę numer do lajt na kartę, to chyba tej promocji +100% pierwszego doładowania nie dostanę. W moim wypadku chyba muszę kupić nowy numer lajt prepaid.
a lajt wtedy podwoi twoją kwotę czyli:
przelejesz 5zł będziesz miał 10zł
przelejesz 20zł będziesz miał 40zł
przelejesz 50zł będziesz miał 100zł itd. aż do kwoty max 500zł wtedy będziesz miał 1000zł
Jest tu b. prosto opisane co trzeba zrobić by dostać te podwojenie pieniędzy za rejestrację numeru https://lajtmobile.pl/rejestracja-numeru/65
No właśnie nie wiadomo ile dostanie. Ja przelałem 1pln a dostałem 4pln na konto.
To masz wyjątkowe chody w lajcie
bo ja przelałem 4zł dostałem 8zł, więc Tobie zastosowali lepszy przelicznik. Może jen tego dnia lepiej stał? Chyba masz u nich znajomości?
bo ja przelałem 4zł dostałem 8zł, więc Tobie zastosowali lepszy przelicznik. Może jen tego dnia lepiej stał? Chyba masz u nich znajomości?
Orientuje się ktoś, gdzie mogę kupić w sklepie stacjonarnym starter Lajt Mobile na kartę?
W wybranych marketach Pepco: https://lajtmobile.pl/pepco/56Wulo pisze:Orientuje się ktoś, gdzie mogę kupić w sklepie stacjonarnym starter Lajt Mobile na kartę?
Ciekawe dlaczego nie poszerzają dystrybucji sprzedaży starterów?
Jak każdy MVNO minimalizują koszty i uderzają do świadomych, którzy kupują w necie. Tam można na spokojnie wybrać numer, a przesyłka jest darmowa więc na jedno wychodzi.
To raz a dwa, tak mi się wydaje, że Lajt ma już swoją bazę klientów dzięki Telestradzie
Zgadzam się z Wami. Lecz jak to się mówi od przybytku głowa nie boli a im chyba zależy na sprzedaży usługi. Mogliby dać startery choćby do ruchu czy kolportera.