pewues: 1. Nie robiłem aż tak ekstremalnego testu MNP z Lyca do H01, więc tutaj nie pomogę, wybacz...
2. RBM i H01 mają osobne apki, Magenta Moments jest dostępna wyłącznie dla numerów na taryfach T GO, mix lub w abonamencie. Jeśli numer z H01 zmigrujesz np. do taryfy GO to możesz nim się zalogować do apki Mój T-Mobile. Zdarzają się też błędy ale w drugą stronę jeśli z taryfy T GO zmigrujesz do Heyah Dniówki lub H01, to numer może pozostać w apce. Sprawa jest zawiła, ja miałem może 1 czy 2 takie przypadki, więc nie jest to częste.
3. Jeśli chodzi o H01 - po kontakcie z BOK możesz przejść do T GO lub Heyah Dniówkę. Do RBM nie przejdziesz z ofert T (tylko MNP z innej sieci niż T-Mobile). Jeśli taryfa zmieni się, zalecam doładowanie karty, aby nie stracić wychodzących. Nie jest wymagane wykonanie pierwszego połączenia, bo masz aktywną dotychczasową kartę (podczas procesu zmiany stracisz zasięg na około pół godziny - zdarzały się nawet 24h przerwy, a pojedyncze numery czekały tydzień na zmianę).
Jeśli miałeś oryginalnie wbitą taryfę H01 nic nie stoi na przeszkodzie, aby przy kontakcie z BOK rezygnując z subskrypcji numer zmigrować do Heyah Dniówki, T GO lub do innej sieci - Ty decydujesz.
4. Przy takim przypadku polecam skontaktować się z BOK Heyah na 888 002 222 - myślę, że ta karta mogłaby się na coś przydać. Wiadomo, że nieaktywowane startery Heyah i T-Mobile GO służą również do wyrobienia duplikatu karty. Płacimy tylko za starter, operacja wymiany nie jest dodatkowo płatna. Uwaga: może dojść do lekkiego absurdu, gdy chcemy wyrobić duplikat np. na taryfie Heyah Dniówka, a mamy starter T, będzie pisać "T-Mobile.pl" a przy ofercie GO "heyah" - czyli odmienne etykietki sieciowe - niestety ich nie da się zmienić w inny sposób niż zaopatrując się w nową kartę SIM.
5. Niestety nie, RBM to osobna oferta.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam