DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 33
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33
 #920618  autor: Gregrin
 13 kwie 2017, 14:08
Skoro numer masz aktywny to może załóż konto na orange i przez aplikacje na smartfonie zadzwoń na infolinie (powinna być darmowa) i dopytaj co się dzieje.
PS. Ofertę sprawdzasz kodem *124*# ?? Zmiana oferty w orange to chyba jakieś 2-3h jeśli mnie pamięć nie myli.
 #920669  autor: kaspeed
 13 kwie 2017, 17:09
Zmiana oferty to 30sekund.U mnie system zmienił 32razy w ciągu 10minut;) taryfe.Przez co straciłem 100gb ponad;) oczywiscie dopiero druga reklamacja została uznana;) :mrgreen: Wracając do tematu coś ucichło o nowosciach orange

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #920677  autor: Placeks
 13 kwie 2017, 17:26
Dostałem SMS że moje zgłoszenie otrzymali i że w ciągu 48h zostanie zmienione...
Używałem zarówno SMS jak i kodu wymienionego przez Ciebie Gregrin - skutek ten sam.
 #920752  autor: Placeks
 14 kwie 2017, 00:24
No i sie dodzwonilem. Taryfa zmieniona ale nie widze tego w aplikacji....
Czy mimo ze apka nie jest aktualna moge ladowac konto?
I druga rzecz, czy za samo przejscie moge aktywowac jakis pakiet, cos sie nalezy?
 #920794  autor: Blank
 14 kwie 2017, 11:27
Usunięcie numeru z sieci się należy - za postawę "należy się".

Nie , nie ma żadnej promocji za samą zmianę taryfy. Co do doładowania, możesz już wykonać, jeśli *124*# pokazuje, że jesteś we Free. Dane w aplikacji są nieaktualne.

PS. Stan bonusu internetowego we Free warto sprawdzać kodem *101*01#. W aplikacji i www, stan bonusu jest łączony bowiem z przeliczeniem środków z konta głównego na internet po stawce cennikowej. Masz 100 zł? Zawyży o 1 GB. Masz 10 zł? Zawyży o 100 MB. Itd.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #920796  autor: Placeks
 14 kwie 2017, 11:47
Dzięki szczególnie za ten kod ad netu.
Doładowałem o 105 zł i mam już pakiet cykliczny.
Wprawdzie pokazuje mi że mam 52GB do 16.09 - cczyli chodzi o bonus za doładowanie 100zł ?
Apka za to pokazuje 58GB (Pakiet podst 50GB i pakiet internet 8GB)
 #922437  autor: _aston_
 24 kwie 2017, 11:46
Na początku miesiąca widziałem na forum informację, ze w kwietniu oferta Orange będzie uaktualniona, aby lepiej konkurować z innymi ofertami.
Mamy już ostatni tydzień kwietnia, czy ktoś ma jakieś info?
 #924642  autor: jurak
 07 maja 2017, 22:30
Mam do Was pytanie: zmieniłem sieć na Orange z 6/7 maja. Numer się przepiął 15 minut po północy na taryfe O.YES. Powłączałem co trzeba tj. usługi, blokady, zmieniłem taryfe (zmiana w kilka minut).
Natomiast cały czas z wszystkich czynności dwie rzeczy są zrypane.
1. Orange Online nadal po 22h pokazuje taryfę Orange YES, mimo że OFnK mam aktywne (potwierdzone przez *124*#).
Taki poślizg jest normalny? Pamiętam, że były z tym problemy, ale nie sądziłem że tak długo to może trwać :)
2. Aktywacja usługi przez Orange Online "Masz za Staż" dalej wisi jako "w trakcie zmian".
Wysyłając sms pod 401 o treści WIECEJ mam info "Aktualnie posiadasz już włączoną usługę Masz za Staż. [...]
A znowu wysyłając sms pod 401 o treści STAZ mam info "Nie możesz wykonać tej operacji. Zarejestruj numer w promocji wysyłając SMS o tresci WIECEJ pod nr 401 ..."
Jedno z drugim się wyklucza...
Powinno wskoczyć? Czy lepiej od razu zgłoszenie robić?
 #924721  autor: Blank
 08 maja 2017, 12:10
To jest normalne. Informacje z serwisu zarządzania Orange aktualizowane są z dużym, bardzo dużym lub wiecznym poślizgiem. Informacje wydawane przez kody USSD są bardziej wiarygodne :)

2. Zapewne masz 0 dni stazu, stąd taki SMS. Poczekaj do jutra :) To normalne, że usługa jest w trakcie zmian, mimo jej włączenia. Taki stan potrwa przynajmniej 2-3 godziny i zaktualizuje się dopiero po wylogowaniu się i ponownym zalogowaniu na numer.

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, wejdź na czata. http://www.orange.pl/esupport_b2c_contact_client.phtml lub przez zakładkę ZGŁOŚ SPRAWĘ (zaproszenie pojawia się w dolnym rogu).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #924775  autor: rudymax
 08 maja 2017, 17:07
jurak pisze:2. Aktywacja usługi przez Orange Online "Masz za Staż" dalej wisi jako "w trakcie zmian".
Wysyłając sms pod 401 o treści WIECEJ mam info "Aktualnie posiadasz już włączoną usługę Masz za Staż. [...]
A znowu wysyłając sms pod 401 o treści STAZ mam info "Nie możesz wykonać tej operacji. Zarejestruj numer w promocji wysyłając SMS o tresci WIECEJ pod nr 401 ..."
Jedno z drugim się wyklucza...
Przenosiłem kilka numerów i podobne sytuacje z usługami się zdarzały. Czasami wszystko się układało w systemie po kilku dniach, ale nie zawsze. I wtedy pomagało tylko zgłoszenie. Najczęściej "w trakcie zmian" wisiały poczta głosowa i roaming. Stan faktyczny był taki, że poczta była aktywna, a roaming nie wiem bo nie miałem okazji sprawdzić. Problem był taki, że nie dało się pocztą zarządzać bo status "w trakcie zmian" to uniemożliwiał, a z poziomu telefonu próba wyłączenia - nie możesz wyłączyć bo usługa nie jest aktywna, a próba włączenia - usługa jest już aktywna :) Na czacie załatwiają to praktycznie od ręki. Z mojego doświadczenia mogę podpowiedzieć, że dopóki nie zacznie działać sprawdzanie numeru pod *555 to nie wszystko po MNP się poprawnie ułożyło w systemie. Jeden numer przetrzymałem specjalnie ponad miesiąc, ale samo nie zaskoczyło.
 #929080  autor: Placeks
 02 cze 2017, 11:53
Szanowni
Jestem w orange od 14 kwietnia, wszytsko przedłuża się automatycznie.
Mój orange pokazuje mi:

Możesz odbierać 323 dni
Możesz dzwonić 106 dni
Pakiet podstawowy ważny 106 dni
Pakiet internet ważny 12 dni (do kolejnego przedłużenia)

I teraz pytania - czy RWK jest tu aktywowany czy może powinienem to zrobić? Czy jakieś dodatkowe usługi powinienem odpalić?

PS. Kusi mnie promocja 1410GB - planuje doładować 200zł - czy jest jakaś różnica kiedy (w kontekście powyższych pytań) to zrobię ??
 #930443  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2017, 15:53
Przelanie np. 5 zł ze Skarbonki. Wysyłasz PROMO 5 na 8048 i dostajesz 7,50 na promocyjne, ważne 7 dni. Doładuj też konto za min 5 zł poprzez bankowość elektroniczną, wtedy zyskasz 30% wartości zasilenia, na konto promocyjne, ważne 14 dni (promocja ważna do 13 czerwca).

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #930446  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2017, 16:01
Środków promocyjnych nie przedłużysz na rok. Nie da się. Możesz w ONE przedłużyć je do 200 dni odpowiednim doładowaniem, korzystając z mechanizmu promocji "Masz Za Staż".

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #930458  autor: 24bis24
 09 cze 2017, 17:45
Marens pisze:Nie przejdzie w OFnK opcja "Masz za staż" 25zł + 200zł i konto promocyjne nie ustawi się na 10 miesięcy?
ustawiło się na 14 dni

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
  • Strona 7 z 33
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33
  • 1
  • 5