DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 33
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 33
 #931192  autor: nicram
 13 cze 2017, 15:59
Witam serdecznie. Przenoszę numer do Orange. W salonie konsultantka poinformowała mnie że nie może mnie przenieść bezpośrednio do Orange Free na kartę, dlatego zostanę przeniesiony do POP. Moje pytanie brzmi następująco:
1) Będąc w ofercie POP i gdy zmigruję przez kod (czy sms) do taryfy Orange Free na kartę, to jaką będę miał ważność konta?
2) Zależy mi żeby ta ważność konta była jako opcja stała (nawet płatna). Z tego co czytam, to są dwa rodzaje tej ważności konta. Jedna jest jako usługa, a druga związana jest z przeniesieniem numeru od innego operatora. Która jest lepsza? I co ewentualnie muszę zrobić żeby ją włączyć?
3) Z tego co się orientuję to gdy przejdę już do Orange free na kartę to muszę uruchomić roczną ważność konta i dopiero potem doładować konto za 200 zł.
4) Nie interesują mnie oszczędności rzędu kilkudziesięciu złotych. Chcę żeby było najkorzystniej pod względem przedłużania pakietu internetowego (te 1410 GB).
Proszę o pomoc. W miarę możliwości proszę napisać jakie komendy i na jaki numer muszę wysłać.
W Playu się orientuję jak to wszystko działa, natomiast Orange to dla mnie czarna magia.
Pozdrawiam
 #931236  autor: kaspeed
 13 cze 2017, 20:39
Mnie zastanawia kwestia przeniesienia do POP skoro te taryfy wycofano.Nawet kodem nie przejdzie :mrgreen: W systemie na sztywno musi ci dać się przenieść od razu o free. :shock:

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #931245  autor: nicram
 13 cze 2017, 21:30
Jutro jak będę miał numer przeniesiony to napiszę dokładnie jak to wygląda.
 #931250  autor: nicram
 13 cze 2017, 21:56
Na numerze tymczasowym mam wiadomość (gdy sprawdzam kodem *124*#):
Twoja taryfa to Orange POP. Stan konta głównego: 1 zł. Środki ważne 366 dni. Jutro będę zmieniał taryfę, to zobaczę co się stanie.
 #931288  autor: nicram
 14 cze 2017, 08:49
Dziękuje wszystkim za pomoc ;)
A więc dla tych co mogą nie wiedzieć jak to wszystko po kolei ogarnąć.
1) Po przeniesieniu numeru, zmieniamy ofertę na Orange Free na kartę (FREE pod nr 3033)
2) Doładowujemy konto za 5 zł
3) Zakładamy konto na portalu orange.pl i uruchamiamy "roczną ważność konta" za 3 zł (konto bonusowe na internet wydłuża się nam na rok czasu)
4) Doładowujemy konto za 200 zł

Ja doładowałem konto przez allegro i dostałem bonus 30 zł na konto główne (bonus za internet został przyznany)
Po 31 dniach uruchomię sobie skarbonkę.
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2017, 12:50 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
 #931296  autor: userro2
 14 cze 2017, 09:44
Jako że przenoszony numer dostaje z automatu roczną ważność konta, punkty 2 i 3 wydają się zbędne, a w punkcie pierwszym zamiast wysyłać płatny SMS można zmienić taryfę kodem USSD.

No i "doładowujemy", nie "doładowywujemy".
 #931327  autor: nicram
 14 cze 2017, 12:56
userro2 pisze:Jako że przenoszony numer dostaje z automatu roczną ważność konta, punkty 2 i 3 wydają się zbędne, a w punkcie pierwszym zamiast wysyłać płatny SMS można zmienić taryfę kodem USSD.
Na forum z tego co zrozumiałem jeśli nie aktywujemy rocznej ważności konta jako usługi, to pakiet internetowy nie będzie miał rocznej ważności konta. Dlatego ja polecam swoją metodę. Może jest inaczej i nie trzeba tego dodatkowo aktywować (mimo że po przeniesieniu mamy i tak już roczną ważność) ale wolałem nie ryzykować. Jeśli ktoś chce to może zrobić tak jak kolega pisze wyżej, czyli bez tego punktu 2 i 3. Ja wiem że jeśli zrobi ktoś tak jak ja, to będzie miał pakiet internetowy ważny rok. Wydaje mi się że wydatek 3 złotych jest nieistotny. Pozdro
Ostatnio zmieniony 14 cze 2017, 16:55 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
 #931328  autor: kaspeed
 14 cze 2017, 12:59
Zrobiłes babol bo mogłeś wysłac sms z kodem ze zrdrapki na numer 800400 i miał byc konto wazne nie 366dni z bonusem lecz ponad 600:D

#931332  autor: Antyfcb
 14 cze 2017, 13:15
Kupiłem wczoraj na znanym portalu aukkcyjnym kartę Orange z pakietem 1410. Okazało się, że sprzedający rejestruje karty na siebie. Czy mogę ją jakoś przerejsestrować na siebie czy lepiej zostawić tak jak jest?

Siempre en mi corazón
 #931334  autor: kaspeed
 14 cze 2017, 13:20
Jak bedzie problem z bonusem zniknie etc to ty reklamacji nie zrobisz.Najlepiej by zrobil karte juz na ciebie.

#931340  autor: _aston_
 14 cze 2017, 13:47
Antyfcb pisze:Okazało się, że sprzedający rejestruje karty na siebie. Czy mogę ją jakoś przerejsestrować na siebie czy lepiej zostawić tak jak jest?
Możesz zostawić, ale sprzedaż takich starterów nie jest dozwolona i allegro zabrania takiej sprzedaży, więc jeśli Ci nie odpowiada to napisz do allegro w tej sprawie.

Przerejestrować możesz, tylko z osobą na którą jest zarejestrowane musiałby się udać do salonu.

Ogólnie wiesz, że w każdej chwili ktoś na kogo jest zarejestrowany numer może iść do salonu i dostają nową kartę SIM, wtedy przejąłby Twoje środki i poznał historię połączeń.

Taki numer tylko do modemu i jak się net skończy to do kosza.
 #931354  autor: kaspeed
 14 cze 2017, 14:44
Najlepiej na siebie jednak.Ale czy nie mogłes doładowac samemu simki za 200zeta potem kase upłynnić? realnie wszło by cie 0zł a 230zł bys przelał 50zł na inny numer w orange na karte miesięcznie.Ja tak zrobiłem juz pozbyłem sie 25zł:) i w ciągu 4mies wypuszcze całą kase.I będzie net za free numery dwa pozostałe i tak musiałem ładowac więc mi sie oplłaca

#931386  autor: nicram
 14 cze 2017, 17:03
kaspeed pisze:Zrobiłes babol bo mogłeś wysłac sms z kodem ze zrdrapki na numer 800400 i miał byc konto wazne nie 366dni z bonusem lecz ponad 600:D
Napisz jak doładować w ten sposób. Kod ze zdrapki wysyłamy na ten numer 800400? Czy jest to pewne? Czy napewno zostanie przyznany bonus z 1410 GB danych? Zastanawiam się czy by nie zrobić jeszcze jednego doładowania. Pozdrawiam :)
 #931394  autor: adziu82
 14 cze 2017, 17:16
Panowie, jak jest SIM na firmę w Play, to można przenieść do Orange również na firmę i mieć za te 28 zł to o czym piszecie?

RawStyle
 #931396  autor: kaspeed
 14 cze 2017, 17:20
Doładowanie jest pewne racja w moj numer wkradł się chochlik. No pewne na 1000% bo sam to zrealizowałem;)A te 400zł mozna spokojnie wyciułać 50zł mieś na inny nr orange.

#931415  autor: kaspeed
 14 cze 2017, 18:25
Do kieszeni nie ma szans ( nie liczę wszelkiej masci sms premium po 30zł z czego odzyskamy 9zł)

Na druga kartę 50zł miesięcznie spokojnie odzyskamy.Ja już proces rozpoczołem.Mając numer żony i doładowanie co miesiać na 35zł aby miała no limit w kraju+ net zostaje mi jeszcze 15zł na mój ''głowny numer'' wiec te 50zł z karty internetowej jestem w stanie odzyskać bez strat.( przy przelewie sms biorą 20gr ale to jest zwracane dzięki 30% skarbonce) Na konto numeru który doładuje wędruje 5zł + 50gr na konto skarbonki.

• Strona 8 z 33
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 33
  • 1
  • 6
  • 7