Kiks jest wytłumaczony na poprzedniej stronie. A doładowywał juz ktoś po wysłaniu sms?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
...
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 07:24 przez bazooka, łącznie zmieniany 1 raz.
No to jest nadzieja
Dzięki bazooka - widocznie coś kombinują. Ja mam ważność jeszcze 290 dni to na razie nie doładowywałem a mam ładną skarbonkę. Dałbym Ci pochwałę ale nie wiem jak i czy to już działa.
Pozdrowionka !
Pozdrowionka !
Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile
Zryta sprawa aczkolwiek udało się.pakiet 120gb przedłużyłem.Sms start dopiero potem doładowanie za 5taka...
Powitać po wielu latach
U mnie po wysłaniu smsa wydłużyło ważność na połączenia wychodzące. Na połączenia przychodzące pozostało bez zmian tak samo jak ważność bonusu internetowego i konta skarbonkowego. I teraz połączenia przychodzące zablokują mi wcześniej niż połączenia wychodzące
Nie powinno być takiej sytuacji, przychodzące muszą być ważne o miesiąc dłuższe, niż wychodzące, tak wynika z regulaminu "Konto Ważne Rok". Zawsze można skorzystać z opcji doładowania konta SMSem poprzez "Kumulację", wtedy wychodzące = przychodzące.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
@asdaf - taka sytuacja będzie przez kilka najbliższych godzin, maksymalnie do regulaminowych 24h...potem ta ważność się zmieni. Jeśli chodzi jednak o ważność pakietu internetowego - wydłuży się ona do ważności połączeń wychodzących dopiero po doładowaniu konta, np za 5zł.
No wiem, ale taka sytuacja u mnie jest . Nie ma tragedii bo i tak konta są ważne ponad 290 dni oprócz konta skarbonkowego które kończy się 20 stycznia. Mam jednak nadzieję, że do tego czasu naprawią błędy. A mój wpis miał zwrócić uwagę pracowników Orange którzy czytają to forum.Karlos20 pisze:Nie powinno być takiej sytuacji, przychodzące muszą być ważne o miesiąc dłuższe,
No nie wiem czy się wyrobią, bo regulaminowy czas kończy się za 6h.bazooka pisze:taka sytuacja będzie przez kilka najbliższych godzin, maksymalnie do regulaminowych 24h...potem ta ważność się zmieni.
Odczekasz 24h i nie będzie...napiszesz reklamację o 19-20 dziś - Oni jej nawet nie odczytają, a jutro rano już wszystko będzie w porządku
U mnie też po wysłaniu SMS-a nie przedłużyło ale zadzwoniłem do konsultantki i ustawiła.
Myślę że to tajne (i celowe) kombinacje alpejskie firmy Orange na zasadzie "gdzie się uda tam się uda a tam gdzie się nie uda to trudno". Nie pierwszy raz zresztą.
Myślę że to tajne (i celowe) kombinacje alpejskie firmy Orange na zasadzie "gdzie się uda tam się uda a tam gdzie się nie uda to trudno". Nie pierwszy raz zresztą.
Moim zdaniem ma to coś wspólnego z załataniem dziury wydłużania konta internetowego (bonusa) w taryfie SMART, w którym nie można od grudnia zdaje się tego wydłużyć.
@admundo - najbardziej to jednak Orange cieszy się, że z tego powodu zostawiłeś datek za połączenie z infolinią...no chyba, że dzwoniłeś z numeru z innej sieci z nolimitem na 510100100.
W ostatnim miesiącu zrobiłem wspomnianą operację START z 10razy (sprawdzałem coś) - od dawna jednak wiem, że cierpliwość to cecha dość cenna w tych operacjach - za każdym razem ważność przychodzących przedłużyła się właściwie jednak ze sporym opóźnieniem.
@admundo - najbardziej to jednak Orange cieszy się, że z tego powodu zostawiłeś datek za połączenie z infolinią...no chyba, że dzwoniłeś z numeru z innej sieci z nolimitem na 510100100.
W ostatnim miesiącu zrobiłem wspomnianą operację START z 10razy (sprawdzałem coś) - od dawna jednak wiem, że cierpliwość to cecha dość cenna w tych operacjach - za każdym razem ważność przychodzących przedłużyła się właściwie jednak ze sporym opóźnieniem.
Minęło 26 h od wysłania smsa. Połączenia wychodzące ważne dłużej niż przychodzące. Czyli czekam do jutrabazooka pisze:Odczekasz 24h i nie będzie...napiszesz reklamację o 19-20 dziś - Oni jej nawet nie odczytają, a jutro rano już wszystko będzie w porządku
Hehe, tam była emota na końcu zdania Ja tam niczego nie obiecuję, bo tam nie pracuję - może będziesz miał pecha, najwyżej reklamacje napiszesz - tylko nie dzwoń! Jest teraz taki chat - pojawia się gdy chcesz zgłoszenie napisać w Mój Orange, naprawdę sporo od ręki załatwisz.
P.S.
W apce przez Andka (jeśli masz) też nie ma właściwych ważności ...tam z reguły szybciej wszystko się pojawia (taka zagadka: dlaczego tak jest? )
P.S.
W apce przez Andka (jeśli masz) też nie ma właściwych ważności ...tam z reguły szybciej wszystko się pojawia (taka zagadka: dlaczego tak jest? )
Dzisiaj ja także zadzwoniłem na numer 510100100 i miła pani bez problemu ustawiła ważność bonusu na cały rok do przodu.
Mimo wszystko nie wiem dlaczego nie idzie to ,,z marszu'' po sms'sie START na 8002
Mimo wszystko nie wiem dlaczego nie idzie to ,,z marszu'' po sms'sie START na 8002
dan7, ważność bonusu ustalana jest już prawidłowo, to znaczy po doładowaniu. Wysłanie SMS-u nie wpływa już na jego ważność, czyli dokładnie tak jak być powinno (zgodnie z regulaminem).
divhashmorex - a ja tak z ,,innej bańki'' - pomagajki jeszcze nie działają ?
I raczej nie ma co liczyć, aby do świąt miały działać ^^
Po zgłoszeniu sprawy w BOK tak mi to przedłużyli
Mogę spać spokojnie, że pakiet danych rzeczywiście będzie ważny do 5.01.17, a nie przepadnie po 31.03.16?
Mogę spać spokojnie, że pakiet danych rzeczywiście będzie ważny do 5.01.17, a nie przepadnie po 31.03.16?
Luks sprawdz po prostu krótkim kodem *101*01# ,i wtedy będzie wszystko jasne. ok? Bo patrząc na to co pisze na stronie orange to są dwie różne daty ważności i można dostać lekkiego zamentu.Ja co prawda mam założone konto na orange on line ,ale prawie z niego niekorzystam, bo zdecydowanie wolę używać kodów krótkich ,to niegdy nie zawodzi i zawsze podaje stan faktyczny,a na stronie cuda potrafią pokazywać niekoniecznie zgodne z rzeczywistością.