DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
 #865789  autor: Rebeliant
 13 maja 2016, 09:56
Ciekawe czy coś obniżą/dołożą w pozostałych formułach. Ta 4w1 jest przecież mocno nieopłacalna. Chyba każdy świadomy dołoży te 4zł za 4GB neta więcej i no limit do wszystkich. Choć sam nie jestem zwolennikiem ofert no limit (bo ich nie potrzebuję), ale w tym przypadku zapłaciłbym te kilka złociszy więcej.
 #865809  autor: olafo
 13 maja 2016, 12:11
darkangel pisze:Jedynie brak MMSów, względem RBM Energry, tylko że taniej o 5zł, i 1GB więcej.

Czekam aż coś zamieszają na Energy, bo RedBull nigdy nie miał gorszej oferty niż Play.
W czasach gdy RBM dawał 3GB za 30zł, Play Oferował 1-2GB.
I jeszcze jeden istotny element, ważność konta dla połączeń wychodzących, w play przy doładowaniu za 50 zł to jest 50 dni a w rbm już 100 dni. Ktoś powie, że przy ofertach no limit nie ma znaczenia bo trzeba regularnie doładowywać no ale dla niektórych to może mieć znaczenie. I w ofercie playa nie ma lejka po przekroczeniu tych 6GB.

Ja tam zarekomenduję pozostanie w rbm, szkoda tych kilkudziesięciu GB, które się zmagazynowały po doładowaniach :wink:
 #865813  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2016, 12:21
olafo pisze:I jeszcze jeden istotny element, ważność konta, w play przy doładowaniu za 50 zł to jest 50 dni a w rbm już 100 dni
Jeśli już to w taryfie FORMUŁA PLAY NA KARTĘ, a nie w całym Play na Kartę. Wypowiadaj się rzetelnie. Poza tym to słaby argument, gdyż każde doładowanie konta za 25 zł, aby odnowić usługę, daje kolejne 50 dni wychodzących. Jest uczciwy kompromis, jeśli komuś przeszkadza ważność konta: ładujemy 100 zł (w necie doładowania kosztują 90 zł), mamy na 4 MIESIĄCE odnowienie usługi, a ważność konta to 5 miesięcy (150 dni).
olafo pisze: I w ofercie playa nie ma lejka po przekroczeniu tych 6GB.
Taka jest taryfa, zawsze można dokupić MB, poza tym obecni klienci mają też usługę "Rok Internetu Za Darmo", gdzie pakiety po 1 GB kumulują się z innymi. Dodatkowo, kto ma smartfona (zależnie od systemu) może ustawić sobie blokadę transferu danych po przekroczeniu ok 6 GB, żeby nie zjadało 2 gr/100 kB, co nie jest tragiczną stawką za neta.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #865840  autor: olafo
 13 maja 2016, 13:27
Karlos20 pisze:
olafo pisze:I jeszcze jeden istotny element, ważność konta, w play przy doładowaniu za 50 zł to jest 50 dni a w rbm już 100 dni
Jeśli już to w taryfie FORMUŁA PLAY NA KARTĘ, a nie w całym Play na Kartę. Wypowiadaj się rzetelnie. Poza tym to słaby argument, gdyż każde doładowanie konta za 25 zł, aby odnowić usługę, daje kolejne 50 dni wychodzących. Jest uczciwy kompromis, jeśli komuś przeszkadza ważność konta: ładujemy 100 zł (w necie doładowania kosztują 90 zł), mamy na 4 MIESIĄCE odnowienie usługi, a ważność konta to 5 miesięcy (150 dni).
olafo pisze: I w ofercie playa nie ma lejka po przekroczeniu tych 6GB.
Taka jest taryfa, zawsze można dokupić MB, poza tym obecni klienci mają też usługę "Rok Internetu Za Darmo", gdzie pakiety po 1 GB kumulują się z innymi. Dodatkowo, kto ma smartfona (zależnie od systemu) może ustawić sobie blokadę transferu danych po przekroczeniu ok 6 GB, żeby nie zjadało 2 gr/100 kB, co nie jest tragiczną stawką za neta.
Ekhm, troszkę się czepiasz, przecież temat dotyczyć formuły play na kartę a nie wszystkich taryf prepaidowych playa. Mądręmu dość.
Kążdy oceni co mu bardziej odpowiada, przy regularnym doładowywaniu, krótsza ważność na wychodzące nie jest wadą.
 #865842  autor: Halset
 13 maja 2016, 13:32
lee pisze:Biedny orange. Ktoś wpadł na świetny pomysł u nich niestety reakcja natychmiastowa play zniweczyła plany sieci orange.
Biedny Play. Jednak inni potrafią lepiej :)
Obrazek

EDIT
źródło
https://www.facebook.com/gsmonlinepl/ph ... =3&theater
FB GSMONLINE
Ostatnio zmieniony 13 maja 2016, 14:32 przez Halset, łącznie zmieniany 1 raz.

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"
 #865848  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2016, 13:50
Oj Halset, Halset.
T-Mobile ma promocję czasową i nie działa na niektórych częściach taryfy i usług we Frii.
Masz pakiet STRONG LTE - nie dostaniesz 10 GB, włączasz się do promocji 12x po 1 GB od zasilenia 25 zł.
Masz opcję taryfową FRII INTERNET - wykluczasz się z 10 GB.
Masz RWK za 3 zł/mies. - również się wykluczasz z promocji.
Do tego błędne działanie ich platformy billingowej. Promocje czasowe to nie wszystko.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #865853  autor: Halset
 13 maja 2016, 13:59
Karlos20 pisze:Oj Halset, Halset.
T-Mobile ma promocję czasową i nie działa na niektórych częściach taryfy i usług we Frii.
Prepaid jest ZAWSZE promocją czasową, bo nie masz powiązania z operatorem umową i w każdej chwili operator może zmienić warunki, bez żadnych konsekwencji.
bobiwr pisze:Sam to stworzyłeś żeby jątrzyć? Czy gdzieś to ukradłeś? To podaj źródło! Orange 35 zł - brawo! Prowokacja!
Inteligencją nie grzeszysz.
To jest żart do tego tematu
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/-t-m ... 36147.html
Stąd masz emotkę ze strony TMobile.

PS Nie stworzyłem tego. To jest z FB GSMOnline.

#865857  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2016, 14:05
Powiem tyle, Halset, nie prowokuj i tym razem. "Twoja" tabelka nie jest szczegółowa i wali chwałą marketingową T-Mobile, Ty tego nie ukrywasz. Na forum dokładniej ujawniamy szczegóły ofert. Prawda boli, że wspaniałe T-Mobile daje promo ważną miesiąc, a Play do odwołania, co w popularnych usługach i taryfach trwa to "na zawsze" - patrz opcja "Zbieraj Minuty" - niektórzy nadal mają taką usługę w starym Play Fresh 5 (Play na Kartę RWK), Bo Play nie zmienia warunków usług, póki się nie zgodzisz na zmiany.

#865863  autor: bobiwr
 13 maja 2016, 14:10
Halset pisze:Prepaid jest ZAWSZE promocją czasową, bo nie masz powiązania z operatorem umową i w każdej chwili operator może zmienić warunki, bez żadnych konsekwencji.
Ręce opadają...
 #865865  autor: Halset
 13 maja 2016, 14:13
Karlos20 pisze:"Twoja" tabelka nie jest szczegółowa i wali chwałą marketingową T-Mobile, Ty tego nie ukrywasz.
Nie MOJA :)
Co mam ukrywać. Nie opieram swoich wywodów na ściemie. Co niby mam tym zyskać?
Prawda boli, że wspaniałe T-Mobile daje promo ważną miesiąc
Mnie nie boli bo od ponad 16 lat nie mam prepaid i nie chce. Nie interesuje mnie to, bo nie mam czasu na wieczne sledzenie wszystkich promocji i bawić się kodami.
A po drugie - TMobile to nie tania sieć i nie ten adres.
, a Play do odwołania, co w popularnych usługach i taryfach trwa to "na zawsze"
A co oznacza pojęcie do odwołania? Wieczność?
W każdej chwili może odwołać bez podania przyczyny.
Bo Play nie zmienia warunków usług, póki się nie zgodzisz na zmiany.
Zmienia zmienia. Już zmieniał w swojej historii. Oni też swoje za uszami mają jak każda sieć bez wyjątku.
"Zgodzisz się na zmiany"? W prepaid?
Jak Ci nie odpowiada przenosisz nr albo obecny bez żadnych "ale" wywalasz do śmieci. Tak działa prepaid. Nie ma w tym żadnej umowy, żadnego aneksu więc nie ma opcji "nie zgadzasz się na zmiany, możesz zerwać umowę"
To nie postpaid
bobiwr pisze:
Halset pisze:Prepaid jest ZAWSZE promocją czasową, bo nie masz powiązania z operatorem umową i w każdej chwili operator może zmienić warunki, bez żadnych konsekwencji.
Ręce opadają...
LOL :mrgreen:
Masz z operatorem na piśmie niezmienność usług? W prepaid podpisujesz jakąś umowę z operatorem?
Ręce opadają jak się czyta takie komentarze. W każdej chwili może operator zakończyć daną promocję czy czasową czy jak to Play nazywa "do odwołania"

#865868  autor: bobiwr
 13 maja 2016, 14:25
Masz traumę po Vectone? Dla mnie rozpowszechniając obce materiały i nie podając ich źródła, po prostu je ukradłeś. Zrobiłeś to po to aby wywołać zamęt. Co czynisz w innych miejscach w necie. Dla mnie jesteś trollo'podobnym. A największą karą dla trolla, to ignorować go. Więc więcej nie będę zwracać uwagi na twoje posty.
 #865870  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2016, 14:27
Halset pisze:A co oznacza pojęcie do odwołania? Wieczność?
W każdej chwili może odwołać bez podania przyczyny.
Jeśli usługa jest popularna, nie robią takich niespodzianek, co najwyżej zaoferują więcej za mniejszą kasę.
Halset pisze:W prepaid podpisujesz jakąś umowę z operatorem?
No pewnie, że podpisujesz umowę. Aktywacja startera i/lub taryfy to zawarcie umowy niepisemnej z operatorem o świadczenie usług oraz warunków w ramach promocji/taryfy.

#865873  autor: Halset
 13 maja 2016, 14:31
bobiwr pisze:Dla mnie rozpowszechniając obce materiały i nie podając ich źródła, po prostu je ukradłeś.
Ok ok. Bo zaraz się zapłaczesz. Za chwilę dopisze źródło
formulastanumyslu pisze:
hmmmm i kto to mówi?
https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=12117
Boże, widzisz a nie grzmisz.
Podałeś linka do postpaid gdzie operator nie może bez żadnych konsekwencji zmienić zasad umowy. Ale to jest POSTPAID!

I nie tylko TMobile ma za uszami. Play również zmieniał swego czasu zapisy regulaminu w czasie trwania umowy.

A ja piszę o prepaid!!! Czego nie rozumiesz w cytowanym zdaniu? :?:

#865875  autor: Rebeliant
 13 maja 2016, 14:34
I tym samym abonent może bez konsekwencji wyrzucić kartę to kosza, zabrać do innej sieci w 24h.
A tak notabene, to nie czasem TM w abonamencie dał podwyżkę, jakieś słynne 5zł?
Halset pisze:Mnie nie boli bo od ponad 16 lat nie mam prepaid i nie chce. Nie interesuje mnie to, bo nie mam czasu na wieczne sledzenie wszystkich promocji i bawić się kodami.
Chyba trochę Cię to jednak intersi, skoro się tu udzielasz.;)
 #865877  autor: Halset
 13 maja 2016, 14:40
Karlos20 pisze:
Halset pisze:W prepaid podpisujesz jakąś umowę z operatorem?
No pewnie, że podpisujesz umowę. Aktywacja startera i/lub taryfy to zawarcie umowy niepisemnej z operatorem o świadczenie usług oraz warunków w ramach promocji/taryfy.
Karlos - proszę Cię. Nie mieszaj w prawie cywilnym ;)
Nie ma podpisu, nie ma umowy. To jest tzw "umowa na gębę" czyli wirtualna, która nie wiążę klienta z operatorem i odwrotnie.
Stąd masz protesty na SG gdzie mieliśmy newsa o konieczności rejestrowania kart SIM.

Jasne, że nie powinni zmieniać na gorsze bo to strzał w kolano. Słynne 4grosze w TM.
Ale jak sobie przypomnisz np stary świetny POP i co z niego dzisiaj zostało?
Mogą usunąć promocję bez żadnych konsekwencji. Jedyną jest tylko odejście klientów gdzie indziej.
Czy do odwołania czy też przedłużana promocja - jeden diabeł. Promocję można przedłużać w nieskończoność. "do odwołania" - zawsze można odwołać
I tym samym abonent może bez konsekwencji wyrzucić kartę to kosza, zabrać do innej sieci w 24h.
A tak notabene, to nie czasem TM w abonamencie dał podwyżkę, jakieś słynne 5zł?
Powtarzam. Play też zmieniał :)
A kolejna sprawa - przecież można było zerwać umowę z TMobile. Dlaczego ludzie z tego nie skorzystali? To samo się tyczy Play.
Chyba trochę Cię to jednak intersi, skoro się tu udzielasz.
Pogadać zawsze można. Od tego jest forum ;)
Nie wchodzę tylko w szczegóły ofert i promocji operatorów w przypadku prepaid bo jestem z nimi na bakier.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2016, 15:00 przez Halset, łącznie zmieniany 2 razy.

• Strona 2 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4