Mnie też. Plus to chyba pierwsza sieć która zauważyła, że są ludzie którzy nie potrzebują nielimitownych rozmów za to wolą pisać czy siedzieć w Internecie. Przeszedł bym do Plusha dla samej możliwości 2GB za 15zł. Mam ten starter Plus Internet LTE na kartę 15 zł iPlus. Ktoś wie, czy można z tej taryfy przejść do Plusha?hdfunpack pisze:Podoba mi się ta oferta, a konkretnie opcja 2GB + no limit sms.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Dlaczego się nie zalogujesz na swoje konto? Tam będziesz wiedział najlepiej czy się da zmienić taryfę, czy też nie.
Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
Poczekaj do jutra, oferta nie jest jeszcze dostępna. Nawet jeśli w Plus Online nie będzie takiej możliwości, to pewnie będzie USSD.krzys pisze:Ok, już wiem, nie da się.
Plus mnie trochę zaskoczył i to pozytywnie, bo oferta naprawdę wygląda ciekawie, przynajmniej opcja za 15zł i 20zł, choć wiadomo że to kopia może niedokładna ale kopia innych ofert.
W ogóle to ciekawe posunięcie, doskonale wiedzieli w plusie że ich taryfa prepaid to dolina więc wprowadzili nową markę co by lepiej się kojarzyła, jedyne do czego można się przyczepić to to że mówili że nie zależy im na prepaidowcach, a teraz zmienili zdanie, ale w plusie odkąd pamiętam tak było, najpierw się zarzekali że nie dorównają do konkurencji po czym po jakimś czasie to robili w mniej lub bardziej udolny sposób. Piszę oczywiście o prepaid, zawsze równali do innych, sami z niczym się nie wychylali i tak jest do dzisiaj.
W ogóle to ciekawe posunięcie, doskonale wiedzieli w plusie że ich taryfa prepaid to dolina więc wprowadzili nową markę co by lepiej się kojarzyła, jedyne do czego można się przyczepić to to że mówili że nie zależy im na prepaidowcach, a teraz zmienili zdanie, ale w plusie odkąd pamiętam tak było, najpierw się zarzekali że nie dorównają do konkurencji po czym po jakimś czasie to robili w mniej lub bardziej udolny sposób. Piszę oczywiście o prepaid, zawsze równali do innych, sami z niczym się nie wychylali i tak jest do dzisiaj.
Niema tak dobrze ,ta taryfa jest tak ustawiona że musisz zabulić albo 50zł na 90dni albo 30zł co m-c by móc skorzystać z pakietu za 15 zł,a to jest Duża wada tej oferty, pod tym względem playa formuła jest lepsza bo doładowania od 5zł są ważne 50 dni.. a tu za 5zł masz konto ważne zaledwie 5 dni za 15 zł zaledwie 15 dni...W plau np. formuła 3 w 1 za 14 zł doładowujesz za np. 15 zł i masz na 50dni ważność konta a pakiet ważny 30 dni,osobiście nieco wątpię by była opcja że doładowujesz za 15 zł i włączasz taryfę i użytkujesz przez m-c.przy koncie które traci ważność po 15 dniach...Ale gdyby to zrobili..to byłoby już ciekawe.krzys pisze:Mnie też. Plus to chyba pierwsza sieć która zauważyła, że są ludzie którzy nie potrzebują nielimitownych rozmów za to wolą pisać czy siedzieć w Internecie. Przeszedł bym do Plusha dla samej możliwości 2GB za 15zł. Mam ten starter Plus Internet LTE na kartę 15 zł iPlus. Ktoś wie, czy można z tej taryfy przejść do Plusha?hdfunpack pisze:Podoba mi się ta oferta, a konkretnie opcja 2GB + no limit sms.
Bez jaj. Vikings Mobile: 19 zł = 2GB + 2000 SMS. 19 zł można wydać na max. 65 minut. A zatem, Plus nie jest pierwszy.krzys pisze:Plus to chyba pierwsza sieć która zauważyła, że są ludzie którzy nie potrzebują nielimitownych rozmów za to wolą pisać czy siedzieć w Internecie. Przeszedł bym do Plusha dla samej możliwości 2GB za 15zł
Co do 2GB za 15 zł, 3 GB za 20 zł masz w nju, T-mobile i Playu, a 2 GB za 15 zł w Kluczu (do tego 19gr / min i fajne pakiety minutowe).
Niech mi ktoś udowodni, że ta oferta jest lepsza od Mini Maxa, gdzie w cenie średniej 25 zł/mc (uwzględniając oczywiście jednodniowe promocje doładowań) od roku mam zapewniony nolimit w sieci, nolimit do innych wliczając stacjonarne oraz 500-1000 MB Internetu.
Do innych sieci smsy piszę sporadycznie, więc generują znikomy koszt, z kolei potrafię powisieć na rozmowie ze stacjonarką...
Do innych sieci smsy piszę sporadycznie, więc generują znikomy koszt, z kolei potrafię powisieć na rozmowie ze stacjonarką...
A jakie to ma znaczenie. Są ludzie którzy się z simplusa albo 36i6 nie ruszają od lat, dla nich inne sieci nie istnieją. A ta oferta może podpasować.
Oferta jak na Plusa bardzo ciekawa. Zapowiada się obiecująco, jednak z oceną wstrzymam się przez pewien czas - zobaczymy czy nie ma żadnych błędów, niedociągnięć, ograniczeń, blokad, lub kruczków w regulaminach.
Ca warto zauważyć - w końcu jest lejek. Mają się także pojawić nowe pakiety w Plusie na Kartę.
Ca warto zauważyć - w końcu jest lejek. Mają się także pojawić nowe pakiety w Plusie na Kartę.
Boże, ja ja kocham te przekomarzania się
Każda oferta u każdego operatora ma swoje wady i zalety. To czy nam pasuje wynika głównie z tego jak korzystamy z telefonu. Nie ma już ofert uniwersalnych, czyli jedna wypasiona oferta dla wszystkich. Bo każdy ma inne potrzeby.
Osobiście uważam, że Plus zrobił krok w dobrą stronę, jak na Plusa
Zauważcie też, że oferta kierowana jest do młodych, którzy - jak pokazują badania - właśnie głównie korzystają z internetu w smartfonie oraz dużo SMS-ją, stąd opcja 2GB+SMS-y za 15 zł. I to ma być hit tej oferty. A tym którym zależy na limitowanych rozmowach to opcja za 25 zł też niczego sobie (jak na Plusa).
Każda oferta u każdego operatora ma swoje wady i zalety. To czy nam pasuje wynika głównie z tego jak korzystamy z telefonu. Nie ma już ofert uniwersalnych, czyli jedna wypasiona oferta dla wszystkich. Bo każdy ma inne potrzeby.
Osobiście uważam, że Plus zrobił krok w dobrą stronę, jak na Plusa
Zauważcie też, że oferta kierowana jest do młodych, którzy - jak pokazują badania - właśnie głównie korzystają z internetu w smartfonie oraz dużo SMS-ją, stąd opcja 2GB+SMS-y za 15 zł. I to ma być hit tej oferty. A tym którym zależy na limitowanych rozmowach to opcja za 25 zł też niczego sobie (jak na Plusa).
auvi, Ja udowodnie Ostatnio była promocja doładowań i było 100% na główne, więc 30/2=15 zł. Przypominam o bonusie dla przynoszących numer do każdego zasilenia za minimum 30 zł 20 zł masz w prezencie (12x).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Dokładnie, gdyby nie to, że niedawno podpisałem 24 miesięczną umowę zastanowiłbym się nad tą ofertą. Wcześniej byłem w 36i6 i gdyby wprowadzono tę ofertę miesiąc wcześniej rozważałbym ją dość poważnie. Szkoda, że tak się "guzdrali" z tą ofertą bo byłem na prawdę skłonny pozostać, nawet zostawiałem swój numer na stronie plusa by coś ciekawego mi oferowali... lecz z ofertami zatrzymali się od czasu wejścia 36i6.muza_tv pisze:Zauważcie też, że oferta kierowana jest do młodych, którzy - jak pokazują badania - właśnie głównie korzystają z internetu w smartfonie oraz dużo SMS-ją, stąd opcja 2GB+SMS-y za 15 zł. I to ma być hit tej oferty.
Orange - sieć Januszy.
Oferta ogólnie jest całkiem całkiem. Dojdzie wsparcie marketingowe, reklamy w Polsacie i może Plus odbuduje swój prepaid.
Porównywanie Plush z MVNO nie ma większego sensu, bo o MVNO poza czytelnikami portali branżowych mało kto słyszał a o Plushu niedługo będą mówić niemal w każdej reklamie na Polsacie. Dlatego trochę obawiam się o los MVNO. Lebara i Klucz bronią się tanimi połączeniami międzynarodowymi i 19gr/min ale Virgin ze swoimi nowymi pakietami nie prezentuje się atrakcyjnie.
Porównywanie Plush z MVNO nie ma większego sensu, bo o MVNO poza czytelnikami portali branżowych mało kto słyszał a o Plushu niedługo będą mówić niemal w każdej reklamie na Polsacie. Dlatego trochę obawiam się o los MVNO. Lebara i Klucz bronią się tanimi połączeniami międzynarodowymi i 19gr/min ale Virgin ze swoimi nowymi pakietami nie prezentuje się atrakcyjnie.
OK, doładowanie BYŁO z okazji jakichśtam meczy, które dla mnie w praktyce nie istnieją, więc nie istnieje doładowanie (było i nie ma = nie ma). Ponadto zauważ, że 100% było zanim pojawił się Plush. A co jest teraz?...cyanoone pisze:auvi, Ja udowodnie Ostatnio była promocja doładowań i było 100% na główne, więc 30/2=15 zł. Przypominam o bonusie dla przynoszących numer do każdego zasilenia za minimum 30 zł 20 zł masz w prezencie (12x).
Pozdrawiam
Załóżmy jednak przeniesienie numeru - jak to wygląda w praktyce? Ile ważne jest to 20 zł? Gdzie jest regulamin, bym sam sobie przekalkulował?
auvi, Z tego co kojarzę to te 12x20 zł jest na konto główne. Regulamin na stronie Plusa. Można też tanio bez promocji doładowań. Bonus za przeniesienie numeru + 20%ekstra za ładowanie przez internet. Z 30 zł robi się 56. Czasami są też promocje +40%.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
A próbował ktoś obliczyć rzeczywisty miesięczny koszt?
Doładowanie 30 zł wydłuża ważność konta o 30 dni. Bez względu na to, który pakiet potrzebujemy (15 zł, 20 zł, czy 25 zł) konto musimy załadować i tak za minimum 30 zł. Możemy też jednorazowo za 50 zł, ale to już sporo.
Najpopularniejsze wydawać się może pakiety (za 15 zł, 20 zł oraz za 35 zł) nijak nie dzielą się przez kwoty doładowania.
Aby korzystać z pakietu za 35 zł przez 2 miesiące musimy doładować konto za 100 zł
Aby mieć pakiet za 20 zł przez 2 miesiące musimy załadować za 50 zł.
Oferta skonstruowana w taki sposób, aby zawyżyć koszt pakietów poprzez wymuszenie doładować większymi kwotami.
Doładowanie 30 zł wydłuża ważność konta o 30 dni. Bez względu na to, który pakiet potrzebujemy (15 zł, 20 zł, czy 25 zł) konto musimy załadować i tak za minimum 30 zł. Możemy też jednorazowo za 50 zł, ale to już sporo.
Najpopularniejsze wydawać się może pakiety (za 15 zł, 20 zł oraz za 35 zł) nijak nie dzielą się przez kwoty doładowania.
Aby korzystać z pakietu za 35 zł przez 2 miesiące musimy doładować konto za 100 zł
Aby mieć pakiet za 20 zł przez 2 miesiące musimy załadować za 50 zł.
Oferta skonstruowana w taki sposób, aby zawyżyć koszt pakietów poprzez wymuszenie doładować większymi kwotami.
Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.