muchakk pisze: ↑21 sty 2021, 15:16
Mam LajtDUET i mogę z czystym sumieniem polecić. Jakość taka sama jak w PLUSie. Jest 5G, są rozmowy w HD Voice.
Miałem w marcu 2020 r. kartę w lycamobile. Net leciał przez anglie i jakość połączeń też odstawała od tego co jest w lajcie.
Ok - te HD dobra rzecz
te 5G by mnie przekonywało jak bym miał telefon obsługujący 5G i byłbym w zasięgu 5G.
Ale nie jestem w zasięgu - brakuje mi jakieś 500m do 1km bym był w zasięgu plusa...
Zresztą brak takowego telefonu przesądza o wszytkim.
Dla HD nie będę zmieniał najtańszej sieci w Polsce (lycamobile.pl) Zresztą tak jak pisałem heyah też nie ma HD i jakoś nikt tam nie narzeka na jakość połączeń. Jakość rozmów jest porównywalna z heyah w lyca.
Co do marca 2020 a grudnia czy stycznia 2021 to jest w lyca różnica. Internet jest po plusie a nie z anglii.
A to co mnie na dłuższą metę odrzuca zaś z Lajt mobile to brak RLAH (są dopłaty do rozmów *(nie wczytywałem się jakiej wysokości - ale są, internet w lajcie w UE to koszt ponad 13zł za 1GB , Lycamobile nie ma dopłat do RLAH i są za 10zł w pakiecie S 2,5GB darmowego internetu w UE - a to mi robi różnice)
Podsumowując:
Jakościowo Lajt ma podobno 5G i rozmowy w HD to są plusy.
Minus = ceny i brak RLAH - ceny w UE nie są jak w Polsce
Lyca jakościowo może ciut gorsza (brak 5G i brak rozmów w HD)
Plus w Lyca to darmowy RLAH (w pakietach darmowe rozmowy i smsy w UE oraz 2,5GB netu na terenie krajów UE)
Plusem w Lyca jest też to że za 10/20zł miesięcznie prócz no limit rozmów i smsów jest 35GB internetu w kraju.
w Lajcie za 19,99zł miesięcznie jest zaledwie 10GB netu - i co mi z 5G jak netu jest tak mało...